Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe dla wybrańców

kooperant

Rekomendowane odpowiedzi

Merce to sa auta dla emerytow, ewentualnie rozlazłych ciot o miekkiej dupie.

Jakos dziwnym trafem BMW od paru lat sukcsywnie zwieksza sprzedaz,

no i w spadku sprzedazy w kryzysie ucierpialo najmniej :-)

i trzeba miec mocno nierówno pod kopółą zeby zmienic BMW na mercdesa.

broy, 17 Cze 2009, 11:23

>Freude Am Fahren! u nas to się mówi będziesz miał wydatki ;-)

Heh, moje pierwsze BMW to było E36 Coupe, przyprowadziłem osobiście z Niemiec. Samochód miał 11 lat w momencie zakupu, jeździłem trzy lata (ponad 70tys km), z napraw jakie zaliczyłem to uszkodzony rozrusznik. I tyle - nie będę przecież o klockach (od 70 zł, kilkanastu producentów do wyboru)i amortyzatorach (od 180 zł za Bilsteiny) pisał. Z ciekawostek, samochód w momencie sprzedaży miał fabryczne tłumiki (14lat), zero rdzy (karoseria nie z ocynku!), wsio sprawne, nie brał nawet cm3 oleju. Dla odmiany Opel mojego ojca w ciągu 4 lat miał zmieniane: komplet tłumików, uszczelki pod głowicą... i wszystkie części użytkowe droższe.

Nowe BMW to co innego, to już nie ma nic wspólnego z niezawodnością, choć frajda podobna...po wyłączeniu elektroniki (szwagier jest mechanikiem BMW w mojej miejscowości, raz w tygodniu trafia inny model nowej 5, oczywiście naprawy pogwarancyjne).

wiesz kape, ja mam oktawię i forda a prezie u mnie mają beemki i audice i nikt nie chce obok mnie parkować hehe ;-)

nawet jak mam czyste auto hihi

znajomi niektórzy się pukali w czoło jak kupiłem skodzianę ;-)

bo

masz skodę masz małego

masz forda jesteś gówno wort

tak jest u nasz w polsce

ums ums ums....

wycinamy wszystkich frajerów w pień!

oddam królestwo za merca!!!!!!!!!

Oktavia to bardzo dobry samochód, praktycznie niezawodny, nawet bardziej niż Passat, a że passe...

Ja i tak nigdy nie kupię samochodu nowego...więc...będę miał dużo miejsca na parkingu;)

->broy,

ja odkad pamietam to masz fordzine i skodziane :-)

skoda fajne auto, sam sie zastanawialem nad octavka jak kupowalem fure,

i moze jak bede zmienial za rok-dwa to jednak octavke wemze (chociaz wolalbym np. lagune 2)

wlasnie, polska to kraj takich powalonych przesadow, ze w bmw jezdza tylko dresy.

tak jakby dresy nie mialy mercow, audi i innych marek.

>> kapelli, 17 Cze 2009, 12:14 - 12:25

Polecam kreskówki z serii "Koleś Git" - wzorzec rozprawiania się ze stereotypami "Merc = emerytowana ciota" albo "BMW = dres". Ja muszę szczerze powiedzieć że jedyne wozy gdzie chyba nie dałbym rady zastosować podejścia Kolesia Git to Alfa Romeo albo Fiat Multipla. No ale każdy ma swoje indywidualne granice.

->misiomor,

ja od zawsze na tym podkreslam ze jestem zwolennikiem śmigła.

natomiast jesli chodzi o MB to znam blisko kilku ludzi z klubu MB,

i ze tak powiem, na moje podejscie do tej firmy skladaja sie tez troche

osobiste przezycia.

jakkolwiek nigdy specjalnie MB (poza CLS który jest megazajebisty) nigdy mi się specjalnie nie podobały.

