Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o AUDIO KLANIE ???

Nowaq

Rekomendowane odpowiedzi

Na rozluźnienie skołatanych nerwów i audiofilskich uszu polecam Ballantine's, którym właśnie się raczę. Może nie jest to szczyt wyrafinowania i domyślam się, że mądrzy Szkoci trzymają pod spódniczkami lepsze gatunkowo trunki, ale i tak ujdzie. A jak działa... mmmmmm....

..."Ktoś musi ratować opinię o tym forum wśród kolejarzy i energetyków"..

no i przywołaliście energetyka do głosu...

Jestem Waszym biernym wielbicielem od pół roku a aktywnym powoli od paru tygodni. W tym czasie zauważyłem, że forum zaczyna zmierzać w złym kierunku.

Rozumię niecierpliwą młodzież- może wystarczy dla nich zakładka " Mam __kzł i __ m2" - ale dyskusje, które są wielokrotnie zwykłym "biciem piany" zabijają to forum. Przyjdzie taki dzień, że nikomu nie będzie sprawiała przyjemności wymiana opinii a na forum pozostaną jedynie pieniacze.

A wracając do wątku. Audiofilem nie jest ten, który ma przychody rzędu 1 mln. Audiofilami jesteśmy MY, którzy każdą złotówkę przeznaczają na swoje hobby. Chociaż dysponuje sprzętem może nie tak niskobudżetowym, to jednak każda kwota, którą wynegocjuję sprawia mi przyjemność, bo mogę ją zainwestować w nowy sprzęt.

I nie patrzę do kieszeni właściciela sklepu. Jeżeki cena jest wysoka, to negocjuję. Jeżeli dalej wysoka to wychodzę.

Muszę Wam jednak w przyznać rację w jednym, bo jest to rzecz, która doprowadza mnie do białej gorączki- "Krawat a jakość obsługi".

Może to za długi wpis na te porę! Życzę wszystkim miłych snów.

Czym to się denerwować? To jest prawo natury: ubierzesz się za ciepło, to jest Ci gorąco. Założesz płaszcz od Cardena i jedwabny szalik, to w każdym sklepie - poza być może warzywniakiem - zauważasz natychmiast po wejściu ożywienie personelu, normalnie sennie się snującego po kątach lub pilnującego, żebyś czegoś nie zwinął. Ostatnio zaobserwowałem to zjawisko w ciągiu pół godziny w trzech różnych sklepach. Cóż, tak jest. Ma to złe i dobre strony: dobre, bo Cię szybko obsłużą, złe - bo Ci nie dadzą rabatu czy upustu.

Gość Jazz MD

(Konto usunięte)

avw>

Co do poprzedniego postu, jestesmy jeszcze (Polska) na dzikim wschodzie. Miejmy nadzieje, ze rownolegle ze wzrostem konkurencji na rynku, wzrosnie rowniez stopa ekonomiczna polaka. avw, czy autoklan przezyje w obecnym ksztalcie bedzie zalezalo jedynie od rynku. Ty jestes jego czescia. Az i tylko. Poza tym nie chodzi o przeznaczanie calosci tzw "disposable imcome" na audiofile, chociaz oczywiscie mozna, w kazdym srodowisku, poniewaz jak wiemy pewne hobby nie maja swojego konca, ale bardziej o to, zeby poprawic standard spedzania wolnego czasu w danym spoleczenstwie dla wiekszosci. Ale juz za duzo o tym i lepiej zakonczyc milym akcentem...jesli ktos jeszcze nie sluchal, polecam nawet tym jak to ich nazywam "polskich samobijnych" The Cinematic Orchestra" Man with the camera. Pomimo, ze to nie pierwszy raz, to jednak pachnie to wspaniale i na nowych 802. Kontrabas na nr.6, jest przepieknie realistyczny.

o matko jedyna -> Jazz po pijaku na forum pisze bo napisal "jestesmy ...(Polska)" - znaczy po pijaku jest Polakiem, a na trzezwo zatwardzialym hamerykancem - a moze na odrot?? ;)))

• 4 tygodnie później...

Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek...

Całkiem przypadkowo wczoraj znalazłem się w okolicach Andersa i dysponujac wolna chwilą zdecydowałem się pokazać mojemu "współczynnikowi akceptacji" kilka pomysłów dotyczących wyposażenia nowego mieszkania.

