Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny podłogowe do 1,5 kzł

lukaszpiet

Rekomendowane odpowiedzi

lukaszpiet

12 Maj 2009, 17:20

Szkoda, że nikt nie poradził Ci Tonsili Siesta, w tej cenie na styk się mieszcza podłogówki. A taka wielkość pomieszczenia oraz muzyka jakiej słuchasz, to w sam raz dla tych kolumn, załuj! ;)

> Głównym powodem zakupu ich był właśnie bas, a raczej kontrola jego.

Sek w tym ze w nich nie ma co kontrolowac, bo bas jest nieco plytkawy z przytupem w strone klatki piersiowej i brak mu prawdziwej głębi. Mozna go porownac do basu ze sluchaek AKG K530. Czyli w rocku jeszcze jakos sie spisuja, ale jesli wrzucimy cos z glebokim elektronicznym basem to juz tej glebi nie doswiadczymy jak w omawianych Quantumach. Srednica jest nieco wysuneta w przod co poteguje efekt zimna i szorstkosci tych kolumn. Ktos tam pytal co sadze o metasach to wlasnie to sadze. A porownywalem je wlasnie z Quantumami 505. Zreszta podobnego zdania sa autorzy pisam audio, ktorzy testuja jakiekolwiek Heco. Nawet wysokie Celan 800.

?👈

Uparty Rafał jesteś.

Nie jest prawdą że bas jest w Metas 500 płytki. To są Twoje subiektywne odczucia. Nie mogę się z tym za nic zgodzić. Tak jak wypowiedź o wysuniętej średnicy.Zresztą Lechb chwaląc Quantumy zarzuca Metasom cofniętą górę i średnicę. (To jak w końcu?) Porównaj wykresy w testach metasów i quantumów. Oba bardzo podobnie schodzą z niskimi...Jedyne wytłumaczenie tych różnic to inna elektronika..

Apropo testów w gazetach to nie widziałem testu porównawczego metas 500 z jakimikolwiek quantumami. A w teście 500 jest jak wół napisane że graja równo. nic niema o basie na klacie czy wysuniętej średnicy...

możecie podać jaka jaka jest rozsądna cena za metr używanego kabla Kimber 4TC? coś około 100zł za metr? czy jest on o wiele lepszy od Kimber 4PR, ten używany to koszt jakies 25zl/m.

lukaszpiet, 17 Maj 2009, 17:17

>i jeszcze jedno pytanie odnosnie kabelka SONIC LINK AST200. zna je ktoś? warte 100zl za 2x2m?

AST 200, to bezpieczny wybór. Kiedyś były w cenie bodajże ok 40-50 zł za metr.

Wybierając kable kosztujące 100 zł za metr ryzykujesz, że pokażą większość wad Twojego systemu.

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A po co Ci takie kable po 25 zl za metr? Kup tasme Jantzen po 5 zl m biezracy badz Procaba.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kichandeta, pytasz sie po co mi takie kable za 25zl/m? to co dopiero powiesz o ludziach, którzy wydają pare razy wiecej na kable? też bez sensu? ja myślałem przeznaczyć jakieś 150zł na kable. Myślałem, że to raczej skromnie. Uważasz, że nie ma różnicy między takimi kimber 4PR a Procab ls25?

jakieś typy co do interkonektu?

dzięki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.