>> kapelli, 17 Cze 2009, 15:10

Mnie polskie drogi skutecznie odzwyczaiły od nadmiernie emocjonalnego podejścia do samochodów. Kultowego wozu z którym byłbym związany a więc przyjaciela - nie traktowałbym dziurami, koleinami, podejrzanymi płynami na stacjach "benzynowych" czy kulturą jazdy innych użytkowników drogi - stłuczki, zadrapania.

Samochód ma jeździć - wygodnie, skutecznie i tanio. Przy takim podejściu używany Merc E jest zupełnie niezły (pancerne i tanie w serwisie zawieszenie jest jego mocna stroną), zwłaszcza dla kogoś kto potrzebuje dużo miejsca tak jak ja - właśnie pożyczyłem bratu Merca i chwilowo śmigałem jego Volvem S40 - masakra i ciasnota.

Gdyby coś się poprawiło w temacie dróg a ja wykończyłbym wreszcie rancho (garaż, 150 m2 pomieszczenie odsłuchowe na poddaszu) i odetchnął nieco finansowo, na pewno w garażu stanąłby jakiś kultowy wóz. Może Jaguar XJS?

zajebiste bryki zajebiste, tosą dialogi- jak dla mnie- wreszcie zbliżające was tak miedzyludzko- z przeproszeniem po chrześcijańsku- do kolesia tjuningującego baypasywnie altusa

zaje... tentego

czym się buja i wozi te swoje paczki? ;)

Oferujemy samochody o bardzo wysokiej klasie brzmienia porównywalnej z samochodami w przedziale cenowym 34-68 tys. Samochody nasze jeżdzą nierzadko nawet lepiej dzięki zastosowaniu innowacyjnych technologii dotychczas niestosowanych na rynku motoryzacyjnym. Te technologie dają przewagę ekonomiki i efektywności oraz kultury jazdy. Technologie te są własnością patentową naszej firmy. Za ogromny sukces poczytujemy sobie to, że nasze samochody wcale nie są skonstruowane w oparciu o drogie podzespoły czy materiały, ale w bezpośrednim porównaniu z samochodami znacznie droższymi wypadają bardzo porównywalnie. Ofertę naszą kierujemy do klientów, dla których najważniejsza jest przyjemniość z jazdy, a nie wygląd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ale skopałem!!!! :( Miało być:

Oferujemy samochody o bardzo wysokiej klasie porównywalnej z samochodami w przedziale cenowym 34-68 tys. Samochody nasze jeżdżą nierzadko nawet lepiej dzięki zastosowaniu innowacyjnych technologii dotychczas niestosowanych na rynku motoryzacyjnym. Te technologie dają przewagę ekonomiki i efektywności oraz kultury jazdy. Technologie te są własnością patentową naszej firmy. Za ogromny sukces poczytujemy sobie to, że nasze samochody wcale nie są skonstruowane w oparciu o drogie podzespoły czy materiały, ale w bezpośrednim porównaniu z samochodami znacznie droższymi wypadają bardzo porównywalnie. Ofertę naszą kierujemy do klientów, dla których najważniejsza jest przyjemniość z jazdy, a nie wygląd.

No czemu nie ma edit????????

Panowie karty odkryte:

Ukryta Zawartość

Bybassy zostały rozkminione.

Ukryta Zawartość

czyzby bybassy byly udana wersja abgrejdowa glosnikow stx!?

za glosnik tubowy i podstawki czyli "nowa mysl" techniczna doplacamy

4tys

zaraz zaraz wchodze do biznesu :)))))

Niesmiało pragnę przypomnieć (albo zwrócić uwagę), że Syrenka ma SZEŚĆ kół...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spostrzegawczy zauważą zapewne, że wlewy paliwa są dwa... ;)

wiatrak

Nieprawda

W tym modelu osiem.

Jeszcze są dwa: do trzymania i jedno na zmianę by nie dmuchać w jedno z sześciu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeszcze nieco ponad dwie godziny... Nie ma chętnych??? :)

Teraz, teraz , teraz...

Ostatnia szansa kupic kolumny od lolkaM

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.