Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie mirek vitous i jego universal... ustąpiło miejsca królowi davisowi i jego 'we want miles'. miles wycisnął ze swoich roboli chyba wszystko na co było ich stać.

A pamiętacie rok 1984 i grupę Honey Drippers , teraz właśnie pan Plant zapodaje sea of love ,ten kawałek mnie rozbraja i co by nie mówić jest zaj.....y.

Pozdr.

Dzisiaj od rana:

(na działce i w domu)

Marek Grechuta "Szalona lokomotywa"

Tadeusz Woźniak "Tadeusz Woźniak" (2CD)

("Ballada dla Potęgowej", "Zatrzymała się godzina", "Na brzegu olśnienia", "I nim się ockniesz", "Leżę",...).

Pozdrawiam

Fleetwood Mac -The plays on (green jest doskonały)underway

a co do stationary traveller mój egzemplarz pł na drugiej stronie okładki ma napis grubym czarnym pisakiem - my thanks Andy Latimer - kurcze to chyba nikt w drukarni. :) .

Dzisiaj odsłuchów nie ma :-(

Jest bardzo duszno, nie ma czym oddychać :-)

Z płyt zespołu Camel, szczególną sympatią darzę płytę (instrumentalną) "Snow Goose", z roku 1975.

Muzyka zespołu, po płycie "Nude" (1981), mniej mi sie podoba :-(

Podobają mi się też (chociaż nie tak, jak wcześniejsze):

"Stationary Traveller" (1984)

oraz "Dust and Dreams" (1991)

Podobnie, jak muzyka zespołu Barclay James Harvest, muzyka Camel`a

się "rozmyła", stała się nijaka - przyjemny muzak :-)

fubb

John Lees - z Barclay James Harvest, to jest niezły jajarz :-)

Kolega, próbował wyłudzić (dawno temu), kilka ich płyt - analogowych (udało się!), prowadzili ciekawą korespondencję :-)

Andy Latimer - na listy (snail mail) - nie odpowiadał :-(

Pewnie dlatego, mój kolega nie za bardzo lubi Camel :-)

Pozdrawiam

Teraz słucham plików mp3, sciągniętych w czasach swietności napstera, mało znanego zespołu brytyjskiego Tonton Macoute z roku 1971 (CD był wydany w 1994). Trudno uwierzyć, że nagrania pochodza sprzed tylu lat.

R.u.s.t

właśnie do tej pł.Camela mam największą słabość- Stationary Traveller .latimer miał straszne opory żeby ją podpisać zważ że grupa w ogóle nie gra utworów na koncertach ale to już zupełnie inna historia.

Nowy2

eee...dla jednych mało znana przez innych wiele razy słuchana (ten rym był nie zamierzony :))

tonton macoute - tą nazwe nosiła haitańska służba bezpieczeństwa

odnośnie wątku

Deep Purple - deep purple (april)

pozdr.

>R.u.s.t.

A "Harbour of Tears" 1996 to porywający koncept album, zresztą jak zdecydowana większość u Camela.

>fubb

Na Twojej drodze z pracy do domu nie stoi przypadkiem jakiś market z płytami? ;-)

LeStat

Wiem, ze płyta Camel`a "Harbour of Tears", to płyta koncepcyjna.

To nie jest zla płyta.

Ale, to za mało :-)

Wolę płyty z muzyką, którą czuję (niestety, w swojej kolekcji, mam taż takie "inne") :-)

Pozdrawiam

"pielęgniarka" Sonic Youth" - czymają klasę, po czym szybkie przejście na Damiena Rice "O", skok na nową Ep Silver Ziona (tak,tak inna nazwa) - istne kręcenie kozła

• Pokaż nowe odpowiedzi