Skocz do zawartości
IGNORED

Jeff Buckley Grace - arcydzieło?

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

OK Computer płytą wszechczasów? No bez jaj, pani kochana. Miłeż to było, ale 10 lat temu, dzisiaj się bez bólu zębów nie da tego słuchać, a już pianie Yorka mnie doprowadza do nerwowego ślinotoku połączonego z miotaniem nożami, podobno jak się go puści odpowiednio głośno z samego rana, to skowronki masowo skaczą z dachów na główkę.

A "Grace" przyjemne, nic sie nie zestarzało, bardzo ciekawie nagrana i zagrana, naładowana emocjami plyta. Fakt , że wolno wchodzi, ale warto dac jej szansę. Polecam zwłaszcza do słuchania na ciężkim kacu.

Jeff Buckley - Grace Around The World (Limited Deluxe Edition), Sony Music

"Grace Around the World" to wydawnictwo ukazujące się z okazji 15. rocznicy wydania absolutnie kultowej już płyty "Grace". Na album składają się koncertowe wersje kompozycji, które oryginalnie wypełniły "Grace Around the World". Dodatkowo, na dwóch DVD znajdziemy fragment najlepszych koncertów, wystąpień oraz wywiad z Buckleyem. Całość uzupełnia 24-stronicowa książeczka, dwustronny plakat, plakietka tzw. backstage, poczówki z trasą kocertową oraz zdjęcia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

• 3 miesiące później...
  • 8 miesięcy później...

Odświeżyłem sobie ostatnio tą płytę (po paru latach), to i odświeżam wątek :)

Wcześniej poddałem w wątpliwość tytułowe zapytanie, a na ten moment... niestety wciąż nie wiem czy to arcydzieło;) No bo i wg jakich kryteriów to ocenić - to raz, a dwa, że może czasem nie warto szafować aż tak wielkimi słowami. W każdym razie płyta jest znakomita, i świetnie znosi próbę czasu.

Nie wyobrażam sobie podsumowania lat 90. w muzyce z pominięciem tej płyty.

No i skoro już uznamy, że 'Grace' to jednak nie jest arcydzieło, to takie 'OK Computer' zespołu wiadomego nie jest nim tym bardziej.

BTW - jak się ma brzmienie remastera z 2004 do pierwszego wydania? Znam tylko to drugie (znaczy - pierwsze;)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Cóż... im więcej lat mija od premiery albumu i im więcej lat mija od tragicznej śmierci Artysty - tym większe wrażenie robi na mnie jego twórczość.

Gość był niesamowity. Jak z innego świata. Co za talent!

Żal... ale taki jest świat. Bogowie umierają młodo. :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Ukryta Zawartość

Ktos widzial w sklepie pliki DSD ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.