Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma 37-42 do 2500zł ?

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie techniczne do forumowiczów.

Jak wiadomo głośniki w kolumnach kina domowego mają ekranowane magnesy. Stawiając takie zestawy obok telewizora kineskopowego nie musimy obawiać się, że powstaną plamy czy przebarwienia wskutek namagnesowania kineskopu. Oczywiście plaźmie czy LCD-kowi też to nie grozi. Ja niedawno ustawiłem parę głośników Dali 450 (nie z kina domowego, głośniki nieekranowane) obok plazmy Panasonica. Ustawione blisko praktycznie dotykając obudowy telewizora. Nie zaobserwowałem żadnych przykrych efektów ubocznych jak dotychczas. Proszę odpowiedzcie, czy magnesy nieekranowane mogą w jakiś sposób wpłynąć na ekran plazmy, a może na elektronikę w środku TV? Może wypowie się jakiś elektronik.

Podnoszę temat.

Już raz pytałem o Plazmę w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale w zwiazku z tym, że w marketach jest straszna kicha...

zmieniły się trochę plany. Bony przejem;) Postanowiłem kupić TV w necie. Ale pojawiły się całkiem nowe modele. Panasonic już nie jest tak bardzo chwalony z tej nowej seri... pojawiły się pozytywne głosy o nowej serii LG. czy ktoś coś wie o tym?

zastanawiam sie nad takim modelem: LG 42PQ3000 - cena bardzo przyzwoita i niezłe wyposażenie łącznie z portem USB! Lub trochę droższy i skromniejszy panas:

PANASONIC TX-P42X10

warto dokładać do tego panasa? Poprzednio LG był krytykowany bo odgrzewał kotlety - tu rzeczywiście mamy chyba do czynienia z nowymi panelami, żużycie prądu mocno ograniczyli w stosunku do starych modeli. Ktoś miał styczność już z tym lg a najlepiej z tymi dwoma TV? Truję dupę bo w małym miasteczku na zadupiu nie ma tych modeli w sklepach aby je porównać:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam złe doświadczenia z firmą LG.(2 napędy do PC zepsute, monitor CRT zepsuty, monitor LCD po naprawie, telefon komórkowy kumpla zepsuł sie po paru tygodniach)

Nawet na elektroda.pl większość postów o popsutych telewizorach jest właśnie marki LG.

Nie żebym straszył...

PANASONIC TX-P42X10 porównywalny z doskonałym w tym zakresie cenowym modelem TX-42PY80. Według mnie model bardzo dobry, szczególnie tuner SD i odbiór zwykłej kablówki. Świetnie pokazuje filmy dvd. W HD rewelacja. Sam posiadam starszy model i nie zamierzam go zmieniać i nie chodzą mi po głowie czarne mysli :) O LG też słyszałem kilka niekorzystnych opinii znajomych co do ich produktów......

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

marcinw899, 16 Kwi 2009, 22:55

>mam złe doświadczenia z firmą LG.(2 napędy do PC zepsute, monitor CRT zepsuty, monitor LCD po

>naprawie, telefon komórkowy kumpla zepsuł sie po paru tygodniach)

>Nawet na elektroda.pl większość postów o popsutych telewizorach jest właśnie marki LG.

>Nie żebym straszył...

Masz pecha chyba do tej firmy. Ja miałem napędy różnych firm ... w tym ze ~3 szt. LG i ... ze wszystkich firm zepsuł się sam z siebie jeden ... f-my TEAC ;] (jeszcze na gw. na szczęście). Teraz mam jeszcze ponad pół roku tel. LG KP235 i nie zepsuł się (jak na razie ;) ). To samo monitory - w firmie jest tego trochę (w tym jakiś antyk LG) ... używane po 8 godz. dziennie (prace biurowe) i ani jeden nie miał awarii (też jak na razie :P )

To nie pech - to statystyka :)

Po prostu Ty miałeś na razie więcej szczęścia.

Co do LG - napędy CD-ROM - w pewnej kafejce w łodzi mieli ok 40 kompów z tym szajsem i po pół roku wymienili te napędy na coś co działało ...

Kumpel miał stary dobry monitor LG 19" (CRT płaski) i był OK, później dokupił 21" z tej samej serii i już po 3 miechach pierwszy serwis ... a obraz nigdy nie dorównał starszemu bratu.

Po prostu LG obniżyło loty (jak większość producentów) i jest stosunkowo awaryjne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.