Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Fred Anderson - The Missing Link fan-ta-sty-czne!

w kolejce dwa najnowsze wydawnictwa z NotTwo: Braxton z Dahlgrenem i Eneidi/Kowald/Smith/Spirit - Ghetto Calypso - słyszał już ktoś? Takie nazwiska w polskiej wytwórni cieszą, ale co z zawartością...

'Tribalistas' by Tribalistas - brazylijska plyta roku 2003, obsypana nagrodami, latwa w sluchaniu i egzotyczna choc popularna. Swietna rzecz, polecam. Wyjatkowe oddanie tego, co powszechnie uwaza sie za brazylijskie. Duzo lepsze niz wiele 'dobrze sprzedawanych plyt'. Wydana przez EMI.

pzdrw

soso

a mi ostatnio gra Loreena McKennitt i muszę Wam powiedzieć że za każdym razem wkładam CD i naciskam play pojawia mi się na całym ciele gęsia skórka...FAK!! ostatni raz coś podobnego miałem ponad pół roku temu z płytą SACD "4 pory roku" Vivaldiego...jest po prostu NIESAMOWITA!! ..idę dalej słuchać ;))

'Tribalistas' by Tribalistas - brazylijska plyta roku 2003, obsypana nagrodami, latwa w sluchaniu i egzotyczna choc popularna. Swietna rzecz, polecam. Wyjatkowe oddanie tego, co powszechnie uwaza sie za brazylijskie. Duzo lepsze niz wiele 'dobrze sprzedawanych plyt'.

soso - dopisz dla mojej informacji, czy brazylijskość tej płyty przejawia się choć trochę w bossa novach i sambach, bo ja tylko te strumyczki dopływające do Amazonki muzyki brazylijskiej trawię...

pozdrowienia

muzyka łagodzi obyczaje

AMG – 4 ½ stars:

Arnaldo Antunes, Carlinhos Brown, and Marisa Monte — three noted Brazilian pop artists — formed Tribalistas and released a self-titled album in 2003. Mostly acoustic, with splashes of electronics, Tribalistas centered mainly around Monte's vocals while remaining loosely tied to the trio's Brazilian roots. The album generated a handful of Latin Grammy nominations, including Album of the Year, Record of the Year, Best Brazilian Contemporary Pop Album, and Best Brazilian Song (Portuguese Language).

CD Univers:

Rolling Stone (5/29/03, p.66) - 4 stars out of 5 - "...A [groovy] collection of Beatlesque sambas..." Q (11/03, p.103) - 4 stars out of 5 - "...TRIBALISTAS exudes subtlety and expertise, but the singalong melodies are also surprisingly simple. Monte sings beautifully..."

Sample:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jezeli The Rolling Stones daje 4 na 5 to musi byc bardzo dobre, po prostu. Oni strasznie leca po artystach. Co do tego czy jest to samba czy mamba - posluchaj sam. Nie jestem dobry w terminach muzycznych ;-)

pzdrw

soso

post-2162-100001834 1170292457_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie zapodaje DJ Spooky + spolka : Dave Lombardo, Vernon Reid, Chuck D z Public Enemy, Jack Dangers (Meat Beat Manifesto). Bardzo dobra energetyczna plyta Drums of Death (Thirsty Ear).

Dziś znów musiałem sie tłumaczyć:

"Nie, to nie nowe płyty. Pożyczyłem od kolegi" (pamiętałem żeby od razu po zakupie zdjąć folię).

Wieczór umilać będą :

Miłość i Voo Voo

Pozdrawiam

wojtekitek

dzieki Panom ze sklepu Audioforte na ul. rejtana w wawie od wczoraj słucham wyłącznie (z małą przerwą na rachmaninowa) 'siedem słow Jezusa Chrystysa na krzyzu' haydna w wyk. auryn quartett oraz 'wariacji goldbergowskich' w wyk gaede trio. obie płyty znakomicie wydane przez Tecet. dzwiek i interpretacja po prostu porywające. smyczki brzmią znakomicie, "fizjologicznie":) gra kwartetu przypomina mi trochę włochów, grajacych wiwaldiego (biondi, carmignola, etc) - tzn potrafią świetnie zmieniac tempo, ich dzwiek czesto nie jest czysty, razem jednak tworzą super spójny i energetyczny kwartet. moim zdaniem wspaniałe. realizacja nagrania genialna. nie bede pisac czemu - sprawdzcie sami. 'wariacje" za dwie plyty - 70 zł.

Panowie - dziękuję za polecenie!

JSB "goldberg-variationen" gaede trio tecet 70

joseph haydn "die sieben worte jesu christi" auryn quartet, walter jens tecet 69

Asana Ohm Shanti: Constant Electric Current. A juz myslalem, ze mi sie przejadla muzyka Billa Laswella. Bardzo fajne etno-fusion. Do wielokrotnego przesluchania.

zupełny brak czasu na spokojne słuchanie. W przelocie tylko spojrzałam na fragmenty koncertowego wielkiego "szoł z kolorowymi piórami" czyli na Supernatural Santany.

Z rozrzewnieniem wspominam jego warszawski, skromny ale jakże treściwy koncert na Torwarze. Ech ;)

Pozdr.

Ł.A. Woman

ostatnie dni

jj.cale i pan cave czyli smutni panowie dwaj

w samochodzie

purple koncert z 85 r nudzacy chris rea

dziś nocą leciały mountain i rush stare koncerty

a z ciekawostek fubb-owych

człowiek uczy się całe życie taka prawda mnie naszła a i tak wnosków nie wyciąga ;(

ostatnio wykonuje pewna usługę w dużym "kołchozie" jak ja nie cierpię takich zakładów

i właśnie dziś wnocy ktoś z mocno wk...ch pracowników w ramach zadośc ucznynienia za szkody moralne czynione przes swego prezesa buchnął mi firmowe urządzenie nieważne jakie

jak tam jak zwykle sobie poradzę ale dużo dużo nam brakuje do tego co niby próbujemy gonić ;(

no i wramach tak smutnych rozważań zaleci dziś nowsze wydanie teko krążka;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... dzisiaj grają chłopy ; Frank Z. , Neil Y. , Paul S. i kilku egzotycznych - z za wielkiej wody - u nas kompletnie nieznanych, których nazwisk nie przytoczę.

A ja zalece troche innym klimatem...Tomasz Wachnowski - Śniegowice..po gurolsku ze hej;)) a co...świetny, odmienny klimat, odpoczynek od tych wszystkich audiofilskich nagrań;) - choć na chwile

Mag

to teraz bez wpadek może się uda ;)

w trakcie konsumpcji browara wystąpił na żywo fleetwood mac z greenem i było tak dobrze że z fotela wstać sie nie chciało ,a na zakończenie dnia w ramach pełnego relaksu wcale nie "najgorszy" album konca lat 70 ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi