Skocz do zawartości
IGNORED

rotel czy classe ?

Qba

Rekomendowane odpowiedzi

z pewnoscia dzwiek jest dla mnie bardzo istotny i glownie tym bede sie kierowal przy wyborze ...

moze lepiej bedzie tez zapoznac sie z poduktami innych firm ktore miejmy nadzieje spelnia

moje oczekiwania dot. funkcjonalnosci.

->qba

to chyba 4 gniazdka + pętla

albo 3RCA +XLR +plętla ;-)

Nie wiem ile kosztuje Classe w Niemczech, ale Audioklan życzył sobie ostatnio 17tys, dla porównania w Norwegii kosztuje w przeliczeniu chyba ok. 14 tys.... Jeśli jest możliwość zakupu w cenie niższego modelu (ok 8kzł???) to z pewnością warto zrezygnować z części udogodnień.

Cena wydaje się dość atrakcyjna... Wprawdzie mój egzemplarz ponad 2 lata temu kosztował ok. 10 tys, ale od tej pory sam producent (nieznacznie) podniósł ceny, a o cenie Audioklanu już wspominałem. Nie wiem tylko, ile kosztuje w Hi-Fi Clubie na Kopernika w W-wie (podobno taniej), i czy nazbyt wygórowana cena Audioklanu nie zostanie obniżona, jeśli urządzenia nie będą się sprzedawać... Czasami miewają takie promocje "-50%"....

• Redaktorzy

No więc tak: sprawdziłem, Classe 101 też nie ma zabudowanego fonostejdża (zresztą to nie było zbyt prawdopodobne). Ogólnie niezły wzmacniacz, absolutnie wymagający długiego wygrzania przed odsłuchem. Silny i obfity bas. Wskazanie - używać kabli XLR możliwie wysokiej jakości. U mnie w systemie z CDP-10 Audioquest Anaconda XLR pobiła na łeb Nordosta Red Dawn RCA, i to w bardzo śmiesznej dziedzinie - mianowicie w połączeniu niesymetrycznym bas był znacznie słabiej kontrolowany i nadmiernie dominujący.

--->JASIO

1999 EURO BRUTTO, TO BEZ MWST (16%) 1723 EURO

Jeżeli zapłacisz na granicy CŁO (21%) I VAT (22 %) to koszt wyniesie 2543 EURO CZYLI OK 12000 PLN, nie licząc transportu.

CHYBA, ŻE NIE ZAPŁACISZ CŁA I VATU........

CLASSE CAP 151 w Audioklanie można kupic za 11900 PLN

-> TK

Kilka miesięcy temu słuchałem CDP-10 na Nowogrodzkiej... kosztował ok 14 tysięcy. Oczywiście mowy nie było o odsłuchu w domu, natomiast kiedy powiedziałem, że cena jest zawyżona, sprzedawca zaproponował - "wbec tego 12 tys i możemy pakować"...

:-(

A pewnie, tylko ta cena ;-) Na razie używam AQ Corala, XLR - sam lutowałem ;), ale w przyszłości pewnie wyląduje tam co najmniej Python czy wg nowego nazewnictwa - Pantera... I to pewnie jeszcze przed wymianą odtwarzacza. A z tym chyba trochę poczekam, pewnie już na coś sensownego 'czytającego' SACD.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

w związku z częstymi negatywnymi opiniami o SACD chciałem zapytać, czy mierzenie teraz w ten sprzęt nie jest błędem, są jakieś modele które potrafią czytać oba formaty, a głównie format standardowych cd, bo tych płyt jest jednak najwięcej, a ten sacd to można traktować jako dodatek i czy te odtwarzacze mają też system hdcd, jest to wszystko możliwe do pogodzenia bez specjalnych kompromisów?

Myślę, że na SACD z prawdziwego zdarzenia trzeba będzie jeszcze troche poczekać... Owszem, istnieje już sporo zapewne znakomitych odtwarzaczy, ale jak na razie tylko nieliczne firmy "audiofilskie" zdecydowały się na ich produkcję, lub są to, jak w przypadku Classe Omega flagowe, czyli b. drogie modele.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.