Skocz do zawartości
IGNORED

Internat. Rectifier - czy wart zachodu?

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy, co sadzicie o module tego producenta pod tym linkiem?:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w Support Docs jest zalaczona Datasheet.

Czego mozna sie spodziewac, jak to gra oraz za wszelka inna wiedze bede wdzieczny. Czy ktos z Was mial jakies doswiadczenia z tym modulem?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/52988-internat-rectifier-czy-wart-zachodu/

Hypexa tez bralem pod uwage ale IR to chyba klasa a ten modul jest referencyjny i na ich podzespolach. Kosztuje ok 500-600USD.

Poniewaz nie znam sie na tym zbytnio bede wdzieczny za wszelkie opinie na temat modulow IR.

Czy Icepower jest do kupienia w detalu? Bo śni mi się, że tylko dla firm, które by te moduły stosowały w swoich wzmacniaczach... Co do ceny IR, gdzieś widziałem 160 Euro, ale to jakaś specjalna oferta, może wyprzedaż?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• 2 tygodnie później...

chcialbym powrocic do tematu modulow IcePower. przeszukuje siec i moze robie to nieudolnie ale nie moge nigdzie ich znalezc. czy ktos z Was moze podac namiary na miejsce gdzie mozna to zakupic? jakie sa tego ceny?

Niestety nie kupisz nigdzie detalicznie modułu icepower, B&O sprzedaje je tylko oem w ilościach hurtowych i to jedynie dla firm audio, z którymi ma podpisane stosowne umowy. Czasem pojawiają się pojedyńcze rodzynki na ebay.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nigdy nie budowałem wzmacniacza audio klasy D, ale mam doświadczenie ze sterownikiem prądu opartym na podobnej zasadzie. Wykorzystywałem układ IR2010, który sterował tranzystory IRFP150. IR20XX to bardzo dobre drivery. Przy 20kHz udało się uzyskać sprawność powyżej 98%. Przy 10A na wyjściu tranzystory nie wymagały nawet radiatora. Dość sporo czasu poświęciłem jednak przy doborze układów kształtowania impulsu, aby uzyskać odpowiednie stromości napięć bramka źródło.

Ciekawy projekt, myślę że wart wykonania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.