Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Chick,

błąd - to jest klub użytkowników AA, którzy mogą rozmawiać, o czym chcą. Na tym polega idea klubu. Tak mnie kiedyś pouczono. ;)

Aż się dziwię, że jeszcze nie rozmawialiśmy o muzyce, której sobie słuchamy ( na AA), tylko ciągle sprzęt i sprzęt. :P

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

A poza tym zasuwamy do jubileuszowej setnej strony. Doszły mnie słuchy, że założyciel klubu do spółki z Michałem ufundowali Altusy dla tego, kto pierwszy się tam znajdzie. Będzie wielkie święto w domu zwycięzcy.

Aż się dziwię, że jeszcze nie rozmawialiśmy o muzyce, której sobie słuchamy ( na AA), tylko ciągle sprzęt i sprzęt. :P

To zapodawaj Stachu19, co tam ostatnio w odtwarzaczu zagościło?

Audiofile Best Voices (Polecam całą seria, którą ściągałem z Singapuru, ponieważ w Polsce jest niedostępna). Polecam też Reference Voices i w ogóle wytwórnie Stockfisha. Wyciskają z Vicka i Hyperków wszystko co najpiękniejsze :-)

To zapodawaj Stachu19, co tam ostatnio w odtwarzaczu zagościło?

Tak szczerze mówiąc, to zupełnie przypadkiem dostałem nieznaną mi artystkę i sobie trochę słuchałem. Mocno jesienne klimaty. Norma Winstone z ECM (więc właściwie audiofilskie).

http://www.youtube.com/watch?v=qTHaKxFvX1E

Za to w odtwarzaczu głowowym kołacze jak głupia melodia otwierająca z Sherlocka Holmesa z Downeyem. :]

Dobrej nocy.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Świetna, trzeba się zaopatrzyć :)

U mnie goszczą ci państwo:

Carol Kidd

Charlie Haden

Christy Baron

Claire Martin

Edytowane przez Scout

Ja nabyłem ostatnio najnowszą płytę Dead Can Dance, dosyć fajnie to brzmi i dużo przestrzeni... a po za tym polecam płytę Dawida Podsiadło :) Zdziwiłem się że na jego płycie są moje klimaty.. Polecam bo na płycie jest sporo przestrzeni i ma niezłą głębie. Powiem, że nie spodziewałem się po tym Panu takiej pierwszej płyty.

Co do Dire Straits to ciężko będzie żeby im ktoś dorównał :) To jest chyba wzór.

chłopaki polecam Wam nową płyte Black sabbath. albo bardzo dobrą ostatnią płytę avenged sevenfold

http://www.youtube.com/watch?v=KaYdkDZJ0lA

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

U mnie od 2 tygodni napdzemiennie goszcza 2 plyty Hugh Laurie. PeierwsAnzdecydowanie lepsza, choc na ostatniej sporo gosci uzycza swoich glosow. Zdecydowanie fantastyczne brzmienia. Ostatni dead can dance daktycznie pompuje w moje Diony ogromna przestrzen. Fantastyczna plyta.

No właśnie miałem dopytać kolegów, czy Anastasis czy In Concert, bo to koncertówka jest młodsza. Anastasis mam, koncertowej nie, a ciekaw jestem opinii.

Mi jest ciężko znależć coś co zabrzmi tak jak Dire Streits , może macie pomysł który zespół zagra równie melodyjnie z finezją ;)

Melodyjnie i z finezją i to co każdy rokendrolowiec powinien mieć na półce to tylko oni. Polecam najpierw płytę 5150. W samochodzie można odlecieć. Edek swego czasu i jako klasyk, do dzisiaj jest jednym z najlepszych gitarzystów na świecie.

A tu numer Panama z wcześniejszej płyty, bodajże 1984.

I jeszcze jeden numer z tej samej płyty, zresztą hit z tamtych lat.

Przypominam, że gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych głośników :)

No i jak mogłem jeszcze to pominąć

Skoro lecimy w nostalgię, tzn. klasykę i było już coś "na dzień" to proponuję coś na wieczór :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yNYbgc1VPNo

a propo's, podobno blues miał syna i nazwał go rock'&'roll :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6LKRWWCxxpA

No właśnie miałem dopytać kolegów, czy Anastasis czy In Concert, bo to koncertówka jest młodsza. Anastasis mam, koncertowej nie, a ciekaw jestem opinii.

