Skocz do zawartości
IGNORED

3 Maja 2009r. - bojkot TVP

noster

Rekomendowane odpowiedzi

chłopaki nie traćta nadziei

polska partia protestująca to protestowała zawsze do końca, oj jak z was taki słomiany ogień, to kiepsko widzę szansę na CUD, chyba chcecie żeby rodacy i hydraulicy powrócili z londynu?

jeszcze parę protestów i na czele tv będą rachwałd i palikot, bbc broadcasting się schowa przy was

no to jak: szabliska w dłoń, alleluja i wpieriodź, alek prowadż ku cudowi!

• Redaktorzy

Tak nawiasem mówiąc, bojkot, bojkot... A ja wczoraj wziąłem do ręki program i policzyłem seriale wyświetlane w czterech programach, które akurat były na pierwszej stronie: TVP1, TVP2, POLSAT i TVN. Więc jedziemy (wliczam powtórzenia, natomiast dokumentalnych i jakichś durnowatych bajek typu "Helikopter Bodzio" nie liczyłem):

TVP1 - 7

TVP2 - 12

Polsat - 11

TVN - 6

Wynik dla mnie (jako nieoglądającego programów telewizyjnych) jest zaskakujący - nie przyszło mi do głowy, że w normalnym programie tv na dzień powszedni da się fizycznie zmieścić 11 albo 12 odcinków seriali. Okazuje się, że telewizyjna Dwójka (to ten tradycyjnie ambitniejszy z dawnych dwóch programów TVP) nie miała z tym trudności. Odrobinę tylko pod tym względem ustępuje Polsat - program będący zwykle chłopcem do bicia, wręcz przysłowiowo nastawiony na tandetę i komercję. Co z tego wynika? Nie wiem, dla mnie nic, ja abonamentu nie płacę.

A dziś w tvn 9 seriali, dwa razy telezakupy mango (dla debili), teleturniej interaktywny (dla jeszcze większych debili), powtórka milionerów itd, słowem kicha jeszcze większa niż w tvp.

Redaktorze, piszesz wcześniej, ze rząd Buzka przejdzie do historii, moim zdaniem bluźnisz ale spróbuj mnie przekonać, że nie mam racji. Żeby nie było, że jestem stronniczy przyznaję się, że na ten cały zasrany AWS sam osobiście głosowałem w 1997 roku. Skrobnij coś dobrego o Buzku bo może coś przeoczyłem przez tamte 4 lata.

Gość sugam

(Konto usunięte)

Redaktor, 5 Maj 2009, 20:32

>Piszę, co było na pierwszej stronie programu, przeczytaj uważnie. Dalej już mi się nie chciało

>zaglądać, to w końcu drugorzędne programy.

Drugorzędne czy nie, ale świadczą o danym nadawcy.

Zadałeś sobie trud, żeby napisać o tym na forum, a za ciężko ci było przerzucić jedną kartkę.

Jeszcze o TVN. Przypomina trochę Radio Maryja, jedno i drugie potrafi się nieźle zeszmacić dla zysku, owszem obie instytucje celują w inne źródełko ale doją nader skutecznie, TVN nawet zdecydowanie skuteczniej. Gdyby ktoś zapomniał ile skapnęło ITI na remont stadionu Legii to przypominam, ze prawie pół miliarda złotych. To nic, ze tuż obok będzie inny super stadion i wzorem Mediolanu można by go zagospodarować dla warszawskich klubów, nieee, Legia musi mieć swój aby raz w tygodniu te 2 tysiące popaprańców (już właściwie tylko tacy na Legie chodzą) mogło drzeć ryja i ewentualne okładać się po zębach. No ale Rydzykowi wypominają.

Redaktor, 5 Maj 2009, 22:16

>Co do Buzka, to był to jedyny rząd po

>Mazowieckim, który miał odwagę wprowadzić reformy w kraju.

Odwagę miał ale pojęcia żadnego o ich wprowadzaniu. Te cztery wielkie reformy to największa klapa w historii III RP. Emerytalna to właściwie przekręt, 2 filar to pompowanie kasy koncernom bez jakiejkolwiek odpowiedzialności z ich strony ze te pieniądze, czy zarobią czy wszystko stracą pobierają pieniądze od wpływów, nikt nie dziedziczy tych wkładów. I jeszcze ZUS trzeba było zinformatyzować. Oj długo by pisać.

A może zdrowotna, oświaty oraz administracyjna coś po za ogromnymi wydatkami i bałaganem wprowadziły?

A co stało z 7,5% wzrostem gospodarczym jaki Buzek odziedziczył po postkomuchach? spadł przez te 4 lata do poziomu 0,2% zresztą tak samo jak notowania rządu. Nawet dziury budżetowej Bauc nie umiał policzyć.

