Skocz do zawartości
IGNORED

MUSIC ANGEL XD800 MKIII

mcuppa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pytanie jak zagra MUSIC ANGEL XD800 MKIII bez zmian przynajmniej na początek z Dali Concept6. Drugie pytanie co warto w nim wymienić i za jaką cenę. Pytam się o ten wzmacaniacz poniewż słyszałem o nim dobre opinie obecnie mam Vincenta sv-233, którego chetnie sprzedam, na sprzedaż mam róniez kabelki VDH Magnum oraz QED XT400

https://www.audiostereo.pl/topic/52883-music-angel-xd800-mkiii/

Egzemplarze XD800 z początków produkcji były dobrze poskładane i każdy grał nieźle. Teraz produkują je "na odwal się" i nawet nie wiadomo jakie w końcu wetkną lampy sterujące.

Jak chcesz wzmacniacz na KT88 (6550) to kup Bewitch No.6550, ten od razu gra dobrze i wymaga minimum grzebania, a każdy egzemplarz jest złożony tak samo.

Miałem w planach MA na KT88, ale ktoś z większym doświadczeniem odradził mi, dzisiaj słucham YAQIN MC10L i jestem super zadowolony. Podoba mi się jego design i jakość wykonania, czego nie można powiedzieć o współcześnie robionych aniołkach.

Od ok 2 tygodni jestem posiadaczem w/w wzmacniacza, gra bardzo dobrze. Mój przyjaciel, stwierdził nawet, ze gra bardzo ferencyjnie (a słyszał już w życiu dużo klocków). Czytałem na forum, ze można w tym wzmacniaczu jeszcze dużo poprawić i "nie ufać chińskim rączkom" które składały ten wzmacniacz.

Tak, wiec czy jest jakas osoba z Krakowa lub okolic, której mógłbym powierzyć moj wzmacniacz do przeglądu i ewentualnej poprawy (np ustawienia biasu) itp. Sam nie chce się w to bawić bo nie mam o tym pojęcia. Bardzo proszę o informacje od osób, ktore znają sie i mogły by mi pomoc (oczywiście nie za darmo:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

oczywiście, że jest :)

w końcu to ona nakręciła modę na towary powstałe dzięki niewolniczej pracy, po której to bardzo chętnie dokona poprawek "(oczywiście nie za darmo :) )".

Wspaniale być diyowcem hobbystą...

Z tą niewolniczą pracą bym nie przesadzał :) Mam znajomego, który bywa w Chinach i ostatnio słyszałem opinie, ze chiński robotnik więcej jedzenia kupi za swoja "marna pensyjkę" niż niejeden robotnik w Polsce :)ale to nie temat na to forum :) Proszę o namiar na osoby z Krakowa do których mógłbym zwrócić się o pomoc !!

a po co grzebac we wzmaku, ktory gra "bardzo ferencyjnie" (tu domyslam sie, ze chodzi o granie referencyjne) - po co zmieniac cos co Ci sie podoba?

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Uderz w stół a ..... kto tu mówi w ogóle o tuningu Takie gadanie o niczym? Chciałbym zrobić przegląd po to żeby przekonać się czy aby na pewno wszystko jest jak trzeba i na swoim miejscu :)

Każdy zna Fikusa i jego nie do końca dobrze przemyślany PROCESS OF KT88 ANGEL TWEAKING. Wystarczy się zagłębić w wątek o chinolach.

Równie dobrze ja mógłbym zamieścić schemat jak przerobić 6N1 na 12AT7, wstawić wtórnik White'a, jakie kondzie i rezki powymieniać, i jak bias ustawić. Ale to że gra najlepiej w triodzie mając 30W w kl.A to moje uszy i mój Mjuzik. Inni robią na stałem pentody po ponad 50W na kanał, inni usuwają sprzężenie zwrotne - jeszcze inni mówią, że tak nie można bo wtedy nie zagra dobrze.

McGyver powraca do pierwotnej wersji.

Tak więc szkół co zrobić z MA masz wiele. I nie ma jednej jedynie słusznej.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Witam wszystkich. Od tygodnia jestem szczęśliwym (tak nie do końca) posiadaczem używanego aniołka na KT-88. Gra z iQ5 i zero basu. Wiem że kolumienki nie mają go za dużo ale z innymi wzmacniaczami potrafiły wydobyć z siebie "ryk lwa". Poprzedni właściciel nie regulował nigdy biasu więc chciałem go sprawdzić i ewentualnie wyregulować. Proszę o instrukcje "krok po kroku" dla laika (znam prawo ohma i umiem posługiwać się miernikiem) typu: 1) rozkręcić aniołka 2)polizać palec i dotknąć kondensatora :)) itd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

powinno pomóc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.