Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwszy gramofon - pomoc w wyborze

Imacman

Rekomendowane odpowiedzi

artPaw, 28 Maj 2009, 10:20

>cześć

>do DL 103 wybornie sprawdzą się trafa step up i dalej pre lampowe mm w rzetelnym, po prostu dobrym

>wykonaniu DIY. Mam coś na oku. Jeżeli się sprawdzi dam znać. Wiesz, ja a to jestem ortodox. Bez

>lamp w torze nie widzę tego systemu.

jestem zainteresowany tym DIY.czekam na info.;) potrzebuje czegos do 2a3

pozdr.

Jesli przeznaczy na gramofon 500 pln np Thorens 3xx,Luxman,CEC i podobne na wkladke 1000 pln np Goldring Eroica MC lub 1042 MM (tyle musi kosztowac niestety by bylo naprawde dobrze) a PRE z czasem zlecic komus z dzialu DIY to system analogowy bedzie bronil sie praktycznie z kazdym CD.

Do Denona DL -103 kolega dino wlasnie kleci pre ktore podobno jest pod ta wkladke optymalizowane napisz do niego na PW.

robix

A może taki Dualek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

może to nie byłby pierwszy ale po wcześniejszych rozczarowaniach z gramofonem chciałbym zasięgnąć rady:

co sądzicie o czymś takim?? ew. na co w podobnym przedziale cenowym warto polować(do 1000zł;górna granica płynna w obie strony).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Porządna maszyna, ciekawe ile waży sam talerz, wizualnie nie wygląda na lekki, przed zakupem warto jednak upewnić się czy to nie jest lekki odlew (wtedy to cena jest przesadzona). Jednak chyba najmocniejszą stroną jest tamię, które można spokojnie przełożyć do innych konstrukcji.

Cena jest taka sobie :-(

Gość vasa

(Konto usunięte)

W tej chwili najlepszą relację jakości do ceny oferują chyba gramofony Luxmana, np taki:

http://link.marktplaats.nl/246292813

Wczoraj na ebay poszedł za 385 EUR thorens z kapitalnym ramieniem Koshin Lustre. Jeśli znajdziesz trochę cierpliwości to za kwotę ok 250EUR możesz upolować świetne TT, jeśli będziesz niecierpliwy to jest prawdopodobne, że kupisz kolejne rozczarowanie.

Ta Toshiba ma dobrze wyglądające ramię (brak danych do ustawienia ramienia i doboru wkładki) a reszta jest niewiadomą. Szukałbym dalej.

Witam sznownych formumowiczów,

Posiadam gramofon audiofilskiej firmy Pro-ject DEBUT III bardzo fajny model budżetowy tej firmy. Gramofon ma zamontowane gniazda RCA, wymienione stopki na stożki regulowane oraz ma w komplecie dodatkową przeciwwagę. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to zapraszam na priv. Mogę odstąpić z wkładką ortofoba 2m Red lub bez.

Dobry prosty pre Crofta ecc83 i wtórnik na ecc82 (można przerobić na buster i do mc wystarczy.

Popatcrzce na ceny traf step-ap!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• 4 tygodnie później...

Witam

Czy Ktoś mi pomoże? Jaki napęd siedzi w Pioneer PL-760 ?

Czy są tam jakieś paski czy to układ bezpośredniego napędu ?

Dziękuję za ewentualnie szybką odpowiedź. pozdrawiam

To może i ja skorzystam i podepnę się do tematu. Czy za te 150zł. warto kupić pierwszy gramofon? To ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ..i jaką wkładkę można tutaj zastosować, żeby wykorzystać jego choćby skromne możliwości? Bo pewnie ta dołączona swoje już przeżyła. Wiem, że to żadna znana marka, ale i pieniądz raczej symboliczny, więc może relacja cena/jakość będzie nienajgorsza.

Ukryta Zawartość

>>audiobox

W tym przypadku albo układ zasilania silnika albo silnik (np. zatarty, spalony, kwarc)

Proponuję poszukać na vinylengine serwisówki podobnego modelu (tego tam nie znalazłem).

• 1 rok później...

>>audiobox

W tym przypadku albo układ zasilania silnika albo silnik (np. zatarty, spalony, kwarc)

Proponuję poszukać na vinylengine serwisówki podobnego modelu (tego tam nie znalazłem).

Dziękuję.

Wymiana silnika pomogła. Pozdrawiam.

Witam wszystkich

Potrzebuje pomocy poniewaz waham sie miedzy trzema gramofonami Sony PS-LX2 , Technics SL-Q21 ,a Yamaha P-320

Czy ktos moglby mi pomoc w wyborze?

z gory dziekuje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.