Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, kiza napisał:

drogi nam kiza ,nie jest to mój priorytet muzyczny ale  plusika dam . Bo Ja też czasem lubie mocne brzmienie .Znaczy takie .

Moglem nie trafić wiec dostales kilka plusików od atmega  ale to  luzik  .Wszyscy co tu jestesmy  mamy jedną ceche  ,,,kochamy muze .

Zawsze pamietajcie o tym iż jesli ja pisze tu uwagi typu -podoba mi sie albo niepodoba Ja was nie oceniam ,nie weryfikuje a jedynie pisze o swoich odczuciach  o swoich emocjach  itp .Nie oceniam was  ,bo brzydzilbym sie czymś takim aby Was oceniać .

33 minuty temu, kiza napisał:

Super

Edytowane przez atmeg

Ale te ostatnie numery są Fajne  ,są wartościowe . Mi sie podobają bardzo .

Godzinę temu, kiza napisał:

Nie wiem kto zrobił te muze ale mi jej schemat przypomina muzyke Idian z ameryki połudnowej którą bardzo cenie .

-------------------------

podziele sie z wami moją tajemnicą muzyczną .............

Wzorcem . Czymś co kocha Atmeg . 

Nights In White Satin - The Moody Blues (1967) - YouTube

nigdy w różnych rozmowach na forum nigdy nie zdradziłem innym co i jak ,ale Wam to odsłaniam. 

Generalnie cała ta płyta to fantastyczna muzyka z pogranicza  muzy klasycznej i dawnego dobrego rocka . 

Mógłbym wiele o tym pisać ale na wykłady to o muzyce a nie na to miejsce.

Edytowane przez atmeg

.

11 minut temu, baltfan napisał:

27.03.1936 - 07.05.2024 Jan Ptaszyn Wróblewski

zacny człowiek ale zamkniety w małym pudle  . Idealista jazzowej kakofoni  . Człowiek grajacy muzyke nie dla ludzi . Oszołom muzyczny?

W tym przypadku jest grany stadard  na podbudowie bluesa  . Lubie tego goscia  naprawde  .Nieznosze natomkiast jak muzycy jazzowi twożą jaką papke i nazywają to wartościową muzyką .

Tu akurat jest sdardarowy utworek  , już czlowiek nie żyje  ,uszanuje to. Ale ile on nabredził muzycznie to  normalnie kosmos . 

Edytowane przez atmeg

Zauwarzyliście że ludzie co zasłuchują sie generalnie tylko w jazzie są inni , jakoś  tak ograniczeni i wypaczeni?

Jak sekta.

Twierdzą ze jazz jest najwyszsza formą bmuzyki , najabardziej rozwinietą  i tak sie sami w tym czują.

Tymczsem cały ten jazz ,np. zestawiając go z muzyką klasyczną to jakieś nieporozumienie muzyczne .....

Owszem sa ciekawe kompozycje  itp ale jakas lepsza muza  ,dla mnie normalna czesto przekombinowana .

3 minuty temu, atmeg napisał:

Zauwarzyliście że ludzie co zasłuchują sie generalnie tylko w jazzie są inni , jakoś  tak ograniczeni i wypaczeni?

Nie zauważyłem tego.Może zazdroszczą  tym,którzy słuchają Depeche Mode i jazz potem 🙂

Jazz ....Macie to To w wersji pierwotnej nie popsutej.The Doors - Roadhouse Blues 

9 minut temu, baltfan napisał:

Nie zauważyłem tego.Może zazdroszczą  tym,którzy słuchają Depeche Mode i jazz potem 🙂

Ok a ja to widze  inaczej .Jeden sie znalazł człowiek do rozmowy . 

Edytowane przez atmeg
4 minuty temu, baltfan napisał:

27.03.1952 - 01.05.2004 Felix Haug

Ty chyba nigdy nie zawodzisz  ,Fajna muza  . 

Ja atmeg to mam humorki i tp.

Moody Blues - Melancholy Man (1970)

Co ja tam wiem o muzyce  ,nic  .Jedynie słucham czegoś takiego.Nigdy mnie to nie zawiodło w świecie muzyki.

The Moody Blues - Days Of Future Passed, Side B

6 minut temu, baltfan napisał:

Dzisiejsza solenizantka Mariah Carey.

🎂

Niedam plusika ,Nielubie jej .Nawet nie potrafi zaśpiewać na żywo bez faŁszów .

To nawet naszą Cleo postawie wyżej  ....Przynajmniej umie  swoje utwory zazśpiewać  bez blaybacku 

Edytowane przez atmeg

Ostatnia dzisiaj solenizantka ,ze świata jazzu .

🎂 Stacey Kent

3 minuty temu, atmeg napisał:

nie potrafi zaśpiewać

Oj potrafi potrafi .Fałszowała nawet Śp. Whitney ,każdy jest tylko człowiekiem i ma prawo się mylić 🙂

20 minut temu, baltfan napisał:

🎂 Stacey Kent

chcesz mnie przetestować ,to dobry numer  ale nie jazzowy ,jego budowa jest inna . Nie jest to zaden wybitny numer ,porostu niezły ale to żaden jazz .Podbudowany jest zwykłym  bluesem ale o zmienej geometri 

W tym numerze niema stałego stylu on sie zmienia co niejest zadnym wynalazkiem .klasyka  ale numer średni ,niezly 

napewno nie wybitny  .ale mily .taki do zapomniernia 

-----------------

Natomiast Ja nie testuje Was .

Poco Mi testowanie was jak Was znam ? 

MOODY BLUES Live at the Royal Albert Hall

Edytowane przez atmeg
26 minut temu, baltfan napisał:

🎂 Stacey Kent

Oj potrafi potrafi .Fałszowała nawet Śp. Whitney ,każdy jest tylko człowiekiem i ma prawo się mylić 🙂

zostawmy te osobe .OK ? Są ciekawsi artyści.Lepsi  .

Edytowane przez atmeg
  • Pokaż nowe odpowiedzi