Skocz do zawartości
IGNORED

KEF Q7 vs. Monitor Audio S8 warto?

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mozliwosc kupienia tych kolumn w podobnej cenie(uzywki) Ktore beda lepszym rozwiazaniem? Pokoj 20m2 ale moze bedzie wiekszy. Szukam kolumn na dluzej i pozniej do nich ew bede dobieral reszte zestawu. Ktore sa lepsze jakosciowo? Na dzis beda graly z sony ta-940 i Marantz 63Ki ale jak pisze bede staral sie do nich dobrac reszte toru.

Muzyka wszelaka, rock,pop R&b ...

z gory dzieki za info

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/56809-kef-q7-vs-monitor-audio-s8-warto/

Witam;

Miałem wzmiankowane KEF-y i po 3 miesiącach je sprzedałem-liczyłe, że po tzw. wygrzaniu dźwięk się poprawi-ale się nie poprawił. Uważam, że w swojej kategorii cenowej są to kolumny co najwyżej przecętne;

Pozdrawiam

Moze napisze ze cena to ok 1500zl -- bo nowki to ponad 5tys kosztowaly ... Takze ''krece sie'' w okolicach 1500zl za kolumny...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

elessar

dzieki za info tylko te ''moje to MA s8 ty piszesz RS8 czy to te same? rs sa chyba nowsze...

Faktycznie, nie zwróciłem uwagi, RS to nowsza seria, z poprzednią nie miałem styczności. Natomiast w porownaniu z KEF Q7 RS8 zagrały ostrzej na górze i dla mnie odpadły. Poza tym wg mnie stereofonia w Q7 też była lepsza.

Różnica między br5 i rs6 jest duża. Jeśli są fundusze warto kupić model wyższy - ja tak zrobiłem. Zanim sprzedałem br5 porównywałem je we własnym pokoju do rs6 i naprawdę różnica no korzyść rs6 jest praktycznie w każdym calu. Z własnego doświadczenia wiem, że te modele Monitorów dobrze sprawdzają się z ciepło grającymi wzmacniaczami. Mogę polecić NADa lub Advance Aciustic bo z elektroniką tych firm miałem styczność i u mnie się takie połączenia sprawdziło.

horak

dzieki za odpowiedz, ale mozesz podac konkretne modele, bedzie latwiej mi

sluchalem tych RS6 na HK 255 i powiem ze tak sobie to gralo, nie bylo zle, ale brak dynami itd

wiec musze kupic do kina HK 255 albo 355, no chyba ze onkyo 806, 805,

ale jednak chyba rozsadniej jest wydac mniej na amplituner i dokupic za ta roznice wzmacniacz, albo nowy albo uzywany, niestety nie mam mozliowsci odsluchu wzmacniacza.

1. Brzmieniowo seria RS i starsza S, to właściwie to samo.

2. Do 30 m kw. ekonomicznie uzasadnionym wyborem jest kupno S6 - grają podobnie do S8 i...

3. Charakter kolumn jest taki, że mają napompowany bas bez ostrych konturów i trudny do opanowania, dlatego...

4. Potrzebny jest naprawdę mocny wzmacniacz z krótkim, kontrolowanym basem.

5. S8 będą świetne w rocku, ale w jazzie czy klasyce zabraknie wyrafinowania (wysokotonówka ma swoje brzmienie: łagodne i ciekawe, ale dalekie od neutralności.

Ciekawy i w stosunku do ceny dobry wybór, ale nie koniec na drodze poszukiwań.

• 2 tygodnie później...

Witam

Za namowa zdecydowalem sie jednak na mniejszego brata S6 zamiast S8:)choc korcilo mnie na s8 zwlaszcza ze roznica w cenie byla tylko ok 450zl (800zl za s6 i ok 1300zl za s8) Jutro jade odebrac skrzynki i testy:) Bezposrednie porownanie z tdl rtl3 se i zobaczymy jak zagraja...

A gdzie tak tanio można nabyć MA - cena jest interesująca - daj znać na PW

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Witam

MA juz po pierwszych testach:) Jestem zadowolony z nich, udany zakup choc myslalem ze roznica w porownaniu do tdl bedzie wieksza. MA jak i TDL prezentuja dynamiczny dzwiek z mocnym dolem. Jedyna przewaga MA nad tdl to gora - wydaje sie bardziej delikatniejsza i szczegolowa jak dla mnie. Ladne i solidne skrzynki - choc sporo mniejsze od tdl. Polecam bo warto za przyzwoite pieniazki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11813-100001493 1246122575_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.