Skocz do zawartości
IGNORED

pytanie do znawcow denona

patryk

Rekomendowane odpowiedzi

szukam ampla który zastąpił by mi wysłużonego onkyo 545, ponieważ wiecej słucham niż oglądam pomyslałem o denonie który jest ponoć dobry w stereo. Miałem okazją posłuchania niskiego modelu 1404 + dvd700 - było nieźle ale na pewno mogło byc lepiej. Na mój gust trochę za mało detali, dźwięk nieco stłumiony choć słucha się przyjemnie i nie męczy. Do onkyo mam aktualnie podpięte dvd pioneer 656A i jestem z niego zadowolony - kupiłem go ze względu na 5 kanałowe wyjście analogowe (onkyo nie ma dekodera dd ani dts) a okazało się że gra lepiej od cd onkyo 7211. Myslalem o podpięcio pionka do denona tylko właśnie którego... i tu pytanie do znawców: czym się tak naprawde różnią (chodzi o dźwięk a nie o piloty menu ekranowe itp.) modele 1404,1604,1804 (wiem że mocą ale czy ma to przełożenie na jakość dźwięku - rzadko słucham bardzo gośno ale pokój ma ok. 28 m.kw) nie interesuje mnie raczej zwiekszanie ilości głośników do 6 czy 7 (mam 5). priorytet to jakość dźwięku (muzyki) jesli warto mogę się nawet szarpnąć na model 2803 - pytanie tylko czy warto ?

https://www.audiostereo.pl/topic/5581-pytanie-do-znawcow-denona/

Witam czlowieka ktory zadaje rozsadne pytania. Roznica jest oczywiscie w mocy ale jak dla mnie to 1404 odpadlo ze wzgledow wyzej wymienionych no i brak detalu. W tym momencie ma 1604 podlaczone do ESA Vivace i brzmi to fantastycznie w stereo. Detal jest niesamowity. Ani Yamaha ani Marantz (obu sluchalem) nie porownuje sie do Denona w Stereo. 1804 daje troche wiecej mozliwosci przez to ze ma wiecej mocy. Jedyna sprawa to to ze nie moge sie wypowiadac na temat sprzetu sprzedawanego w Polsce. Swoj kupowalem w Hong Kongu a tam troche inaczej to wyglada. 1604 to to samo co 1804 na Polskim rynku z dwoma roznicami. Ma moc 110x6 i plastikowy front. Ma wiec tez niezalezne wzmacnianie kazdego kanalu (duzy plus za ten pomysl). W polsce wiec radze zakupic 1804.

Mam Denona 1804, zgodze sie z Kostkiem że w stereo gra OK, tylko w porównaniu do mojego starego wzmachola Denona PMA-725 ma troszke płytszy bas, przy włączonym "Direct" i "Oczywiście bez suba na dwóch przodach"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.