Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Pretty Things -Parachute,od razu skaczę na Cries from the midnight circus i jeszcze dwa next, podczas meczu właczę Rare Bird-Somebody's Watching

Moody Blues - seven sojurn (you and me)

a na dobranoc 'ciężki' karmazyn -projeKct four the roar of p4 czyli fripp,gunn,levin,mastelotto na najwyższych obrotach.

I znalazałem. "Soul Mining" to tytuł płyty. Polecałem utwór nr 2: "This Is The Day". Coś takiego podobało mi się wiele lat temu. Kaseta była lepsza.

Zespół "The The" wydał potem jeszcze "DUSK". W każdym razie fragmentu polecanego utworu można posłuchać na: www.gigant.pl , wpisując tutuł 1. płyty.

I jak ? Rozumiem, że może się niektórym nie podobać. Grali swoją muzę, dlatego brzmią świeżo.

Zildjian

sweet dream to już faktycznie ekstraklasa,pamiętam jak po raz pierwszy widziałem wykonanie tego utworu w beat club-ie(telewiz. powt.),facet wyglądający jak menel stojący na jednej nodze i grający na flecie – niezła jazda ,tak zawsze będę kojarzył andersona.No a living in the past to było otwarcie godziny ze starą muzą ,trzecia w nocy, stara audycja trójkowa.Na stand up mamy jeszcze we used to know coś co za człowiekiem będzie chodzić całe życie,o bouree nic nie pisze,na living... tullowy utwór świąteczny(te dzwonki) christmas song no i teatcher .

Tak Jethro Tull to grupa której wstyd nie znać :))) .

Ad wątku;

Jethro tull - benefit (with you three to help me)

Pozdr.

Captain Beefheart & his Magic Band "Trout Magic Replica" (niestety z mp3 na laptopie, bo jeszcze pracuję). Słucham pierwszy raz - fajne, lubię rzeczy, które trudno zaszufladkować.

> andrea29: "Soul mining" to jedna z "moich" płyt od wielu, wielu lat. To nie tylko "This is the day", każdy kawałek jest małym arcydziełkiem, a sam krążek spowodował, że z sentymentu kupuję już wszystko, co Matt Johnson firmuje (bo szyld The The to tylko przykrywka dla jego osobistych dokonań). Niestety nic z późniejszych rzeczy klasą już nie dorównuje "Soul mining", ale momenty się zdarzają. Np. rewelacyjne "Beyond love" z "Mind bomb" albo znakomita sekwencja czterech pierwszych utworów z "Dusk".

> Papamek: a jak Talk Talk, to dla mnie zdecydowanie dwie ostatnie płyty "Spirit of Eden" (jeszcze w miarę popularna) oraz "Laughing stock" (ta już mocno zapoznana). Mark Hollis później zaczął nagrywać solo, podobno poszedł jeszcze dalej w podobnym kierunku, ale nie udało mi się do tych nagrań dotrzeć - może ktoś z Was je zna?

St.Germain "Tourist", Herbert "Bodily Functions", Air "Moon Safari", Bugg Wesseltoft's "new conception of jazz", Marc Moulin "Top Secret", Herbie Hancock "Future Future", Pat Barber "Companion" i "Modern Cool". filmowa Snatch oraz Jackie Brown.

>>>fubb: Sweat dream byłby u mnie na 1-szym m-cu w wątku "utworowym", Stand up jak i produkcje singlowe z tegoż okresu to szczyt popularności Jethro - jeśli się nie mylę zrzucili z 1-szego m-ca wg sprzedaży Abbey Road. Był to szczytowy okres popularności białego bluesa w UK. Od Thick as a brick rozpoczyna się okres zapuszczania w inne rejony i stopniowy spadek zainteresowania oraz wzmożonej krytyki(kulminacja to chya A passion play?). Ha ! Wracając do korzeni na Crest of a knave dostali nawet Grammy bijąc Metallicę. Przepraszam,ale Benefit w mojej ocenie wpadka przy pracy..... Lubię jeszcze War Child

>>>Inżynier:

odsłuchałem Dhafera, po obecności Amerykanów zwłaszcza spodziewałem się czegoś innego,rzeczywiście nieżle nagrana, choć heble na stole mikserskim nie pojechały zbyt daleko, wolę trochę bardziej zamerykanizowane lub zeuropeizowane płyty tego typu - znasz Khalil Chanine ? to bodaj Turek zamieszkały od lat w Paryżu, miałem kiedyś jego płytę z Vinnie Colaiutą

• Pokaż nowe odpowiedzi