Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Częśc tubylców i gości krawaciarzy,pyrów,Galicjan podążyła na plażę: tam jacyś CJ'e, DJ'e,jeden nawet z krainy Down Under.Zamykamy szczelnie okna i włączam Trisha Yearwood-On the bus to St.Cloud ,Minnesota...... Miód !!!

ABs

Nie, to są płyty, które aktualnie słucham.

A teraz leci Pearl, genialny głos i genialna płyta, na złocie jak na audiofila przystało ;-)

ostatnie dni z kaset:

omega live 99-mimo późnego rocznika koncert co najmniej dobry ,dalej to juz audycje "beksy" z trójki pod księżycem, a tam kin ping meh,os mundi.

w ostatnich dniach trafiła do mnie kaseta z jedną z pierwszych audycji -z piwnicy-tak mi sie przynajmniej wydaje;)

wtedy jeszcze "beksa" zaczynał pół godziny po północy - słucha sie tego naprawde miło,a co tam jest?

stray-w końcu trafiłem na tą grupę,naprawdę niezłe granie -zildjian-przyznaję :)

frame;can;gong;mynthos i takie tam.

dziś jestem już po k.hartley-u ,a w chwili obecnej południe stanów odwiedzam -free bird- jak wytrwam to jeszcze lp. street survivors zapodam.

miłego wieczoru życzę:)

Mathew Shipp Trio, Trio Plays Ware, Splasch - jedna z najlepszych płyt w klasycznym trio jazzowym, jakie słyszałem w ciągu ostatniego roku lub dwóch!

Mathew Ship, Prism, Hathut - ciężkie granie, motoryczne i do przodu

"jam session do rana, tam królował blues"

natchniony niedawną rocznicą śmierci RR, nieźle przypomnianą blokiem koncertowo-publicystycznym w osławionym kanale TVP Kultura, słucham bluesa:

Big Mama Thorton, albinos Winter, W.Dixon, Mayall i inni.

A dziś słucham non-stop płyty Muddy "Mississippi" Waters: Live - genialna płyta!

Wieczorami oglądam doskonałe DVD 'Keith Jarrett - An Art Of Improvisation" - dla fanów KJ wspaniała dawka ciekawych informacji i generalnie znakomita rzecz!

Z ostatnich koncertów/filmów/płyt:

Na śniadanie - czekolada (film):

"Czekolada" ("Chocolat") reż. Lasse Hallström, 2000.

Na deser:

Film o performance, zespołu Stomp:

"Stomp Out Loud" ("Stomp Out Loud") reż. Luke Cresswell i Steve McNicholas, 1997.

Rytm, ruch i Wielka Improwizacja.

Do tego dźwięki "instrumentów", jak:

pokrywy, metalowe beczeki, miotły, garnki, stopy,...

Inny koncert (CD):

Stephane Grappelli "Just One of Those Things" koncert z roku 1973.

Muzyka, trochę, ale tylko trochę, przypomina muzykę (fragmenty) z filmu "Czekolada".

Po czterech tygodniach, dotarła (wreszcie!) do mnie płyta:

John Butler Trio "Sunrise Over Sea" 2004

A to już zostawiam sobie na późny wieczór :-)

Pozdrawiam

zildjian

Płytę kupiłem w Vivid.pl:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W innych sklepach internetowych też jest do kupienia, np. Gigant

Ukryta Zawartość

(moja płyta ma identyczną okładkę)

czy FaN

Ukryta Zawartość

Płyta "szła" tak dlugo, dlatego, że zamawialem, też inne płyty ( innych wykonawców).

Na razie przesluchalem tylko "kontrolnie" - fajna muzyka, podoba mi się.

Zdrowe granie, bez "podpórek", "protez', w postaci muzyki klasycznej, jazzu czy innych gatunków (no może troche folkowy wokal w stylu póżnych Incredible String Band).

Szczególnie podoba mi się sekcja rytmiczna.

Nie ma dominacji lidera, pozostali muzycy mają "wolną rękę", w swoich poczynaniach.

Muzyka, z dużym oddechem świeżości :-)

Gratuluję zakupu Zoller Imagination.

Osobiście cenię je wyżej od modelu Point Source 5.1 (czy Twoich poprzednich kolumn).

Głośniki Focala, też mi odpowiadają, na razie zbieram money, na glośniki tej firmy (do dipola DIY + subwoofery).

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rust

Pewnie kupię-dzięki.

Czy pamiętasz sprzed lat 30tu kilku Sir Lord Baltimore ? Szukam tego od lat,miałem analog. Podobnie Duke Jupiter-słyszałem w jakiejś audycji Manna w pamiętne gorące lato '80.

Wczoraj słuchałem RGG w sklepie. Odłożyłem na listopadowe wieczory. Podobnie zresztą jak trio Jagodzińskiego.

zildjian

Nie znam tych wykonawców :-(

O tego typu rarytasy, zapytaj w firmach, typu:

Rock Service, Oskar czy MegaDisc.

Nawet wyczerpane nakłady płyt, sa do zdobycia.

Może fubb mógłby pomóc?

Pozdrawiam

Gary Thomas- Till we have faces. W roli prawie głównej Terri Lyne Carrington na perkusji. Metheny z cicha pęka w połowie każdego numeru,dżwiekiem i nutami,jakie się nie śniły fanom np. Imaginary Day.Gorące gibsonowskie brzmienie.

Denerwuje mnie ta i nie tylko ta realizacja remasteru WinterandWinter.

A potem Nguyen Le - Purple (a tribute to Jimi Hendrix). Znowu Terri,tudzież świetnie szansonuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi