Skocz do zawartości
IGNORED

Canton

wik

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za opis, to że Kolega wybrał cos innego, jest właśnie tym sednem sprawy, o której piszę.

sly

Zostawmy szerokie rozważania o kondycji Hi End w takim czy innym kraju może na inną okazję.

Nie mieszkam jak dotąd w USA, nie mogę więc wiarygodnie odnieść się do opinii o rodowodzie Hi End.

MBL i Burmestera, oraz Manfreda Zollera, na wstepie już wyłączyłem z pola krytyki, MBL, to jedna z moich ulubionych firm.

Ale to są ikony niemieckiego high end.

Jeśli on twoim zdaniem są OK to trudno twierdzić że niemieckie audio jest do D...

To tak jakbyś powiedział że niemieckie samochody to szajs ale nie dotyczy to Merca,Audi,BMW i Porsche!!

https://www.audiostereo.pl/topic/54-canton/page/2/#findComment-2453134

Gdzie jest firma Grundig?<br />

<br />

Upadek tej firmy ma takie samo podłoże, jak moja opinia o kondycji niemieckiego Hi Endu.<br />

<br />

Nie chcę rozwijać tego tematu, bo musiałby się skończyć oceną polityki Niemiec oraz polityki Unii Europejskiej.<br />

Cechy, właściwości i potocznie rozumiane mentalne usposobienie Niemców, też miałoby tu swoje miejsce i rolę do odegrania.<br />

<br />

Wszystko jest jednym i tym samym.<br />

Jaki człowiek taki produkt.<br />

<br />

<br />

Pokaż mi człowieka, a powiem Ci jakiej jakości jest jego produkt.<br />

<br />

<br />

Produkty w Hi End mamy zasadniczo dwa.<br />

1 Prawdziwe<br />

2 Skrótowe.<br />

<br />

Jest pewna ich ilosć, która plasuje się pomiędzy nimi, spowodowana różnymi przyczynami.<br />

Najczęściej tymi, że konstruktorzy nie maja tych podzespołów, z których chcieliby zbudować produkt, tylko tworzą go z tego czym dysponują.<br />

Ramy budżetowe, to bariera oczywista.<br />

<br />

Niemieckie produkty wydają się przeładowane dziełem ich obrabiarek numerycznych, takie mam wrażenie.<br />

Pięknie to wygląda z zewnątrz.<br />

Istne dzieła sztuki.<br />

Mogłyby chyba nawet istnieć bez elektroniki wewnątrz, spełniałyby podobną rolę - ozdobną, bo w tej roli widzę że radzą sobie doskonale, priorytetowo.<br />

Jesli taki był zamiar, to jestem pełen podziwu dla twórców.<br />

<br />

Oczywiście nie jest moją intencją, degradacja rynku, akurat tego kraju, to wynikło tylko z tego, że autor wątku, pytał akurat o Cantona.<br />

Nie mam żadnych uprzedzeń.<br />

Bogactwo możliwości rzeczonych obrabiarek, widać także i w innych produktach, innych producentów, z innych krajów.<br />

Nie widać w nich tylko tego, co jest zasadnicze.<br />

PRZELOMOWYCH TECHNOLOGII.<br />

<br />

Czy już nie czas Szanowny Kolego sly, żeby odejść od tego, co znane jest od TRZYDZIESTU LAT?<br />

Czy po takim czasie, WIELCY KONSTRUKTORZY  TOPOWYCH FIRM, potrafią zaprojektować i wykonać tylko LUXUSOWĄ OBUDOWĘ???<br />

<br />

Bez urazy.<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

<br />

https://www.audiostereo.pl/topic/54-canton/page/2/#findComment-2453188

Ale taki jest rynek.Świata nie zmienisz.Polityka nie ma tu nic do rzeczy.

Pewnie że byłoby fajnie gdyby wymyślono super nowoczesne, przełomowe technologie,

ale słabo to idzie i najlepiej grające sprzęty ciągle bazują na sprawdzonych rozwiązaniach.

Fajnie jest krytykować ale spróbuj sam swoich sił.Zobaczysz jak to łatwo jest wprowadzać

nowe rozwiązania do audio.

Pozdrawiam

Sly

https://www.audiostereo.pl/topic/54-canton/page/2/#findComment-2453203
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.