Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity A3.2 CD

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej zagra np:

CD Creek Evo CD - 1900 zł

Wzmacniacz Jungson JA-88D - sam sprzedałem za 2000 zł.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A3.2 CD ma swój charakter, który mocno modeluje brzmienie całego systemu.

To dobre CD ze średniej półki, nigdy nie miałem problemu z żadnymi płytami, nigdy nic się nie wieszało ani nie psuło.

Nie polecam go w ciemno bo nie jest uniwersalne. Ma mocno wygładzający, ocieplony charakter. Jeśli system jest zbyt jasny, chropowaty, MF doskonale go stonizuje. W odpowiedniej konfiguracji potrafi stworzyć ponadprzeciętnie muzykalny i autentycznie wciągający, romantyczny przekaz. Brakuje mu jednak powietrza, jeśli więc chcecie by system brzmiał energetyczniej, z pratem to zapomnijcie o MF-ie, on stwarza duszniejsze, romantyczniejsze i seksowniejsze klimaty i w tym jest dobry.

Bas z jednej strony masywny i głęboki co jest fajne po jakichś sucholcach, ma jednak tę wadę że nie jest najlepiej kontrolowany. Potrafi czasami burknąć ni z tego ni z owego. Jest to jednak do skorygowania odpowiednią sieciówką, u mnie świetnie sprawił się Ener Red Arow i było po problemie.

Czy są lepsze w tej cenie? Nie wiem nie słyszałem wszystkiego. Na pewno jest wart swoich pieniędzy ale trzeba pamiętać że jest charakterny, i jeśli komuś odpowiada ten charakter, to jak modeluje brzmienie systemu to jest ok. Nie zawsze jest tak, że bardziej neutralne jest lepsze (vide polecany Creek) to kwestia upodobań. Jeden chce mieć neutralnie inny wręcz przeciwnie, chce mieć ”fajnie” cokolwiek to dla niego znaczy. MF nie jest neutralny, jest bardzo charakterystyczny, dla jednych „fajny”, ale znajdzie się też wielu, dla których „fajny” nie jest.

Witam

Takowe Cd , czyli MF A3.2 zakupił kolega właśnie od użytkownika PMD , do dzisiaj gra u niego bez awaryjnie w połączeniu z dzielonym Myriadem i właśnie kolega jest jak najbardziej zadowolony z tego CD - Pozdrawiam , postawił go tylko dodatkowo na grubym granicie i dodatkowo na Vibrapodach i jest Cool jak mawia dzisiejsza młodzież !! pozdróweczka - italus

italus,

jakiś czas temu znalzłem coś jeszcze lepszego tj., zabudowane kolce superspike:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.