Skocz do zawartości
IGNORED

audiofilia i alkohol

profundo

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Marek68 - oj tak prawdziwą grappę piłem na Rodos pod rybkę z grilla i limonki. Niebo w gębie a rezydent był w ciężkim szoku, że nie potrzebowałem popitki ;-))

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

A teraz coś baardzo łagodnego, ale bez "wodnistości" - Chianti Caldirola. Pomimo bardzo ubogiego bukietu wino jest bardzo homogeniczne i pozbawione goryczki. Polecam dla przedstawicielek płci pięknej. Cena ok. 25zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

dzisiaj podczas przedpołudniowego spaceru z Klonem zabezpieczyłem kolejne dwie butelczyny BIGI Umbria Vipra Rossa (wspominane przeze mnie wcześniej). Chciałbym, żeby poleżały trochę, ale znając życie nie wróżę im przyszłości dłuższej niż tydzień ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Cześć Andrzejku.

Ja teraz wypadnę na miesiąc z obiegu, chyba że znajdę sobie jakąś kawiarenkę internetową we Włoszech.

To nie jest długi urlop.

W nagrodę będzie to miesiąc picia wspaniałego, świeżo zlewanego ze zbornika Merlot (i nie tylko) 1litr - 1 Euro:)

Czasem rano boli głowa...

Szukajac polecanych przez Was win trafilem na fajny sklep internetowy. Ceny nizsze niz w geancie czy innej almie. Spory wybor. Szybko i za darmo przywiezli. Moge spokojnie polecic. A oto co zamowilem dzieki waszym podszeptom. Baron de lestac za 21,70 pln, sutter home zinfandel za 24 pln i vipra za 22. I nie dorabiam francuzow....

Austriackie opery można przepić lekkim Zipferem którego nawet słowem piwo nie nazwę a młode białe wino można sprofanować poprzez gespritzt bei soda wasser czy jak to się nazywa (wiedeńczyk Hugo Wolff lubił profanować młode syfilityczki).

A ja staram sie miec barek -podobnie jak płytotekę- zawsze pelny. Zazwyczaj najpierw wlaczam muzyke i dopiero potem dobieram wino. Jazz najlepiej komponuje sie z hiszpanska mocna wytrawna rioja, symfonike lubie sluchac z towarzyszeniem bordeaux, a lzejsze gatunki z mozelskimi rieslingami. A tak w ogole rynek winiarski podobnie jak rynek sprzetu audio jest w Polsce postawiony na glowie. Mozna zauwazyc sporo analogii. Jest duze przeszacowanie cena/jakosc. Ktos tu wspominal np. o podobno znakomitych hiszpanskich musujacych winach freixenet. W sklepach sa do kupienia za okolo 40 PLN. Importer kupuje je od producenta za okolo 1,8 euro. Czegos wam to nie przypomina? Hi-endowe wina za 2000 pln butelka. Czegos Wam to nie przypomina ? Analogiczne rynki. Duzo voodoo i marketingu robiacego ludziom wode z mozgu. Wielu neofitow i tu i tu sadzi ze czym drozsze tym lepsze, a importerzy smieja sie i wala 200 % marze. I tu i tu zerowanie na snobizmie i przynaleznosci do "elity".

Kowalski postanowił zrobił w domu porządek. Wraca podpity i od progu wola:

- Za trzy minuty widzę na stole obiad i pól litra!

- Jak to?! - protestuje żona.

- Co takiego?! - wtóruje teściowa.

- A tak to! - replikuje Kowalski - Jestem panem tego domu, czy nie?

Zjadł, wypił i mówi:

- A teraz prześpię się z teściowa!

- Jak to?! - krzyczy żona.

- Tak to! On jest panem tego domu - zgadza się teściowa.

nie było mnie chwilę musiałem troszkę popracować

w końcu za coś muszę słuchać tej mojej muzyczki

nie wiem co jest lepsze do rocka - naprawdę jest mi przykro-

nie słucham tego od tak dawna - też przykro - poprostu nie mogę -nie wiem czy mnie rozumiesz

ale w pewnym momencie tego naprawdę nie można już słuchac

ale wiem że blusa wolę po piwie - po trzech przestaję być rasistą

Do disco polo i Mandaryny najlepsze produkty z Dwikoz. Smak , Jakość, Tradycja jak reklamuje sie producent:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.