Byłem tam pierwszy raz, trochę klientów/zwiedzających również było.

Obejrzeliśmy dokładnie cała ekspozycję i kiedy naszło mnie na zadanie komuś ze sprzedwców pytania pojawił się przy nas pan sprzedawca.

Musze Wam powiedzieć,że był to całkiem miły i grzeczny gość. Odpowiadał na moje pytania w sposób zachęcający do rozmowy. Mocno akcentował, że wybór sprzętu nalezy do mnie, że nie powinienem się spieszyć i proponował/zapraszał na odsłuchy dowolnego sprzetu który wchodził w zakres moich zainteresowań...

Oczywiście zestawienia kilku konfiguracji i bezpośredie porównania również nie stanowiły problemów.

Na odsłuch się wczoraj nie umówiłem, zrobię to wkrótce drogą telefoniczną jak znajde trochę więcej czasu.

Postanowiłem podzielić się z Wami tym faktem, gdyż jestem zadowolony z jakości obsługi z jaką wczoraj się spotkałem.

Chyba jednak coś się tam u nich zmieniło w podejściu do klienta...

może idą lepsze czasy dla poszukujących :)

ciag dalszy nastąpi...

jutro idę w inne miejsce już posłuchać :)

Pozdrawiam.

Audioklan to cwaniaki, wyzyskiwacze, ździercy i spekulanci!!!

Szczerze odradzam kupowania u nich. Planowałem zakup CD playera Teac VRDS 25X Gold w Audioklanie

rok temu. Zaproponowali mi go za 10 000 PLN i okres oczekiwania 2 miesiące. Trzeba na łeb upaść,

żeby kupować u nich i wciskać im forsę za nic. Pojechałem do Niemiec i kupiłem nowy na gwarancji w zwykłym

sklepie ze sprzętem audio za 6000 PLN /po przeliczeniu/. Mam pytanie do Audioklanu /Sz.Panowie Prządka/

czyście na łeb upadli całkiem z tymi cenami??? Polska leży w Europie, a nie w Afryce. Mam nadzieję, że

Unia Europejska Was wykończy! Kto to widział takie ceny uwalać na sprzęt! Skąd ta drożyzna?

Za co mam dać im 4000PLN i jeszcze czekać 2 miesiące!!! To jest skandal i jakaś paranoja!!!

Mam w domu dobry sprzęt i prawie cały przywieziony z Niemiec. Gdybym kupował taki sam w Polsce

od takich ździerców to straciłbym kilkanaście tysięcy złotych. Kto chce ładawać w kieszeń cwaniaków

niech ładuje, bo ja nie i moi znajomi i przyjaciele też nie.

Ostrzegam wszystkich kolegów z forum przed Audioklanem! Sama nazwa mówi za siebie - Audio"klan"!!!.

Pozdr.

Miroalien ktoś prowadzi tak a nie inaczej swój biznes i masz o to pretensje? To przecież prywatna firma. Dlaczego ma sprzedawać tanio? Bo za granicą są inne ceny? Właściceie jak widać kształtuje podaż na właściwym poziomie bo dalej się rozwija. PS (zobacz mój wpis w wątku 6214). Po co te utyskiwania, twój przypadek udowodnił, że można inaczej chyba jesteś zadowolony z oszczędności i tempa transakcji? Obowiązku kupowania w Audioklanie niema.

Moja opinia o Audioklanie i to na ul.Nowogrodzkiej jest całkiem pozytywna (ale mogę to powiedzieć tylko i wyłacznie o kierowniku tego sklepu) ostatnio kupowałem tam kolumny B&W może trochę przepłaciłem ale niestać mnie na zakup za gotówkę i kredyt 0% przesądził o zakupie właśnie w tym sklepie, ale wracając do teamtu po wcześniejszym umówieniu się na odsłuch wszystko było przygotowane, nikt mi nie przeszkadzał i sam dokonałem wyboru. Chociaż sprzedawcy powinni być bardziej zorientowani w ofercie AK, kiedy zadałem pytanie dotyczące zakupu gramofonu YAMAHY (moje pytanie brzmiało czy yamaha ma w swojej ofercie urządzenia tego typu, sprzedawca odpowiedział i tu pozwolę sobie zacytować "ale pytanie mi Pan zadał" no to kto powinien to lepiej wiedzieć niż dystrybutor tego sprzętu? Bez komentarza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.