Skocz do zawartości
IGNORED

idziecie na wybory do EP?

abcde

Rekomendowane odpowiedzi

Wejście pisowców do PE to prawdziwa tragedia - wystarczy jedno wystąpienie takiego typka jak ziobro, żebyśmy wszyscy mieli opinię idiotów, a Polska opinię kraju bez żadnych perspektyw. Biorąc pod uwagę wynik pisu trudno się z taką opinią nie zgodzić. Wyobraźcie sobie, że co czwarty człowiek na ulicy to niebezpieczny szaleniec - mniej więcej podobnie można myśleć o tym, że co czwarty człowiek głosował na pis. Przed wojną normalni Niemcy mówili - Hitler to ekstrema, kto by się czymś takim przejmował. Potem zobaczyli, co z tego wynikło. U nas może być podobnie...

lub jedno wystapienie ryzego,z tekstami o heroinie,,,,

Jedyne komunistyczne miasto w Polsce - Warszawa - ostoja czerwonych

Brawo Warszawa, brawo PO - komuna wraca.

Teraz wiecie dlaczego kiedyś wygrywała PZPR a teraz wygrywa PO. Co twardy elektorat to twardy jak beton albo jeszcze bardziej.

Redaktor, 8 Cze 2009, 13:40

>Bardzo mi się podoba pogląd, że te trzy czwarte niegłosujących zagłosowało ipso facto na PiS.

>Szkoda może, że nie dali temu wyrazu jakoś bardziej jednoznacznie.

czy mogę nieśmiało zapytać gdzie to napisałem?

to nie wynika z faktu porównania z rokiem 2005, chodzi mi tylko o zmiany w odniesieniu do liczenia procentów wobec frekwencji, chodzi mi o procent euroentuzjazmu, nie o propisizmu

tomek, rzuć okiem na nazwiska salonu warszawskiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak tu widać zwolennicy PiS dumni są ze swojego nieuctwa, bo nadmiar (ich miarą oczywiście) wiedzy jest podejrzany i świadczy o oderwaniu się od zdrowych korzeni i liberalnym kosmopolityzmie. Jednym słowem czysta Gomułkowszczyzna.

Jestem Europejczykiem.

meloman 62, 8 Cze 2009, 13:45

>Wejście pisowców do PE to prawdziwa tragedia - wystarczy jedno wystąpienie takiego typka jak

>ziobro, żebyśmy wszyscy mieli opinię idiotów, a Polska opinię kraju bez żadnych perspektyw. Biorąc

>pod uwagę wynik pisu trudno się z taką opinią nie zgodzić. Wyobraźcie sobie, że co czwarty człowiek

>na ulicy to niebezpieczny szaleniec - mniej więcej podobnie można myśleć o tym, że co czwarty

>człowiek głosował na pis. Przed wojną normalni Niemcy mówili - Hitler to ekstrema, kto by się czymś

>takim przejmował. Potem zobaczyli, co z tego wynikło. U nas może być podobnie...

byliby idiotami gdyby cokolwiek robili by inni mogli o nich usłyszeć.zaistnieja ewentualnie w wyborach w Polsce za lat pare.aktualnie beda zbierac bardzo dobra kase na fajnych posadkach.

Ze skrajności w skrajność...licytowanie się na wykształcenie polityków ma taki sam sens jak porównywanie ich wyglądu. W polityce liczy się skuteczność, a tej nie ma bez doświadczenia i wiedzy.

Ja miesiąc przed wyborami zacząłem czytać dostępne blogi, wystąpienia kandydatów do PE. Przeważnie zero merytoryki, czysty onanizm i ogólniki, zawsze bezpieczne bo nikt nie odeprze rzeczowym argumentem tezy skrajnie ogólnej. Podobnie z opiniami niektórych forumowiczów...licytować się owszem można, ale to nie ma końca.

To ja zapytam o konkrety (jak zwykle będzie bez odpowiedzi).

Ze strony np.

Ukryta Zawartość

"TRZY POWODY DLA KTÓRYCH WARTO GŁOSOWAĆ NA MICHAŁA TOMASZA KAMIŃSKIEGO:

Jest polskim patriotą, człowiekiem oddanym chrześcijańskim wartościom.

Posiada duże doświadczenie międzynarodwe, rozległe kontakty i poparcie wielu europejskich polityków.

Wielokrotnie udowodnił, że potrafi wypracowywać korzystne dla Polski rozwiązania na arenie międzynarodowej."

Gdzie konkrety? Jakież to były rozwiązania? Jakie projekty, pomysły?

U większości pozostałych kandydatów podobnie. Potrzebny komentarz?

Ukryta Zawartość

>tomek7776, 8 Cze 2009, 13:38

>Ameryka 76 % za PiS PO - 16 !!! w Polsce PZPR owska warszawka

Niech się oderwą od macierzy i w swej kolonii ogłoszą niepodległość. O ile im Amerykanie pozwolą :-).

Jestem Europejczykiem.

"Gazeta podkreśla, że niska frekwencja odbiera legitymację demokratyczną całej UE, która powinna stać się ambitniejszym projektem, niż tylko zintegrowanym wspólnym rynkiem, ale na razie - m.in. z braku poparcia obywateli - nie może."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nasi parlamentarzyści.. ;-) heroina

Pani Danuta H. to była minister w rządzie Leszka Millera. Do PZPR wstąpiła w roku, w którym komuna mordowała robotników na wybrzeżu. Kiedy spora część tych trochę bardziej przyzwoitych komunistów oddawała partyjne legitymacje w 1981 roku po wprowadzeniu stanu wojennego, towarzyszka H. trwała na partyjnym posterunku aż do 1987 roku.

Jej życiorys to typowa ścieżka ówczesnego obiecującego komunisty z nieodzownym oczywiście stypendium Fulbrighta.

A jak doszło do tego wyjazdu?

Otóż Wojciech Huebner, dzień po zostaniu I sekretarzem POP PZPR na SGPiS przyznał stypendium w USA sobie i swojej żonie. Wielu pamięta tą historię do dziś.

Na całe szczęście Szczypińska się nie załapała. W Brukseli nie będzie wstydu no i będzie miał kto pocieszać Prezesa po kolejnych "historycznych zwycięstwach" ;-).

Jestem Europejczykiem.

>Horst, 8 Cze 2009, 14:10

>>Otóż Wojciech Huebner, dzień po zostaniu I sekretarzem POP PZPR na SGPiS przyznał stypendium w USA

>sobie i swojej żonie.

Zapewne jedno z jego najbardziej dalekowzrocznych posunięć.

Biedne Kaczorki na żadne stypendium się nie załapały? Nie dość, że komuniści, to jeszcze Amerykanie ich prześladowali. Powinni wystąpić do Obamy o odszkodowanie.

Jestem Europejczykiem.

jasne sama śmietana tunia poszła sławić elokwencję popaprywną

rodzinka hubnerów..

"A dziadzio Józef był kierownikiem sekcji śledczej UB w Nisku, zaś tatuś był szefem tegoż urzędu w Nisku. Pamiętamy."

no co jest popaprywniaki, nie jedziecie po towarzyszce heroinie? przecież tak wam wadziły nawiązania z pracy doktorskiej kaczyniaka..

a tu nic nie wadzi, fajna ta belka w oku no nie, jakoś tak przyjemnie tkwi :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.