Skocz do zawartości
IGNORED

Laptop & PianoCraft - Bluetooth?

pilot0608

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam takie pytanie...ponieważ ostatnimi czasy, troche jestem zacofany w nowinkach technicznych... Chciałem jakieś nagłośnienie do laptopa, ponieważ wbudowane glośniczki to nie to...A kupować jakiś creative 2.1 niebardzo mam ochote, to samo tyczy sie wzmacniacza i monitorów...(brak miejsca i nie chęć do walających sie non stop kabli po podłodze) dopiero co wyrwałem sie od PCta...Pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem było by podłączenie go do Pianocrafta, wtedy kiedy bym potrzebował. Ale nie chce ciągać kabla po pokoju...bo musiał by być luzem, raz laptopa mam tu a raz tam. Pomyślałem ze fajnie by było gdyby jakoś dało się przez właśnie bluetooth, jest taka możliwość wogule? Czy to tylko taka moja czysta mżonka...Wiem, że piano nie ma bluetootha ale czy moze jest jakis na chinche czy coś...albo jakis inny pomysł... mam wrazenie, że sie ośmieszam...xD ale cóż zapytać warto.

Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/56915-laptop-pianocraft-bluetooth/

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Apple AirPort Express - umożliwia przesłanie muzyki po wifi, ma wyjście cyfrowe i analogowe. Możesz podłączyć do wzmacniacza po analogu (nie próbowałem, nie znam efektu), możesz dołożyć jakiś prosty DAC. Do tego program AirFoil, wysyłający strumień cyfrowy z twojego ulubionego odtwarzacza audio (Winamp, Foobar, WMP, cokolwiek innego) na AirPorta, i gra muzyka ;)

Nowy AirPort Express to jakieś 400-450 zł, używka oczywiście taniej, AirFoil $25 + VAT. Jeżeli używasz iTunes, AirFoil nie będzie potrzebny. Mam, używam na co dzień, polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.