Skocz do zawartości
IGNORED

Jak dobrać centrala i tyły ???

Iro

Rekomendowane odpowiedzi

Moje główne to Mission m74i a tyły to stare tonsilki pt Milton w 20m podłączone do Yamachy 540.CHodzi to nieżle nawet bez suba te m74 kiedy trzeba to istny dynamit, trzęsą chałupą nie wiem co nato sąsiedzi dletego też nie mam zamiaru uzbrajać się w suba. Co do centrale to nie mam pojęcia jak zachowa się przy odsłuchu koncertów? Yamacha zaleca też głośnik tylny centralny dla polepszenia efektów. Ale czy przy rozstawie tyłów na odległość 2.5m od siebie będzie wyczówalny ten efekt!?

Zależało mi na dobrych głośnikach głównych dlatego mój wybór to MISSION!!!

Gorąco polecam!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/5509-jak-dobra%C4%87-centrala-i-ty%C5%82y/
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Niedawno przechodziłem problem dobrania głośnika centralnego i może trochę będe mógł pomóc.

Do posiadanej przez ciebie konfiguracji, aby uzupełnić ją do pełnego systemu kina domowego zastanawiałbym się nad zakupem dwóch par kolumn Mission m72, z czego jedna para stanowiłaby głośniki tylne, natomiast pozostałe dwa pełniłyby rolę głośników centralnych: tylnego i przedniego. Tutaj zaznaczam że trzeba posłuchać tekiego kompletu, gdyż odsłuchiwałem podobną konfigurację ale opartą o inne serie głośników i nie byłem zadowolony efektem pracy monitora w roli kolumny centralnej ale to był m700 (odpowiednik m71) i podejrzewam że m701 poradziłyby sobie znacznie lepiej. Najważniejsze jest to czy Tobie będzie to odpowiadało, pomijając kłopoty z ustawieniem. Jeśli zdecydujesz się na 3głośnikowy głośnik centralny to właściwie wybór ogranicza się do m7c2.

No tak ale te głośniki typu m71 są nie osiągalne tak myślałem o Kodzie albo Tanojach czytałem o STX-ach zbierały pochlebne opinie , tak na marginesie byłem zachwycony Fokusami po przeczytaniu artykułu czar czybko prysł po odsłuchaniu tak i teraz pewnie będzie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.