Polecam solowy projekt Brendana Perry i płytę "ARK"

Byłem ostatnio w jednej z łódzkich knajp (Lizard King) i trafiłem akurat na Jazz Sunday prowadzony przez prezentera Radia Łódź. Miał świetną płytkę Henryka Miśkiewicza - Full Drive. Niestety nie mogę tego nigdzie dostać :( Są trzy części, a mnie chodzi o pierwszą płytę. Może ma ktoś do odsprzedania???

Pozdrawiam,

Goliatpl

Mi jest ciężko znależć coś co zabrzmi tak jak Dire Streits , może macie pomysł który zespół zagra równie melodyjnie z finezją ;)

Witam Robo polecam ci Mystery -"One Among the Living" i Pendragon-płyta "the world" to jest ten typ grania, który szukasz.

Witam Robo polecam ci Mystery -"One Among the Living" i Pendragon-płyta "the world" to jest ten typ grania, który szukasz.

Ahh, był bym zapomniał Steve Hackett "Beyond the Shrouded Horizon" rewalacja, własnie do mnie leci japońskie wydanie tego krążka, warta każdego centa.

powyższe również.

Miłego słuchania

Ahh, był bym zapomniał Steve Hackett "Beyond the Shrouded Horizon" rewalacja, własnie do mnie leci japońskie wydanie tego krążka, warta każdego centa.

powyższe również.

Miłego słuchania

Dzięki Mateusz za info rozeznam sie po ile płytki i może kupie ;)

Dzięki Mateusz za info rozeznam sie po ile płytki i może kupie ;)

Powiedz proszę czy poradziłeś sobie z petlą masy u Siebie?

Mam podobne objawy co u Ciebie, wzmacniacz jest nowy, kiedy go wlączam to słychać bardzo domośne brumienie - buczenie głownie z prawego kanału.

Gdy już trochę wzmacniacz się nagrzeje to ten przydzwięk ustaje, z tym że ciągle go słychać kiedy podejdzie się blisko kolumny.

Muszę przyznać że mnie to denerwuje tym bardziej że dopiero co wydałem kawałek grosza na nowy klocek. Będę musiał się chyba kontaktować z producentem.

Powiedz proszę czy poradziłeś sobie z petlą masy u Siebie?

Mam podobne objawy co u Ciebie, wzmacniacz jest nowy, kiedy go wlączam to słychać bardzo domośne brumienie - buczenie głownie z prawego kanału.

Gdy już trochę wzmacniacz się nagrzeje to ten przydzwięk ustaje, z tym że ciągle go słychać kiedy podejdzie się blisko kolumny.

Muszę przyznać że mnie to denerwuje tym bardziej że dopiero co wydałem kawałek grosza na nowy klocek. Będę musiał się chyba kontaktować z producentem.

Wiesz co dowiadywałem się u producenta Gigawatt jak to rozwiązać i powiedział , że najważniejsze użądzeniami które powinno mieć uziemnieniem to Końcówka mocy ,wzmacniacz natomiast CD dostaje uziemnienie przez interkonekt i radził odciąć dopływ uziemnienie w przewodzie . Sprubowałem i zadziałało .Sprubuj najpierw odłączyć w gniazdku uziemnienie i sprzwdź czy nie brumi , jak przestanie to znaczy że musisz odłączyć np w CDuziemnienie :) pozdrawiam

Ja u siebie w Emotivie zauważyłem, że tylko jeden element elektroniki posiada trzeci bolec uziemienia - procesor kina. Inne elementy tj. końcówki mocy, DAC oraz przedwzmacniacz i CD(których jeszcze nie posiadam) mają tylko dwa bolce. Założenie producenta jest właśnie chyba takie, że tylko jeden element ma mieć styczność z uziemieniem.

Masa natomiast ma się przenosić na pozostałe elementy interkonektami i tutaj uwaga na światłowody.

Klubowicze pomóżcie :)

Posiadam nad C355 BEE. Uruchamiam go wczoraj i po kilkunastu minutach wyłącza się z charakterystycznym pyknięciem w głośnikach. Po kilku próbach ponownego uruchomienia to samo. Dzisiaj go odłączyłem od głośników i uruchomiłem bez obciążenia i to samo. Podczas wyłączania gaśnie dioda power, pozostałe się świecą. Dopiero jak go wyłączę - gasną pozostałe diody. Jaka może być przyczyna?

rpi3, digione, tara labs, audio gd, vincent 226mk2, chord epic twin, audio academy rhea

Sprawdź, czy to samo dzieje się również jak przełączysz z tyłu suwak "sof clipping" w pozycję off.

Jeżeli to nie pomoże wysiadł Ci tzw. miękki start, pozostaje serwis lub jakiś sprawdzony Pan Stasio elektronik :)

Pozdrawiam,

Goliatpl

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.