Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o AUDIO KLANIE ???

Nowaq

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem kontakt ze sklepem Top Hi Fi w Sopocie,gdzie kupiłem wzmacniacz a potem odtwarzacz i z obsługi ( Pana Adama) byłem generalnie zadowolony. Cena Rotela też była umiarkowana (promocja). Innych sklepów AudioKlanu nie znam więc jest to doświadczenie jednostkowe.

Gość ha

(Konto usunięte)

z tego co słyszę wynika, że miałem więcej szczęścia niż rozumu, byłem w Poznaniu na targach i przy okazji zagościłem u w/w, podłączyli mi co chciałem i mogłem posłuchać do woli i nikt mnie ze sklepu nie wyrzucił (ale też urwałem się wcześniej ze stoiska targowego i w pełnej krasie tam też zawitałem, "jak cie widzą tak cie pisza";), na życzenie podłączono mi proac 2.5 + krell kav300i (jakoś tak) + krell sacd , ponad 2 godziny uczta była przednia, ale na kolana mnie nie rzuciło i powiedziałem, że nie kupię bo w bankomacie na Garbary zabrakło pieniędzy ;-), a tak serio to faktycznie te głośniki za drogie z tym sprzętem, powiem, że spodziewałem się jeszcze czegoś więcej, tylko nie wiem czego :-), tak nawiasem rozmawiałem ostatnio ze znajomym który jest w tym temacie od lat i powiedział, że ten krell "nie gra" nie wiem do końca co miał na myśli, ale pewnie miał trochę racji - za te pieniądze grało słabo, czyli z pokorą i bez zbędnych emocji, okrutnie dokładnie, ale nie powalająco...

BOZE no nie moge tego gowna sluchac jak piszecie ze jestem jakis podstawiony czy cos w tym stylu no !!! powiem tylko tyle ze mnie obrazacie i juz !!! A co do tych odsluchow to pewnie macie racje ale ja poporstu bym nie dal za wygrana...:) a to ze zdazy sie czasami jakis krzywy pracownik to normalaka jak w kazdym sklepie czy jakims salonie...ale racja jest:) a prawda jest tez taka ze wszystkim sie nie da dogodzic i tak bedzie na wieki.....

Widze ze to nie ma sensu zadawac takiego pytania na forum.....pisza raczej tylko ci co maja osobiste wąty do AUDIO KLANU i sie najnormalniej wyzywacie.....skoro ta firma jest taka dupna to czemu jest taka opularna?????? a skoro jast taka beznadziejna , to czemu maja tylu kientow i pewnie wciaz ich przybywa ??? powiem szczerze ze tak swietnie sie na tym nie znam ale to jest firma o ktorej najwiecej slyszalem i wcale nie z tej zlej strony...!

Ogolnie z tego co widze to potraficie tylko objezdzac i nic po za tym !!!

No ale dzieki wszystkim za opinie i porady...!

Pozdrawiam

"skoro ta firma jest taka dupna to czemu jest taka opularna?????? a skoro jast taka beznadziejna , to czemu maja tylu kientow i pewnie wciaz ich przybywa ???"

Bez komentarza.

Pana Nowaka żegnamy. Bez żalu.

"skoro ta firma jest taka dupna to czemu jest taka opularna?????? a skoro jast taka beznadziejna , to czemu maja tylu kientow i pewnie wciaz ich przybywa ???"

TPSA też ma wielu klientów, ZUS nawet więcej .....

Panowie,siedze w temacie od kilkunastu lat,i nasz krajowy rynek jest taki jaki jest bo do handlu doszli cwaniaczki,dyletanci i ludzie bez ambicji!Oczywiscie znam kilku ludzi na poziomie,ale to sa wyjatki.Od lat widze i slysze glupie akcje z rodzaju:jakiego rodzaju muzyki pan slucha?!Bo mamy tutaj glosniczki do jazzu,klasyki...itp.

Do diabla!!!Albo klocek gra albo nie!Dobry wzmak zagra z kazdym glosnikiem!

W TopHiFi na Andersa (Warszawa) kupiłem DVD, wzmacniacz słuchawkowy, jakieś kable i ostatnio prawie wzmacniacz:-). Umówienie się na "odsłuch" - bez problemu. Wzmacniacze czekały podłączone. Człowiek który podłączał (wysoki, lekko pochylony) był OK. Pogadaliśmy o rejestracji bębnów na South of Heaven i kontrabasu na Norwegian Moods :-) Bez narzucania się. Prawie zdecydowałem się na MF3.2. Zakup na raty, zeszli 500zł z ceny. Z zakupu zrezygnowałem dwa dni później bo jednak za drogo to dla mnie a i basu zbyt wiele :-(

Moje wrażenia związane z zakupami w tym sklepie są OK.

Tomek

Ja nie narzekam zbytnio na Audioklan. Fakty są takie, że jest to największa sieć sklepów w Polsce oferująca spory wybór audiofilskich marek, częste promocje, niezłą stronę internetową. Na tle naszej polskiej rzeczywistości handlowej wypadają powyżej średniej. Trochę trudno firmę zatrudniającą kilkudziesięciu sprzedawców-najemników porównywać z małym sklepikiem, w którym obsługuje cię właściciel – pasjonat. A przymusu kupowania u nich nie ma.

Wiesz co Zolty wydaje mi sie ze nie dales dobrego przykladu...Rozumiem cie ze chodzilo ci poprostu o Monopoliste ale prawda jest taka ze nie ma tylko sklepow Audio Klanu....! A ZUS jest jeden i trzeba do niego latac i placic , poprostu nie ma wyjscia.

A ty Gutten jak tak patrze to pewnie sam jestes dealerem i poprostu objezdzasz swojego najwiekszego konkurenta bo chyba nie ma na to innego wytlumaczenia !!!

