Skocz do zawartości
IGNORED

VdH - oryginał?

adam-wwa

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie mozna sobie konekt zrobić... tylko przydałaby sie jakas instrukcja - czym lutować, jak lutować - które kabelki z którymi łaczyć itp. No i jakie wtyczki zastosować, bo pewnie kazdy chciałby jak najtańsze...

>Stasiek; dawno temu kupilem vdh second u p Jasika w Nieporecie oryginalnie zapakowanego i tez ma biale wtyki opisane vdh,wiec mozesz przypuszczac ze twoj jest tez oryginalny. Natomiast co do fabrycznej konfekcji to mam wiele watpliwosci . tak jak pisalem ten kabelek ma juz pare lat i zlocenie na wtyczkach troche sie zuzylo.Zadzwonilem do P Jasika z pytaniem czy mozna je wymienic i uslyszalem ze oczywiscie tylko ze on tego nie robi a daje do jakiegos montera ktory to robi oczywiscie gdzies tam na miejscu.wiec to nie jest zbyt skoplikowane i nie potrzebuje specjalnych urzadzen. z tym ze zaklada wtyki jakie sobie wybierzesz.

mw-ten interlink to nie jest stara wersja,cennik podaje nazwe Ultima100 ,faktycznie jest to wersja mk2.Od wersji sklepowej za 999zl rozni sie tylko ozdobna koszulka i luksusowymi koncowkami.

pozdr

Ultima zwykła ma izolację z polietylenu a wersja mkII z teflonu, no i ta koszulka. To wystarczy żeby to był inny kabel i inny dźwiek (choć różnica nie powinna być znaczna).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam i swoje dorzucę - MOŻNA kupić w Polsce interkonekt vdH ze szpuli. Sam na swe (nieuzbrojone) oczęta widziałem takową w Nautilusie w Krakowie. To był vdH 102Mk coś tam. Po wypozyczeniu go na odsłuch stwierdziłem niestety, że gra kiepsko, może spowodowane było to niewłaściwym konfekcjonowaniem. Tamże zakupiłem The First Ultimate - zapakowany w oryginalne pudełko, no i jego brzmienie to już zupełnie inny poziom. Jestem przekonany, że ten kabel był konfekcjonowany przez producenta, a wtyczki można odkręcić, tyle że przed obejrzeniem sobie lutowia chroni nakładka z tworzywa sztucznego, której nijak nie daje się usunąć w cywilizowany sposób.

• 5 tygodni później...

A czy ten kabel VDH D102 jest oryginalny?

Ukryta Zawartość

Cały problem rozbija sie o te wtyki. Może ktoś wie jak ten kabel wygląda w rzeczywistości.

Ukryta Zawartość

Wygląda to na starszy typ oryginalnych wtyków VdH.

Na Secondzie mam takie białe. Przepraszam, ale zdjęcie nie jest ostre.

[obrazekLUKASZ-88296_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieki z info. Wyglądają na podobne ale dalej jakoś nie mam pewności. O wycofanie oferty juz poprosilem. Zresztą na allegro jest wiecej kabli VDH i ZADNE nie maja takich zlotych wtyków ja na oficjalnej stronie www.vandenhul.com

Bo nowe wtyki rzeczywiście są inne. Mam dwa takie interkonekty. Starszy jak na zdjęciu i nowy, który ma "złote" wtyki, o jakich piszesz. Które lepsze? Nie wiem :)

Oba moje kable są oryginalne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.