Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Płyta dziwna,świetny flugelhorn i bardzo przeciętny pianista.

Całość niby trzyma się kupy,ale nieznośnie nudzi w typowym ECMemowskim nudnym klimacie.

Jeśli lubimy się nudzić to polecam,jeśli szukamy głębszych doznań omijajcie tą płytę szerokim łukiem!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Eric Clapton - '461 Ocean Boulvevard'

w wersji remaster zaskakujaco dobre efekty 3D biorac pod uwage date nagrania. Poza wszystkim - jedna z lepszych plyt Erica w dziale 'Pop'. :-)

pzdrw

soso

The flower kings- STARDUST WE ARE. niby nic nowego, umiejętny mariaż Yes, king crimson i United kingdom, ale może się podobać. Ze współczesnej progresywy chyba najbardziej mi odpowiada ten klimat. Do tego niezła technika wykonawcza.

Frank, 2 Sty 2006, 19:45

>Płyta dziwna,świetny flugelhorn i bardzo przeciętny pianista.

>Całość niby trzyma się kupy,ale nieznośnie nudzi w typowym ECMemowskim nudnym klimacie.

>Jeśli lubimy się nudzić to polecam,jeśli szukamy głębszych doznań omijajcie tą płytę szerokim

>łukiem!!

Hi.hi....

Słuchałem w ub. tygodniu. Wheelera już w ogóle nie mogę słuchać, a Taylor na tej płycie jest rzeczywiście nudny.... Polecam Taylora na płytach Erskine'a - tyż ECM !!!

Zmora

Oczywiście,zawsze mnie szlag trafia jak do niego zachodzę.

Ja muszę w ciężkim bólu płacić ,a Zydelek w tym samym sklepie prosi o 1.5 kg dobrych płyt i sztuka mu wychodzi grosze.

Kupowanie cd na wagę jest wyśmienitym pomysłem.

Ostatnio kolega wrócił z Londynu ( na urlop ) i opowiadał jak kupował na wagę analogi (część nowe,część używane -stan idealny ), 1,5 funta kosztuje 5 płyt,ciekawostką jest fakt kupowania tylko w setach minimum 5 sztuk.

Ale Zydelka tam bym nie wpuścił, znając życie poprosiłby o azyl i osiadł tam na stałe (no, z tymi płytami).

Szkoda by mi było bo to bardzo fajny kumpel,także adresu mu nie podam.

Szkoda Zmora ,że bliżej nie znasz Zydelka,zapewne pomógłby ci kupić parę płytek taniej.

:-))))

Mad Season "Above" 1995 - Pamiętam rozczarowanie kiedy słuchałem jej pierwszy raz jakiś rok temu. Okazało się, że musiałem do niej dojrzeć, a ona odczekać na swoje miejsce w moim życiu. Lubię, gdy Layne Staley śpiewa "Wake up young man, it's time to wake up ..."

System Of A Down "Mezmerize" / "Hypnotize" 2005 - Ciężkie i pokręcone brzmienie, częste i zaskakujące zmiany tempa, kontrastujące z sobą głosy obu wokalistów. No i jeszcze ta melodyjność ;)

Buena Vista Social Club "Buena Vista Social Club" 1999 - W chwili, gdy muzyka latyno-amerykańska stała się popem, Kubańczycy zniewalają swą szczerością przekazu i czystością brzmienia.

w pracy, ściągnięte mp3

Roscoe Mitchell, Nonaah (Nessa, wydane na 2LP w 1976 - chyba nigdy nie było reedycji na CD?)

solo + małe składy w doborowym towarzystwie (m.in. Braxton, Favors, Threadgill, G.Lewis...), wspaniała kameralna muzyka - dużo ciszy i tylko tyle dźwięku, ile trzeba :)

>Zildijan - tam nie bylo dwukropka, tylko srednik, to dwie osobne sprawy.

Wishbone Ash to jest "Live in Chicago" with Andy Powell and Ted Turner (with twin guitar sound) recorded at Easy Street, Glenview.

a The Rat Pack to wiadomo kto :) (FS, DM, SD)

Dziś niemal w całości ostro (nawet chyba lampę zmienię na tranzystor;-)):

- North Quartet - Malamute

- Paraphrase - Pre-emptive denial

- Ori Kaplan Trio Plus - Delirium

za 36 zlotych nabylem dwuplytowy album dux pt. 20 lat conversatorium organowego w legnicy 1986-2005. muzyka moze nie najwyzszych lotow (wyjatki sa!), lecz za to nagrana tak, ze david chesky powinien przestac opowiadac swoje bzdury. jesli stane sie nalogowym odsluchiwaczem, to bede w salonach meczyl wlasnie te dwa krazki. cymes to za malo powiedziec, zeby powiedziec cokolwiek o tejze realizacji duxa. to nie jest cymes. to sa wszystkie audiofilskie cymesy na swiecie. to jest tysiac cymesow. to jest taka rzecz, ze zaden audiofilski cymes uznany powszechnie za cymes nie jest w stanie dluzej byc cymesem. ooo, to jest moje odkrycie

Przecierając oczy po prysznicu w ciemno wyjąłem ale jak dobrze: Roxy Music - Avalon. Słucham tego ponad 20 lat bez skrzywienia.Znaczytsa - arcydziełko !

zildjian

No,tak,a jeszcze ta pikna okładka :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla mnie okładka Avalona jest nr 2 - po Argus Łyszbona (podobny klimat ,prawda?) Ale oglądać ją trzeba w wersji winylowej - UFO na drugiej stronie.....

• Pokaż nowe odpowiedzi