Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Pendragon: "Acoustically Challenged"

akustyczna koncertówka z Polski, nagrana w studiu PR3, jak to napisano we wkadce:

"Master of Ceremonies: Piotr Kaczkowski"

pozdrawiam.

Łukasz

u.n.k.l.e-psyence fiction

mum-yesterday was dramatic today is ok

quannum-quannum spectrum

w samochodzie na okrągło lao che-powstanie warszawskie ta płyta po prostu wymiata-cudze chwalicie swego nie znacie!

Zainspirowała mnie rozmowa na sasiednim wątku o gitarze w jazzie i postanowiłam dziś sięgnąć po mojego ulubionego gitarzystę Ralpha Townera. Pozdr.

Ł.A. Woman

W tej chwili:

"Supper`s Ready - Tribute to Genesis"

...a szczególnie nr.4 "Ripples" w wykonaniu Annie Haslam (smakowite)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

mc iek -> Nie jestem wielkim fanem bluesa i nie znam tego zespołu (Blues Creation). Możesz króciutko napisać coś więcej, np jaki to odcień bluesa, czy zespół stary czy nowy itp?

Wykonawca: BLUES CREATION

Tytuł: same

Wytwórnia: WORLDS BEST

Rok: 1969

Kraj: Japonia

Wykonawca: BLUES CREATION

Tytuł: Demon and Eleven Children

Wytwórnia: WORLDS BEST

Rok: 1971

Kraj: Japonia

Co można napisać o muzyce ? Zdecydowanie zagrany bluesrock - dużo mocnych, długich solówek. Dość dobry angielski, ciekawe bonusy.

Więcej napiszę kiedyś w wątku o bluesie.

Ostatnio sporo dubu - pomaga przetrwac upaly, ktore odparowuja mozg.

Z tej półki słucham często Nucleus Roots "Heart of Dub" (na płycie m.in. podziękowania dla Makena) , Rhytm and Sound i płyta którą polecam bez zmrużenia oka: Dr Israel "Patterns of War" wydany przez ROIR. Co za energia! Nie przelewki - wytwornia , która wydawala Terrorists, BAd Brains, Lasswella i Badawiego i tym razem nie zawiodla. Wspaniały, multikulturowy dub i na dodatek świetna produkcja. Album powoduje trwały opad szczęki.

a ja próbuję się schładzać muzyką Sibeliusa w interpretacji Simona Rattle. Przez moment nawet powiało mroźnym skandynawskim powietrzem ;-)

Pozdr.

Ł.A. Woman

Champignon -> Masz racje Dr. Israel "Patterns of War" to doskonala plyta. Jedna z tych plych ktora uzasadnia isnienie przycisku "repeat". Udanego lata zycze! Parsec

Medeski, Martin & Wood - co kolwiek, mają chłopaki wyobraźnię.

W duszy oczywiscie choc i w pracy:

Lisa Ekdahl - 'Bortom Det Bla'

Piosenka numer 8 - 'Du Var Inte Dar For Mig' to prawdopodobnie najpiekniejsza piosenka na swiecie. Czasami sobie zartujemy ale tym razem nie :-)

pzdrw

soso

ostatnio wciąż Polucjanci. Piękna muzyka, groovie:D

No a wieczorkiem często pan Stevie Wonder. Dobry na każdą porę dnia i nocy. Pełna dawka optymizmu.

witam.

Collage: "Moonshine".

trochę sie głupio przyznać ale dopiero zaczynam odsłuchy tej płyty, i już widzę, że sporo straciłem nie zanjąc jej wcześniej....

pozdrawiam.

Łukasz

Tak, to świetny album.

Ja od 2 godz, słucham "Globe-trotter" Didiera Lockwooda

witam :)

niestety w domu znów przelotem do jutra rana- tylko ;(

teraz bujam się na hamaku, ale nocką w gosciach było ''ostro''

-typek- zaczął a później juz "sodomia i gomoria" w nkr:

virginia tree-fresh out

sugar creek-plase tell....

crystals-crystals

groundhogs-live at leeds i edgar broughton band tez na żywo :)

• Pokaż nowe odpowiedzi