Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsile Voyagery a reszta świata

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

jako że składam swoje małe stereo to czas pomyśleć nad kolumnami. Mój pokój ma jakieś 12 mkw i jest mocno zagracony (tzn szafy półki biurka kanapy itp.). Muzyka której słucham to pop/rock ogólnie lubię mocniejsze brzmienie, preferuje brzmienie z mocnym kopem i z fajną sceną. I mam w związku z tym pytanie czy jest sens kupywać kolumny przy moim mocno ograniczonym budżecie ( chcę się w 2k zmieścić ze wszystkim) kupywac jakieś kolumienki za maks tysiaka para, czy od razu zapuścić prosto z piwnicy Tonsile Voyagery Sat (takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) Czy zagra to w miarę w miarę w porównaniu do tego co bym za tą kasę kupił? Czy lepiej ciułać na nowe monitorki?Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/51464-tonsile-voyagery-a-reszta-%C5%9Bwiata/

Witam!ciułaj na monitorki.Kup sobie np Tannoyki M2 i reszte przeznacz na klocki i płyty!a voyagery na grilla sobie zostaw!

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Hdtv_Fanatic, 19 Kwi 2009, 10:43

>ja sluchalem setki kolumn miedzy innymi takie ktore kosztowaly 30 ,40 tys

>i zadne nie zagrały jak tonsil mistral za 400 zl

Chodzi Ci o to ze zadna kolumna nie zagrala tak beznadziejnie jak Tonsil?

Jesli Ci ktos placi za kazdy post wychwalajacy Tonsila to moglbys robic to porzadnie aby pieniadze tej upadlej firmy nie szly na marne... Imho posty w stylu ze Tonsil bije wszystko do 40k zl maja odwrotny skutek. Wiecej finezji! To mi przypomina agresywny marketing w domoroslym wydaniu...

A co według was lepiej zrobić, czy darowac kolumny, grać na Voyagerach (ewentualnie mam jeszcze w piwnicy Altusy chyba 120 :D) zaosczędzić tysiaka i dołożyć ten hajs do źródła, a później albo skołować Monitor Audio BR2 za friko od rodziny albo kupić coś fajniejszego. Co myślicie o tym rozwiązaniu?

Kupisz tonsile czy altusy i na dobry początek będą:) przynajmniej zagrają z kazdym wzmakiem a nie jak te "lepsze"...... co z tego ze kupiłem magnaty podobno miały byc duzo lepsze i co słaby wzmak zaraz popalił wysokie hehe a w tonsilkach unitrach nic sie nie działo kupiłem yamahe 900 no i już lepiaj, ale bardzo delikatne fakt grają fajnie brzmienie ok tylko zajebiscie trzeba uwazac zeby nie zjarac, do tego jak wysłałem na gwarancje to wróciły poobijane, wysokie wymienili ale srednie zj***li a były dobre, i kup tu cos za 2000zł, oczywiscie nie skreslam innych firm, bo napewno znalazło by sie cos lepszego od tych magnatów altusów tylko czasami sugerujemy sie opiniami innych kupujemy a potem rozczarowanie, musisz sam poszukac posłuchac i jezeli lubisz wykop naprawde poszukaj cos co wytrzyma:D a do tych którzy tak nalatują na firme unitry czy altusa to.... gusty gusciki tego sie nie krytykuje ani nie ocenia, cos dla Ciebie jest ok dla innego moze byc zero.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.