Jump to content
IGNORED

Jak jest naprawde z pre-out Azur 540r


dariusz964

Recommended Posts

Pisze kolejny post nie chce zasmiecac forum ale czy ktos wie tak naprawde czy te pre-out w amplitunerze sa aktywne tylko wszystkie razem czy moze jest jakis sposob zeby działały tylko jako front do wzmacniacza stereo.Ponoc cos nalezy pogrzebac w ustawieniach na normal,sa rozne opinie czy komus sie udało to zrobic.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Tak naprawdę to jak ustawisz sobie w menu opcję pre-out to automatycznie "wygasną" Ci końcówki - wszystkie. Możesz "wygasić" końcówki indywidualnie poprzez ustawienie głośników kanału na "NONE". To czy wyłączone zostaną wtedy korespondujace wyjścia przedwzmacniacza to już możesz sprawdzić sam podłączając je do dodatkowego wzmacniacza. Jeżeli tak to sprawe masz z głowy, tylko po co chcesz mostkować (zwierać) pozostałe kanały - trochę niebezpiecznie, ale jak lubisz fajerwerki...

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Czyli jednak jest mozliwe podłaczenie samego wzmacnoacza,jestes tego pewny ,jesli tak to kamien z serca,bardzo ci dziekuje zmniejszyłes mi meczarnie oczekiwania na ten amplituner.Naprawde wielki dziekie ja jeszcze go nie mam ,a juz załowałem ze go wziołem własnie z tego powodu,te ustawienia to z poziomu pilota.Jezeli mozesz to mozesz dokładniej opisac jak mam wejsc w te ustawienia.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Najlepiej jest ustawiać przez menu na ekranie TV. Podłącz sobie telewizor do TV/Mon. Out. Na pilocie wciśnij guzik oznaczony „I/O” i będzie wszystko na ekranie. Wejdź w „Output Setup” i przełącz z „Normal” na „Preamp Out”. To Ci wyłączy wszystkie końcówki.

 

Potem wróć do głównego menu i w „Speaker Configuration” ustaw sobie wszystkie głośniki za wyjątkiem dwóch frontowych na „None”. To Ci powinno wyłączyć przedwzmacniacze.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Juz sie nie moge doczekac zeby to przetestowac mam nadzieje ze zadziała,bede ci bardzo wdzieczny za naprawde szczególowa podpowiedz ,jezeli mieszkasz gdzies blisko Wrocławia to zapraszam na piwko,lub cos mocniejszego.Pozdrawiam.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Dzięki za zaproszenie. Już bardziej szczegułowo to nie mogę bo nie pamiętam. Miałem z Azurem do czynienia jakiś czas temu stąd wiem mniej więcej jak pracuje. Nota bene bardzo podobnie do sterowników zintegrowanych innych producentów. Czekaj cierpliwie na instrukcję, albo zciągnij sobie z internetu. Tam powinien byc opis procedur w detalach.

Powodzenia.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Amplituner wczoraj dostałem ,kupiłem kabel sVideo zeby go pdłaczyc do telewizora ,bo menu miało sie wyswietlac na monitorze.Jednak za cholere nie chciało.Okazuje sie ze ta pierwsza wersia tego chyba nie ma. Tego przycisku na piocie co piszesz tez nie ma,potem porownałem go z pilotem v2 jest troche inny.Wiec pomyslałem lipa nic niezrobie ta wersia ma bardzo mało ustawien w porownaniu z moja stara Yamaha to pikus,az sie zdziwiłem od taki bardzo prosty amplitunerek bez zadnych bajerow.Teraz najwazniejsze ,podłaczyłem sub,gra biore sie za wzmacniacz .podłonczyłem go do wyjscia front w amplitunerze nic nie robiac bo nawet nie ma takich opcji,bawiłem sie nim pare godz i nic nie znalazłem,a instrukcje dostałem do wersi v2 dlatego musiałem kombinowac,.Szok normalnie gra tak wiec pytam sie jak to mozliwe skoro wszyscy pisali ze wszystko albo nic.Jedyne co zauwazyłem to gra ciszej duzo ciszej niz z moja 640 Yamahy,ciekawe dlaczego,ten sam wzmacniacz Cambridge Audio Azur 640.Gra to całkiem przyjemnie troche mniej basow niz poprzednio,ciszej,ale moze byc choc myslałem ze bedzie innaczej.Pozdrawiam

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.