Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz multimedialny WD TV HD

Mateusz_W

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje się, że Squezzebox + nawet najlepszy DAC, jeszcze nie dorównują dobremu CD. Niemniej jednak, śmierć CD została już ogłoszona (Linn). Obecne topowe konstrukcje odtwarzaczy plików są jeszcze zbyt drogie (Linn, Olive, etc.) Zapewne w przeciągu najbliższych 2 lat ceny spadną za sprawą konkurecji, jak już bywało nie raz z elektroniką.

Ja swojego HD TV mam podłączonego do przetworników w CD Cambridga 740 (24/384) i na jakość nie mogę psioczyć. Bez rewelacji, ale poprawnie. Do rocka i jazzu w sam raz. Trochę słabiej z klasyką.

• 4 miesiące później...

Mam takiego WD TV Live podpiętego do Onkyo 607 (dziwek i obraz po HDMI). Teraz przechodzę z 5.1 na stereo. Zmieniłem głośniki na RX8 a Onkyo 607 wymieniam na CA AZUR 740A lub NAD C355BEE.

Mam do podpięcia TV N, PS3 oraz WD TV LIVE.

TV N - mam jak podpiąć po analogu.

PS3 - tez dam rade.

ale jeśli chodzi o wd tv live na którym czasem oglądam film, koncert a słucham dużo muzyki (wav, flac) to mam problem. Obraz chce mieć podłączony bezpośrednio po hdmi do tv a dźwięk do wzmacniacza stereo. A WD TV LIVE ma w ustawieniach hdmi albo analog. Nie mogę podłączyć obrazu po hdmi a dźwięku po analogu. Jak to mogę rozwiązać?

PS: szkoda ze NAD czy CA w takiej kwocie nie posiadają kilku wejść optycznych :(

Podlacz przez HDMI do TV (bedzie pracowal jako DAC) i po analogu z TV do wzmaka.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jeśli ktoś jest zainteresowany to tu jest to samo za 334,95 zł - tyle że tylko dzisiaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

iwanicki, 16 Lut 2010, 16:20

>a dzisiaj sobie zadałem trud i podpiąłem WD TV HD do daca i bezp-ośrednio do wzmacniacza- dzwiękowo

>- kiepsko - nawet bardzo kiepsko -jakieś dziesięć lat temu miałem cd-ka yamahy cd-396 grał o wiele

>lepiej. przez daca - jest kiepsko - widać że to fabryka jittera. Nawet przez reclocker było słabo.

>Obraz OK ale dzwięk to rozpacz

Jak masz reclocker to jak może być wina jittera? ... chyba że ten reclocker Ci nie działa. A grać może słabo jeśli kiepsko upsampluje wewnętrznie do np. 48khz to CDA (np. karty creative typu SB LIVE i Audigy robiły taką sieczkę generując ogromne zniekształcenia IMD). ... a nie jitter ... kurde moda na te jittery jak #$%

majkeljot, 15 Lip 2010,

>

>Wada tego jest taka, że jak wyłączysz TV to i dźwięku niema

To jak w takim razie mozna obslugiwac ow odtwarzacz z pominieciem TV???

Na czuja?? Czy telepatycznie???

W jaki sposob moglbym, z pominieciem TV (tudziez innego zewnetrznego monitora) poruszac sie po folderach???

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wystarczyło by gdyby można było ustawić w menu obraz przez hdmi a dźwięk przez RCA. A tak to wszystko albo nic.

Ktoś z Was ma jeszcze jakiś pomysł jak podłączyć go do wzmaka stereo? Bo szkoda oglądać filmów przez głośniki TV.

Dla przypomnienia:

Ethernet; HDMI; Kompozytowe złącze A/V; Komponentowe złącze wideo; USB 2.0

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ogladajac filmy nie musisz miec wlaczonego wzmaka. Dzwiek bedzie emitowaany przez glosniki telewizora.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.