Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o AUDIO KLANIE ???

Nowaq

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam poniewaz jak narazie slyszalem rozne opinie....Napiszcie jaka to firma i czy warto tam kupowac czy moze lepiej gdzies indziej i jak tak to gdzie ??? I mam prosbe , piszcie szczerze , a nie robcie dojazd dlatego ze np przypadkowo bylo duszno w tym dniu:))) PROSZE OD SERCA :P

https://www.audiostereo.pl/topic/5496-co-s%C4%85dzicie-o-audio-klanie/

Jest taki wynalazek na tym forum pod adresem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wystarczy tam wpisac audioklan i masz zajęcia na pół nocy.

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Hmm... A w jakim mieście? Czy tak w ogóle?

Co sądzę? Największy dystrybutor, chyba. Jego sklepy zwą Top HiFi. Dużo sprzętu w ofercie. I jak napisał poprzednik, poszukaj trochę sam, bo pytanie zadałeś za trudne.

Powtótrze to co napisałem na forum kd:

róznica w cenie w normalnych sklepach wynika z chorej i pazernej polityki Audioklanu, mam nadzieję, że Yamaha niedługo zorientuje się co robi jej oficjalny dystrybutor i go pogoni na cztery wiatry).

Wystarczy porównać ceny w Niemczech i w Polsce (na przykładzie panasonica s35 i yamahy s540:

Panasonic s35

Ukryta Zawartość

Yamaya s540

Ukryta Zawartość

Róznica w cenie to ok 40 euro (czyli 200 zł) a u nas różnnica dzięki Audioklanowi to prawie dwukrotnie droższa yamaha (1300 za dvd s540 zł przeciw panasonicowi 550-600 zł). AUDIOKLAN POWINNI ZAORAĆ (bo to jest rabunek w biały dzień).

może gdyby yamaha miała polskie przedstawicielstwo (tak jak ma panasonic) Audioklan dawno by już nie istnial ze swoją chorą i złodziejską polityka cenową

Do sprzetu których u nich kupiłem zawsze dodawali instrukcję obsługi w formie pozszywanej jedym zszywaczem nędznej kserokopii, za te pieniadze mogliby chociaż dołączyć porządną i dobrze wydaną instrukcję, ale oni wolą ciąc po kosztach, żyłując ceny na sprzedawane prze siebie sprzęty. mam nadzieję, że niedługo albo audioklan się ucywilizuje albo przestanie istnieć...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmmmm.......to powiedz mi ULAN czemu duzo ludzi mowi ze maja tanio w polsce itd. comnie obchodza Niemcy ??to bierz z Japoni albo Singapuru tam jest najtaniej !!!! chodzi mi o Polski rynek ?? a nie co sie dzieje na zachodzie! A czemu nie podasz cen z Francji ablo z Hiszpani ???

Audioklan to faktycznie "rabunkowa firma", ale trzeba pluć jej w twarz i dogadywać się ze sprzedawcami w sklepie - mamy oryginalna gwarancję, do 20% ceny katalogowej w kieszeni i satysfakcję z utarcia nosa "hienie rynkowej"

Jeżeli chcesz porównać rynek Warszawski to pojedż do HI-FI Clubu i zobaczysz o ile można kupić taniej a co do obsługi to od kilku dni jest wątek w tym temacie poczytaj to się przekonasz( i nie sprzed pół roku) ale skoro jesteś taki rozgarnięty to pewnie juz to zrobiłeś.

A co do opini że tam jest taniej to chyba opinia ludzi którzy nigdy tam nie kupowali albo czytaja tylko promocyjną ofertę przestażałego sprzętu w Audio Klanie.

Pozdrawiam

Naprawde wiesz że jest wyszukiwarka ale jesteś dobry jejeje.

