Skocz do zawartości
IGNORED

czy istnieje programowy dekoder dolby d?

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy orientue sie ktos z Was czy jest moze jakis player dvd albo program cos w stylu ac-3 filtra ktory dekoduje doby digital?

Ale chodzi o rzeczywiste dekodowanie jak to czynia amplitunery av a nie tylko przekierowanie dzwieku jak np w ac-3 filter

Nie wiem czy ktos potwierdzi moje odczucie ale jest tak z dzwiekiem DD ze jesli odtwarza sie go bez dekodera,

w amplitunerze dajac tylko surowe dane to dzwiek jest o wiele gorszy niz po przejsciu przez procesor ampli

nawet swietny system stereo nie wyciagnie z filmu czy koncertu zakodowanego w DD czy DTS wszystkiego jesli nie bedzie mial go rozkodowanego

Jesli kotos nie dowierza to proponuje przesluchac jakas partie materialu przy wlaczonych tylko 2-óch glosnikach w amplitunerze pozwalajac mu dekodowac sygnal oraz jescze raz to samo przesluchac juz bez dekodowania np podlaczajac analogowo np do wejscia cd zrodlo dzwieku

jezeli ktos wie o co mi chodzi to prosze o pomoc

sluchalem swoich ulubionych koncertow w DD na slabym ampli av i mi sie podobalo(ampli sprzedanuy) a teraz mam lepszy sprzet w stereo ale mimo to dzwiek jest duzo gorszy bo te smaczki wszystkie sa zakodowane wiec nie dostepne dla wzmaka

bede wdzieczny za odp

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.