Skocz do zawartości
IGNORED

Które z zamkniętych warto posłuchać?

mirhon

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrych zamkniętych słuchawek. Słuchać będę z Beresem TC-7520 (nie wykluczam w przyszłości jakiegoś osobnego wzmaka słuch.)

Słuchawki MUSZĄ być zamknięte i mają mało wypuszczać dźwięku na zewnątrz. Z uwagi na analogowy i raczej ciepły sposób przekazu beresforda preferuję raczej neutralne, bądź odrobinę jasne słuchawki z dobrym zwartym basem i czystą górą. Muzyka to rock progresywny, jazz, trochę klasyki.

Budżet to max 2000 zł, ale naprawdę to chciałbym wydać tak do 1500zł.

Z moich poszukiwań wyszło mi, że warto zwrócić uwagę na te modele:

Sennheiser HD 25-1 II

Sennheiser HD 280 PRO

AKG K 272 HD

Ultrasone Pro 750 (może 900, ale z USA)

Denon AH-D2000

Audio-Technica ATH-A900 (może ATH-W1000, ale z USA)

Co kupna to raczej wolałbym w kraju z polską gwarancją.

Napiszcie co sądzicie o tych w/w.

Ja z zamknietych mialem BD dt 150 i dt 250, hd 280 i teraz mam ultrasone 750. Moge polecic zarowno dt150 jak i 250 ale uwazam je za niewygodne i zbyt ostre, natomiast ultrasone to juz klasa, tam slychac wszystko, s-logic naprawde dziala - prestrzen jest super, z wygoda nienajgorzej; jednak reszta toru musi byc odpowiedniej jakosci.

Na pewno zbadaj Denony i HD25-1 II. Audi-Techniki i Ultrasone będą podkolorowane i docieplone, czego Tobie raczej nie potrzeba. HD280 Pro są niżej oceniane i wyceniane od HD25-1. Wyszedł teraz model HD380 Pro, ale HD25 to jednak klasyk i warto się z nim zapoznać. Łatwe do napędzenia i nieźle izolują.

Bednaar, 9 Kwi 2009, 13:30

>AKG K272 HD też są warte uwagi - bardzo neutralne, pasują jak ulał do Twoich potrzeb.

Mam w domu otawrte AKG-K280 Parabolic (kupione jakiś czas temu...) i brzmi to całkiem przyjemnie choć środek jest trochę za ostry jak na mój gust.

Mam nadzieję, że te K272 są jednak lepsze, nie chciałbym w myśl przysłowia "zamienił stryjek siekierkę na kijek" :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.