Jeśli porównać proporcje cen np. w Niemczech i Polsce, to niektóre marki są w Top-Hifi drogie, a niektóre nie tak bardzo. Przykład Yamahy wymaga uzupełnienia - ten sprzęt jest w Polsce niezrozumiale popularny (odtwarzacze DVD i amplitunery HT) oraz, co już bardziej zrozumiałe, kupowany na raty, które są niejako wpisane w cenę wyjściową. Porównanie z ceną do zapłaty w sklepie internetowym w Niemczech nie było chyba najlepsze.

Generalnie natomiast polityka cenowa polegająca na windowaniu niektórych cen po to aby je raz na rok obniżyć jest momentami niezrozumiała i nie budzi zaufania do tej firmy. Stąd dość powszechna opinia, że to są zdziercy (poparta przykładem Classe). Ja natomiast swój sprzęt (Primare) kupiłem w Audioklanie w tzw. promocji za cenę znacznie niższą niż np. oferty nowego sprzętu z e-bay.de. W podobnej przecenie można było swojego czasu kupić np. Musical Fidelity A3 za 3,5 kzł.

Nowaq zamiast się ekscytować może napisz co konkretnie chciałbyś kupić z oferty Audioklanu, bo chyba nie wybierasz sprzętu wyłącznie na podstawie tego co ludzie mówią o jego dystrybutorze.

Przychylam się do opinii Lola - więcej inwencji, panowie. Bez powtórek.

Poza tym, czy nie zauważyliście, że pytanie ob. Nowaqa z daleka tchnie prowokacją? Założę się, że to dział PR Audioklanu (jeśli takowy istnieje) postanowił wreszcie ruszyć d... i wybadać rynek. A że robi to na skróty i w sposób wyjątkowo nieudolny to juz inna sprawa.

Obywatelu Nowaq! Audioklan jaki jest, każdy widzi. Chu...owy, znaczy się.

Interesuje mnie dobry sprzet audio.....A jeszcze nie znam konkretnych modeli co i jak , narazie mnie interesuje gdzie je zakupic i gdzie naprawde warto. Pytam o AUDIO KLAN bo slyszalem ze jezeli chodzi o tę branze sa jednymi z lepszych.....

Ale dzieki za info...

Gutten mysle ze to ty jesets z tej brazny i masz pelne majty bo z AUDIO KLANEM nie masz najmniejszych szans!!!

I nie jestem zadnym pracownikiem owej firmy i szkoda ze wogole wystepoja tego typu posadzania....po ta sa fora zeby sie czegos dowiadywac na rozne tematy !!!

A pewnie, że jestem z branży. Audiofilsko-melomańskiej. Wprawdzie głównie kupuję, ale czasami zdarza mi się coś sprzedać. A pełne majty mam zawsze, jak zerknę do cennika Audioklanu.

Za to ty Nowaq zasłużyłeś na nagrodę za najbardizej oryginalny wpis roku. Wszyscy tu tylko przynudzają i wciaż pytają "jaki wzmak" "jakie kolumny" "jakie kable". A ty byłeś oryginalny. Nie pytałeś o urządzenia, ani o brzmienie, nie spowiadałeś sie ze swoich preferencji muzycznych - przywaliłeś od razu z grubej rury - "u jakiego dystrybutora?" Widać, żeś łebski człowiek.

Nowaq, jeśłi nie dokonujesz prowokacji, to musiałbym powiedzieć, że jesteś NIEZWYKLE ORYGINALNYM melomanem. Ponieważ to co przed chwilą napisałeś mam niej więcej taki sens:

"Proszę o radę, chciałbym kupić samochód. Jeszcze nie wiem jaki, może opel, może toyota, a może volvo, ale najp[ierw proszę o opinię na temat salonu forda, czy to prawda że tam plują do kawy?"