Kolejne wybory pozycję Buzka zweryfikowały, głosowano na Millera ale głównie dlatego aby to barachło z AWS już od koryta odsunąć.

ad rem

bojkot jednak się udał, to znaczy nie w liczbach, bo oglądalność była lepsza niż w analogicznego 3 maja roku ubiegłego (za Tuska wszystko rośnie w siłę), ale bojkot okazał się sukcesem jako trafna a wnikliwa diagnoza tego, fuj, narodu

Krzysztof Krause- wnikliwy diagnosta: "To że bojkot się nie udał [czy aby?] jest smutne. Potwierdziliśmy opinię, że jesteśmy krajem antysemickim, gdyż tolerujemy byłego neonazistę na stanowisku prezesa publicznej telewizji." ("Dziennik" 5V)

znowu daliśmy dupy, jesteśmy krajem antysemickim jak trafnie a z troską zdiagnozował w/w yntelektualista

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wstyd mi za tych z Radomia, a szczególnie za tych pracowników Ursusa. Okazało się, że w naszym społeczeństwie są jeszcze kręgi ludzi, których przedstawiciele nie są gorsi ani lepsi od ciemnej, warcholskiej szlachty XVII/XVIII wieku!

Horst, podeprzyj się komentarzem twojego guru Ziemkiewicza z wczorajszej RP odnośnie bojktu TVP, mało się nie poszczał w gacie ze szczęścia ten pizdrolski kundel! może czas wrócić do fantastyki?

Gość sugam

(Konto usunięte)

"pisdrackie kundle" broya to nie pomyje, tylko "zdystansowana diagnoza"

(a swoją drogą, to należą się słowa uznania - kolega broy czujnie wykorzystuje każdą okazję, żeby oskarżyć innych o swoje chamstwo)

noster, 1 Maj 2009, 16:57

>Reżyserzy, aktorzy, pisarze i muzycy

sprzątaczki spawacze, papierze, filozofowie jazmanni i waglewscy, prezenterzy Dziennika Telewizyjnego

nietoperzoznafcy, gównoznawcy (muls jar1)

zaapelowali

i wiemy już Polacy jeszcze raz (nie ostatni! i nie pierwszy)

okazali się budowniczymi i operatorami komór gazowych

w prapolskim obozie w Oświęcimiu

Proszę mi wytłumaczyć bom jam nie pismienyj dlaczego zostało usunietę/ocenzurowane moje pytanie do kolegi broya oraz jego wpisy i kto to zrobił???który punkt regulaminu złamałem?Pozdrawiam radosnych cenzorów z mysiej :O)

Upadł kolejny wniosek o zawieszenie p.o. prezesa TVP Piotra Farfała. Tak jak przed miesiącem do skutecznego przeprowadzenia wniosku ośmioosobowej radzie nadzorczej TVP zabrakło jednego głosu.

Jestem Europejczykiem.

ale wiesz jar ze mnie sie to podoba.Niech to potrwa jeszce z rok.Niech tych czabanckich,kurdupli i reszte szlag trafi.niech sie przekonaja sami jak działa taki PIC.Nic nie jest lepsze od własnej skóry..do nauki.I mysle ze TUSK ich pociagnie z ta zmiana.Daje rok i sami sie beda prosic o zmiany.A LPR i tak to nie pomoze.Podobnie miało byc w prokuraturach ,ale ..niestety.

Horst, 6 Maj 2009, 19:35

>sprzątaczki spawacze, papierze, filozofowie jazmanni i waglewscy

Panowie Waglewscy lepiej zaproponowaliby coś co się da oglądać czy słuchać zamiast tylko bojkotować.

Jakiś czas temu w Trójce uruchomili straszną audycję zatytułowaną o ile pamiętam "Magiel Wagli". Panowie Wsglewscy to znaczy Waglewski stary, facet od strasznego smędzenia zarówno w w warstwie muzyczne jak i tekstowej a nie wiedzieć czemu "ceniony" (może jako muzyk sesyjny? Chociaż jaki tam z niego wirtuoz... poziom gitarzysty "ogniskowego") i młody - uprawiający modne wśród młodzieży szczekanie ludzkie do rytmu (nawiasem mówiąc młody zamula jeszcze gorzej niż stary).

Słuchałem pierwszych trzech wydań, bo reklamowali się że będą puszczać rózną ciekawą muzykę ze świata ale przestałem, bo konferansjerka była dosłownie w kilmacie Kaszpirowskiego - można było popaść w trans od strasznego beznamiętnego kompletnie pozbawionego jakichkolwiek znamion inteligencji mulenia no i sama muzyka też taka jakaś VooVoołowata.

Względnie wysoka w świecie muzycznym pozycja obu panów, niewytłymaczakna jakimikolwiek walorami artystycznymi wynikać może chyba jedynie z pochodzenia - żydowskiego.

Ostatnio okazało się że nawet taka nędzna Katarzyna Cichopek to żydóweczka. A ja ją w wątku o urodzie za cycki pochawliłem nie wiedząc że są poprzeczne!

przede wszystkim bezinteresownie..

Ukryta Zawartość

Artysta Skiba np. nigdy od TVN nie bierze gaży, wolontariusz z natury rzeczy, jak to artysta

;)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.