Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

kupione za całkiem niezłą, jak na płytę wydaną przez Harmonia Mundi cenę, sonaty skrzypcowe Haendla.

Manze na skrzypcach i Egarr na klawikordzie. Bardzo jestem zadowolona z tego zakupu :-)

Ł.A. Woman

=> Lisor

napisz proszę kilka słów nt jakości DVD Zappy;

w necie podają że raczej tragedia;

w MM widziałem kilka egz. za jakieś 15 złociszy/szt

pzdr

Philip Catherine, Charlie Mariano, Jasper Van't Hof "Slep my love"-1979- Moja pierwsza płyta Jaspera, genialny facio- znacie jakieś inne warte polecenia tytuły tego pianisty?

czekam na zamówionych w merlinie Manu Katche, Garbarka z Jarrettem i pierwszą Pat Metheny Group - wysłali dwa dni temu priorytetem

tylko gdzie ten pie....ny listonosz??? ;-)

Arku-

Twój listonosz pewnie wypłaca emeryturę Skaldom ;)

A u mnie Anne Clark i Martyn Bates na płycie Just After Sunset

Bardzo dawno tego nie słuchałam.

Ł.A. Woman

Granicus - When You're Movin

no moze troche za zywiolowo jak na piatek po pracy..

Tak czy inaczej plyta kipiaca gitarą i mocno akcentowanym, naprawde swietnym wokalem (1973)

byli;

indian summer

spring spring

life spring

a w tej chwili w...y zgrzytam "zembami" :)

posypała mi sie ta płyta (skacze na nr 1)

gdzie to dostane w naszej pięknej ojczyźnie ,w jakieś rozsądnej cenie ?

tylko prosze szybko o odpowiedż bo poniesie mnie bez tego albumu:)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

=> rafala_radom

... koncert, który kupilem jest z lat 70-tych, jeszcze z czasów grania Franceska ( nienawidził tego imienia ) z

,, Matką Wynalazków ,,. Jakościowo - obraz lekko kichowaty, jak z kopiowanej taśmy wideo. Da się ogladać bez zgrzytania zębami, zresztą są to starocie i trzeba się liczyć, że obraz może być średni.

Muzycznie, jak to u Zappy czasem genialnie, czasem mniej. Mnie się podoba.

drogi fubbie ,z łaski swojej upraszam o dokładniejszy opis płyty zamieszczonej wcześniej na tymże forumie.

Opublikowanie publiczne okładki to jedno,a muuuuza to drugie.

Ja ten wynalazek znam,alllle jestem pewien, że większość nie zna !!!

Ni masz wyjścia,siedać mi tu zara do klawiatury ,no i nabazgrać pare słowek o tej płytce,bo i warto.

pzdr

do kotleta: dire straits, nowa składanka, czyli jak dymać frajerów i wciskać im ten sam kit setny raz - nabyłem w prez dla małżonki i słuchaliśmy w tle

zappa in new york - tutaj już się gra panowie!

w przygotowaniu nocnym: krótkie przejście przez sonaty fort. betho przed wtorkowym koncertem MAH ;-)

niedzielny poranek (to już jutro): jak zwykle porcja dżeziku niedzielnego pod poranny mętlik

dalej: sie zobaczy, ale pewnie niedzielny jarrett jzw.

czego słucham ostatnio z wielką przyjemnością: chamber quintet olesiów i solo violin seiferta

Zydelek

No co ty,to ty prowadziłeś ?

Kurne ,nie pamiętam.

Oj ten Zildjian.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co mam napisać opłycie i tych walijczykach , którzy-odrzucili-(zdradzili ;) ) brytyjską szkołę i poszybowali w zupełnie inną część świata szukać swojej drogi.

Z czasem „fachowcy” wrzucili ich do jednego wora z takimi kalifornijskimi gigantami jak grateful dead czy quicksilwer m. ale dziś patrząc na tamte czasy przyznać trzeba że ich psychodeliczny mix jest co najmniej oryginalny i dość ciekawy. Pewnie ,że złożyły się na to miedzy innymi eksperymenty łączenia zachodnioamerykańskiej psychodelii z brytyjskim progresywem (kłaniają się zwłaszcza dłuższe utwory z 3 albumu np.)czy bluesem

dlatego właśnie live at the pa...... bardziej mnie „bierze”, niż póżniejsze wydawnictwo lepiej oceniane i bardziej popularne czyli be good to... które jest dla mnie zbyt „miękkie” albo jak kto woli grzeczne

tej muzyce zabrakło po prostu „ognia” którego na live mamy -opór

A na lp. którego okładkę umieściłem na tym szacownym forum jest po prostu 100 % muzyki w muzyce :)

dodam jeszcze tylko ze z okresy tych koncertów pochodzi jeszcze kawałek spunk rock którego znajdziemy na dwu utworowym albumie greasy truckers party

którego pominąć nie wolno.

A kończąc ,podany album już na mnie czeka(na szczęście dla wszystkich) że rozłąka była niedługa.

No to czego słuchałem i oglądałem bo to sobota była i telewizje człowiek w gościach obejrzeć mógł :)

,według kolejności pojawiania się wykonawców podaje ;

oczywiście nagrania z beat club i music la...

jethro tull blodwyn pig mick abrachams band captain befeehart artur brown&crazy world alice cooper dr.hook&the medicine show purple sabbaci cat stevens joe south james taylor tim rose vanilla fudge king crimson colosseum blue cheer mountain lucifer friends nazareth mc5 can family chyba coś jeszcze umknęło ;(

później w nocy ;

man- man 70r

jethro – bursting ...

a dziś na tapecie kilka lp .dream theater ,choc nie wiem czy taki nadmiar wspólczesnego progresivu mnie nie zabije

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi