Skocz do zawartości
IGNORED

Odsluchy w Krakowie

Hiena-podrobka

Rekomendowane odpowiedzi

PS.

widzę, że wcięło symbole - :-) . W zwiążku z tym nadmienima, że wszęzie wtekście gdzie widnieje samotny znak J, z reguły nak ońcu zdania powinno być :-) .

Uprzejmie proszęsobie pozamieniaćw trakcie czytania :-)))).

Na zdrowie :-))) ;-)

czyli kolej na mnie.

Martin, dzięki było bardzo miło

słuchałem tylko Pretorianów, na Konsule niestety nie starczyło mi czasu

swobodny dźwięk, bardzo naturalny, bardzo nisko schodzący bas, o kontroli trudno coś powiedzieć, bo pokoj wnosił duże podbarwienia, ale wydaje się że jest duży potencjał do wykorzystania w tym zakresie. średnica bardzo naturalna, świetna barwa intstrumentów, góra troszkę za spokojna (do czegoś trzeba się przyczepić:)). bardzo dokładna lokalizacja instrumentów, dużo powietrza wokół nich, przestrzeń niezła, choć szerokość sceny mogłaby być większa. ogólnie bardzo udane zestawy, kulturalne i uniwersalne. ostrzejsze granie brzmiało bardzo przekonująco - dymanika jak dla mnie ok. Pretorianów słuchałem z dużą przyjemnością, chyba najdłużej ze wszystkich, więc musiano mnie przywołać do porządku:). aha należę do raczej nieosłuchanych:), wiec moje uwagi są pewnie mało profesjonalne. zapomniałbym o wykonaniu: 10/10

Pretoriany tak mi się spodobały, że napaliłem się na odsłuch Centurionów (metrażowo będa pasowac do mojego pokoju), ale to już odbędzie się w moim zacisznym pokoiku odsłuchowym( Martin odezwę się)

pozdrowienia dla Martina i reszty uczestników spotkania

Czy ktos moze napisac,najlepiej ci co sluchali w jakich kategoriach oceniali dzwiek?W kategoriach innych konstrukcji za okolo10 kola,w odniesieniu do wyzszego pulapu,czy w kategoriach absolutnych, bo jak czytam co piszecie to wyglada mi to na ocenianie dzwieku w kategoriach absolutnych,znaczy bez odnosnikow.

Martini,

Tri-Vistę tudzież Mac`a 6900 obstawiam jak trafię w totka :)

z kolumn z przedziału Pretorianów słyszałem Dynaudio 1,8mkII oraz Jamo Concert 11., czy to coś zmienia?

Bły już wpisy osób które słyszały więcej kolumn z tego przedziału i co?

• 3 tygodnie później...

odswiezam stary watek bo najwyrazniej Mahler sprzedaje swoje glosniki??!! (czyli prototyp Konsulow) - przynajmniej tak wynika z ogloszen - szkoda, ze nie mam ich gdzie wstawic - ale moze ktos ma duzo miejsca (i kasy)?? :)

Witam Wszystkich !

Pozwalam sobie zamieścić krótką i dosyć konkretną informację:

Po przeanalizowaniu sugestii i opinii naszych gości dotyczących odsłuchu Pretorianów, zmieniona została w dużej mierze zarówno akustyka pomieszczenia (zmiana rodzaju i lokalizacji wytłumień i rozproszeń) jak i poprzez pewne zmiany pomieszczenie zostało akustycznie powiększone o około 5m2.

Zmieniona została też część systemu odsłuchowego a mianowicie wzmacniacz.

Celem zmian było (na podstawie kilkudziesięciu opinii) zobiektywizowanie przekazu dzwięku w kierunku zupełnej neutralności brzmienia i pelnej kontroli zestawów głosnikowych w całym pasmie - a to zaś, jak wiadomo - w celu ukazania naszym zdaniem pełni ich mozliwości.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

znowu zaczne ale zaznaczam ze bez obrazania kogokolwiek,ale chyba mozna pogratulowac chlopakom z krakowa bodajze pierwszej w pelni publicznej recenzji o ile sie nie myle,a jesli dobrze rozumiem co czytalem to jest obietnica nastepnych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten magazyn znam od jakichs 3 tygodni i jak patrze to dosc regularnie zamieszczane sa nowosci.a dzisiaj poczytalem sobie z ranca o centurionach co mnie troche zaskoczylo.a wogole to wydaje mnie sie ze to dosc ciekawy magazyn tylko jeszcze troche malo artykulow.chyba udalo mi sie nikogo nie obrazic.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lorpa zwróciłeś uwagę na specyfikację techniczną ? ;o)

Moje Centuriony(info Martin) Impedancja-7,2 Ohm ;o),skuteczność 90 dB,Przetworniki:Focal 6W4311 Revelator(?) oraz Seas Noffero 650.

A Centurionami jestem zachwycony :O)Dla przyszłych kupujących:obnażają braki realizatorskie niektórych moich płyt CD!!!W mniejszym stopniu niż Pretoriany,ale jednak obnażają :O)

widze - jedyny, w ktory mozna kliknac to maila sound&line :))

Co do chocby skutecznosci to faktycznie te dane wahaja sie miedzy 88 a 90dB -> co nie zmienia faktu, ze nawet z moim slabawym Amplifonem Centuriony graja bardzo dobrze (a wiecej bede mogl powiedziec po kolejnych odsluchach :)) ) - czyli moga grac z lampa, choc oczywiscie jest mozlie, ze mocny tranzystor jest w stanie wyciagnac z nich wiecej..

komentarze sfrustrowanych łowców intryg i sensacji pozostawiam zgodnie z życzeniem twórcy wątku ... bez komentarza ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Kopułka tekstylna Seasa 27 TFD1 to symbol fabryczny --> w potocznym nazewnictwie nosi nazwę Noferro650

JMLab 6W4311, membrana typu "W" --> pochodzi z Focalowskiej serii nazewniczej "reference" a nie "rewelator "

To wszystko mozna poczytac na specyfikacji fabrycznej głośnika która to jest na tabliczce znamionowej nomen omen każdego głosnika. Nie ma więc absolutnie żadnych rozbieżności pomiędzy tekstem a tym co podaje producent czyli my.

Zgłosiliśmy także wydawcy rekalamcję o usunięcie dodatkowego nie pochodzącego z naszych danych emailu przy kontakcie.Nikt z nas nie ma z tym emailem nic wspólnego.

Martin ! Wypraszam sobie !!! Nietrafiona supozycja !

Przeczytałem bardzo interesującą i bardzo pochlebną recenzję i już miałem zamailować z pytaniem o dostępność itd. Odnotowałem po prostu skuchę i tyle - wydaje mi się,że autor korzystając z formatki recenzji uprzednio wykorzystanej dla Zoller'a nie wykazał nadto staranności.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.