Koledzy,

Trochę więcej sprytu i wytrwałości. Rynek to "gra" a podobno zmierzamy w kierunku "globalizacji" to i rynek będzie globalny albo i nie :) Parę klocków juz miałem i kabelów też a nigdy nic poza wtykami u dystrybutorów nie kupiłem. Jak ktoś chce "przepłacać bo nie widzi różnicy" to jego sprawa. A rozsądny człowiek "powoli kupuje" bo kto kupuje szybko płaci dwa razy a szybko to się tylko "sprzedaje".

A poza tym rzeczywiscie arogancka i tendencyjna obsluga. I tak naprawde to to mnie najbardziej irytuje. Oni poprostu chca sprzedac cos zeby sprzedac a nie o to chodzi i nie tego oczekuje klient. Takze wala ludzi podwojnie.

hmmm...to przepraszam tylko tam sa takie obnizki ??? z tego co wiem to chyba w kazdej branzy...? I robi sie tak naszczesciej jak jakis towar dlugo lezy i nie schodzi wiec sie go sprzedaje zeby byc jak najmniej stratnym MATOLE !!!

A tak wogole to was nie rozumiem ! Bo zamiast sie cieszyc ze sa takie obnizki i ze mozna kupic duzo taniej to wy robicie najazd jaka moga miec marze czy cos w tym stylu!! No po co ?? Juz poprostu nie wiecie do czego sie przyczepic !!! ŻAŁOSNE !!!

zbig, czesciowo masz racje. ale nie ma takiej reguly, ze jak w sklepie siedzi wlasciciel, to od razu panuje mila obsluga. Powiem cos o sklepach poznanskich - Audiomedia i HIFI Corner. W obu jest kilku pracownikow i w obu sprzedaje rowniez wlasciciel. Kto mial przyjemnosc bycia w tych sklepach - zorientuje sie po 3 minutach jak traktuja klienta, a zapewniam ze marginalnie (w jednym in plus, w drugim in minus).

Gdyby audioklan sie martwil, kto sprzedaje w ich salonach tophifi - wybieralby skrupulatniej kierownikow sklepow i robił im "ślepe testy" jak obsluguja klientow chcacych kupic 30 cm kabla za 5 zl bez wtyków.

Top hifi w poznaniu jest w pożo. Moze nie kuma zupelnie bazy, jak gadac z klientami, ale nie nawalają przy odsluchach.

A co do polityki cenowej - to do tych co marudza na wysokie ceny - audioklan to nie instytucja charytatywna. Sami pozakladajcie interesy i sprzedawajcie z 10% marżą. Powodzenia!

Zaloguj się Nowaq i podaj maila, to Ci coś prześlę na priva.

Właściwie, to o co Tobie w tym wątku chodzi? W pierwszym wpisie pytasz:

>>

Napiszcie jaka to firma i czy warto tam kupowac czy moze lepiej gdzies indziej i jak tak to gdzie ??? I mam prosbe , piszcie szczerze , a nie robcie dojazd dlatego ze np przypadkowo bylo duszno w tym dniu:))) PROSZE OD SERCA :P

>>

Potem komentujesz wpisy, obrażasz odpowiadających. Co chcesz osiągnąć?

PROSZE TAK OD SERCA :P

Papamek moze i masz racje ze obrazam ale przeczytaj dokladniej i zobacz ze ja tez zostalem obrazony :( a przciez nie o to w tym wszsytkim chodzi....!

A logowac mi sie nie chce...

Masz tutaj nie uzywanego maila : [email protected]

Nowaq>> Tylko nie matole - matole. Bo wiem co mowie. Nikt nie robi wyprzedazy poto aby tracic tylko poto aby szybko sprzedac towar jak wchodza nowe modele. Jakbys sie wiecej orjentowal to bys wiedzial i nie zaczynal tygo tematu. Znizki na promocjach swiadcza o marzy jaka dysponuje sklep. Dla przykladu powiem Ci tyle. Bylem niedawno w Audio Klanie i stoi tam taki Conrad Jonson za ok 22.000 PLN. Wiesz za ile chcieli mi go sprzedac. Nie wiesz to Ci powiem. Za 14.000 PLN. Ciekawe dlaczego? Pewnie chca na nim stracic. Zarejestruj sie albo zniknij

No to napisz w końcu o co Ci chodzi.

Chcesz adresy tych sklepów? Proszę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Idź do najbliższego, kup sprzęt, ciesz się z przecen i promocji. A potem posłuchaj muzyki - łagodzi obyczaje.

Bye.

PS. Nawet nie pytam po co odajesz nie używany adres mailowy :)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A po co mam sie rejestrowac ??? to cos zmieni... i tak krotkomowiac nie lubicie takich jak ja wiec to bylo by bez sesnu ! szkoda ze tak to tu wszytko wyglada jakos na innych forach jest znacznie przyjemniej...

Papamek a teraz to juz mniejsza z tym o co mi chodzilo zeszlo to wszystko do tego ze bronie Audio Klanu moze dlatego ze tak jak wy sie przyczepiacie to mozna to zrobic do kazdej z firm :(

W Media Markt tez sa super przeceny i co pol roku takie neprawde duze i jakos kurde nikt sie nie czepia tylko wszyscy sie tratuja przed wejsciem !!??

A co do tych 50% znizek to powidz mi czy sklep jakikolwiek woli aby towar nie zostal sprzedany czy woli nawet po taniosci go sprzedac?? w koncu to sie wszystk ostarzeje bo technika idzie do przodu ! LOGICZNE

I nie wieze w to ze daje sie marże 50% jako sklep ?????

Papamek wysylaj to co chciales....?!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.