Skocz do zawartości
IGNORED

NAD -310 + 522 + 412 czy Denon d-m37?

thisquiet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To moj pierwszy post an forum. Szykuje sie wlasnie do zakupu pierwszego troche lepszego sprzetu grajacego. Niesety moj budzet to okolo 1500-1800 pln. Pokoj w ktorym bedzie to garc to okolo 15 m^2, muzyka taka jak w opisie.

Planowalem zakup denona dm-37, ciagle jednak rozwazam inne opcje, m.in. zakup czegos uzywanego. Znalazlem na allegro taka aukcje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy dokupujac do tego jakies glosniki za ca. 800 pln bede w stanie uzyskać brzmienie lepsze niz z mini denona?

Dzieki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/52771-nad-310-522-412-czy-denon-d-m37/

Tego zestawu NAD-a nie słyszałem. Ale wiem, że generalnie z NAD-ami pięknie zgrywają się kolumny celestion f28, które grają naprawdę zacnie. Moze dostaniesz je gdzies z drugiej ręki tanio, bo nie są drogie jako nówki i łatwo je wysterować nawet słabym wzmacniaczem.

Po moich kilkuletnich doświadczeniach z 310 mogę Cię z czystym sumieniem zapewnić, że to naprawdę dobry wzmacniacz, mimo pozornie słabych parametrów. U mnie grało w 16 m2 z Eltaxami Liberty 3+ i bardzo mi pasowały do rocka, nie brakowało dynamiki ani mocy. Ten model kolumn raczej rzadko ostatnio pojawia się na rynku wtórnym, ale czasami można je kupić za 500 -600 zet. Co do lżejszych brzmień - podzielam opinię kolegów z wpisów wyżej - z KEFami serii Koda NAD 310 gra naprawdę dobrze. Denona odradzam - nie ze względów brzmieniowych nawet, bo jeśli rozważałeś jego kupno to zakładam, ze go już gdzieś słuchałeś i Ci się spodobał, ale z czystego pragmatyzmu - jeśli znudzi ci się brzmienie zestawu złożonego z elementów, to możesz zawsze wymienić wzmak lub kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.