Nowaq:

widzę, że nie zrozumiałes o co mi chodzi. Ja nie porównuje rynku niemieckiego i polskiego. Ja porównuję polityke cenową panasonica (ceny w Polsce i Niemczech są prawie identyczne, jeżeli już to sa to róznice minimalne) i yamahy (ceny w audioklanie sa dwa razy wyższe niż w Niemczech). I wypływający z tego wniosek: panasonic szanuje rynek polski i nie dopuszcza do zbytniego rozpasania z cenami, a yamasze widac nic nie zależy, a wręcz wisi i pozwala swojemu lokalnemu dystrybutorowi na prawdziwe szaleństwo z cenami. Pytanie za sto punktów kto ma większe szanse na rynku polskim w dłuższej perspektywie?

Gutten - masz rację, wpis i topic pachnie prowokacją i marnym marketingiem. to zadziwiające, że w kraju w którym jest takie bezrobocie , dział PR dużej formy może być aż tak amatorski... Ale pytanie padło to ja napiszę, co sądzę, bo kupowałem i na odsłuchach też bywałem. A powiem tym bardziej że zawodowo pracują jako psycholog szkolący personel w firmach. Wlaśnie taki nie do końca spełniający wymagania dzisiejszego rynku.

Po pierwsze - w żadnym sklepie nie ma chyba tak podłej obsługi. Sprzedający są niegrzeczni i aroganccy.

Byłem świadkiem sytuacji gdy klientowi pytającemu o jakiś tańszy klocek odmówiono niegrzecznie jego demonstracji, zbyto wymawiając się brakiem czasu, a nastepnie czytania gazety za kontuarkiem. Ktoś się przy mnie pytał o możliwość odsłuchu CA500 i powiedziano mu że nie ma gdzie. Po chwili, tak samo nieumówiony klient zapytał o Coplanda i panowie aż śmigali po sklepie... To ludzie widzą i wyciągają wnioski z tego jak są traktowani. Nie można liczyć na profesjonalną poradę, bo zostanie zaproponowane to czego jest najwięcej. Ja pytając o sprzęt z ciezkim brzmieniem do rocka dostałem propozycje jasno i ostro grających klocków... Bo akurat były.

Największy rodzynek jaki zauważyłem: ktoś odsłuchiwał wzmacniacz ze sredniej półki, bodajże primare i po odsłuchu wstaje i mówi że weźmie go, i idzie do banku po pieniądze. Wiesz Norveq co jeden z panów z Nowogrodzkiej powiedział? Nie "Dziękujemy, w tym czasie spakujemy i zrobimy kawe". Nie, otóz ten klient usłyszał "A może pan plecak zostawi" !!! Potraktowano gościa jak złodzieja, że ośmielił się posłuchać Primare a nie mieć od razu kasy, i jeszcze ucieknie... No mi się nogi ugieły słysząc to. Przecież sklep jest miejscem otwartym, publicznym, takie akcje ludzie widzą, zapamiętują i na dodatek opowiadają o nich innym.

Audio Klan zachowuje się jak przysłowiowy szczur, który działa cicho a zarazem z rozmachem. Skupia w sobie wiele marek, ale generalnie działa na ich szkodę - i tylko własną kabzę nabija. A może mają wysokie koszta utrzymania ? - w co wątpię, bo wiem, że jej szef to kiepski "płatnik".

Szkoda mi tego Marantza, który przejęty przez AUDIO KLAN znacznie podrożał - może to przez "nagłą" poprawę jakości ich produktów ? HAHA !

Od kiedy Audio Klan ma w swej ofercie sprzęt Marantz, jego sprzedaż na rynku spadła, a klienci zainteresowali się czymś innym, co w zasadzie jest bardzo zdrowym objawem świadomości konsumentów i tyle.

A HiFi-Club lubię, bo "znajomi" załatwią każdy sprzet, nawet ten z oferty AudioKlan za znacznie lepszą ceną i ze znacznie lepszą obsługą. A poza tym ich fachowa wiedza n/t wielu zagadnień z dziedziny HIFI i doświadczenie są bardzo cenne. A sklepy AudioKlan to chłopaczki źle opłacane i dlatego nie dziwię się im, że tak pracują jak to widać. Tam powinni pracować ludzie z doświadczeniem, a przede wszystkim wiedzą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.