Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kino domowe do pokoju ok. 20m2 ?

anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam maly problem. Nie mam pojecia jakie kino domowe ustawic w moim pokoju ok. 20m2. Chce na to przeznaczyc ok. 5 tys. Ma sluzyc praktycznie do wszystkiego tzn.ogladanie filmow, sluchanie muzyki i oczywiscie konsola xbox360 dla synka! A jeszcze jedno: jak bedzie konsola to czy trzeba jeszcze miec odtwarzacz DVD? Z gory dziekuje za pomoc! Pozdrawiam Anka!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/57011-jakie-kino-domowe-do-pokoju-ok-20m2/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zobacz sobie ten temat i zastanów sie czy chcesz popracować nad akustykom bo ja niem możliwości wiec sobie odpuściłem! Tez mam mało mebli i nic nie zmienię.(zależy mi nad zachowaniem wyglądu bez zmian). Moze jak będę miał kiedyś pokój kinowy to się postaram.

Ukryta Zawartość

I mam ten sam problem wiec dałem sobie spokój!!!

Zastanówmy sie czy będziesz chciała mieć potem lepszy sprzęt(dźwięk) w takim wypadku musisz kupić ampli do którego podłączysz końcówkę mocy ale to kwestia stereo! Interesuje cie to??

Akustyka pomieszczenia to bardzo ważny składnik dobrego brzmienia, tym nie mniej nie da się tego zrobić w łatwy sposób, co więcej wymaga to wiedzy oraz dużego nakładu pracy, wiem o tym bo sam się do tego przymierzam i na samą myśl o tym ręce mi opadają.

Myślę jednak że ratunkiem może być system korekcji akustyki pomieszczenia jaki jest na wyposażeniu amplitunerów KD.

Amplituner Onkyo

Ukryta Zawartość

lub Denon

Ukryta Zawartość

Do tego zestaw kolumn Jamo 606

Ukryta Zawartość

No i oczywiście sub.Jbl

Ukryta Zawartość

Dobry,ładny,uniwersalny i sprawdzony zestaw.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DVD, KONSOLA: SONY PS3 1289PLN -

Ukryta Zawartość

AMPLITUNER DENON AVR 1509 - 1199PLN

Ukryta Zawartość

KOLUMNY + SUB: 2399 + 549PLN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) +

Ukryta Zawartość

Troszkę ponad 5000 ale za to będzie OK

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oj to teraz wiem juz coraz mniej! to ps3 bedzie lepsze od xboxa360 zamiast DVD (ja bym wolala xboxa ze wzgledu na pozniejsze utrzymanie)?. Amplituner onkyo 606 czy 507 (507 podobno ma wiecej dekoderow co w niedalekiej przyszlosci beda potrzebne-ale czy to prawda)? nic juz nie wiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli chcesz wykorzystać konsole do filmów - lepiej sprawdzi się PS3 ponieważ posiada Blu-Ray.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

play 3 bije x-360 na głowę!! x-360 to tylko dobre granie bo tanie(można go przerobić) nic więcej!!!! Koszt x-360 to 900zl + DVD. (Wyniesie cie to tyle co play 3!) Ale biorąc pod uwagę koszt gier do play 3, to można sie za głowę złapać. jedna gra w miesiącu to minimum. A jest to koszt ok 150-200zl. Co daje nam po roku 1800-2400 zl. Wiec decyzja należy do ciebie. Ja wybrałem x-360 i DVD. Koszt gier to 6zl. Co daje mi oszczędność która po roku przeznaczę na polepszenie jakości mojego sprzętu hi fi.

Witam,

Anulka, czy już coś kupiłaś? Pamiętaj, nie rób nic na szybko, ponieważ po zakupie może być duże rozczarowanie. Widzę, że zamiast doradzić Ci coś konkretnego, proponują Ci końcówki mocy do stereo:) hahahahaha. Ludzie, dziewczyna chce zestaw kina domowego!!!!!

Moja pierwsza propozycja to ten zestaw poniżej:

Ukryta Zawartość

DENON AVR-1909 + DVD-1740 + DALI CONCEPT 6/1/C -to naprawdę świetny zestaw jak za tą cenę!!!

Amplituner posiada HDMI oraz wszystkie nowe dekodery (choć prawda jest taka, że raczej ich nie wykorzystasz, ale zawsze lepiej jak są:). W kinie jak i w stereo z tymi kolumnami gra to naprawdę ładnie, spokojnie(załuga DALI- tu kolega ArtS007 pewnie więcej mógłby powiedzieć o ile się udziela na tym forum),jak trzeba w filmie walnie, a muzyka zabrzmi żywo, z detalami i co najważniejsze nie agresywnie. To moim zdaniem jeden z lepszych zestawów w tej cenie.

Zobacz sobie też ten zestaw:

Ukryta Zawartość

Marantz brzmi też bardzo ładnie a do tego świetnie wygląda; przyznam,że nigdy nie podobały mi się Ampy Marantz'a, ale te nowe naprawdę robią wrażenie. Kolumny w tym zestawie też brzmią całkiem nieźle, choć Dali jest zdecydowanie lepsze. To są zestawy przykładowe które są naprawdę warte tych pieniędzy, oczywiście zawsze można te konfuguracje zmienić. Pytanie, czy odpowiadają Ci tradyzyjne kolumny? Jeśli nie, można wybrać coś z zestawów 5.1 z satelitami. Daj znać, jakie kolumny bardziej preferujesz, to coś wybierzemy.

pozdrawiam,

Valveking

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O proszę jaki konkret! brawo!!!!

Myślisz ze to dobrze komuś coś dać na gotowe i mieć z głowy ?? Niech dziewczyna krok po kroku pozna temat. Bo potem powie ze kopiła zestaw bo ktoś powiedział ze jest dobry!!! Nie działamy tu jak sprzedawcy lecz jesteśmy tu od uświadamiania ludzi. Jeżeli kobieta zechce samych konkretów to porostu napisze ze chce konkretne propozycje,i sobie sama coś wybierze!! Ale na podstawie czego???? wiedzy???? nie!!!! Zasugeruje się tym co jej wciśniemy! (prowadzę temat paduk siebie. Jak zaczynałem pisać na tym forum to właśnie tak chciałem być poinformowany)

z jednej strony dobrze jest poznac konkretny sprzet, ale z drugiej nie wiadomo czy on dobrze zagra w tym moim pokoju z niewiadoma akustyka i tu lepiej poznac zasady. kolumny raczej bym chciala tradycyjne. co do konsoli to juz zdecydowalam xbox, to teraz raczej musi byc osobny odtwarzacz DVD?

"Musi,nie musi" zasada jest taka ze im lepsze DVD tym lepszy obrazi dźwięk . Czy chcesz słuchać na nim muzyki???? x360 ma słabiutkie DVD wiem bo sam mam. Teraz kwestia gustu,jednemu to nie przeszkadza a drugiemu tak. Skoro lubisz obraz z x360 to nie kupuj DVD.

Witam ponownie,

Może zacznę od Daro896; Widzę, że udajesz znawcę tematu (zresztą jak co niektórzy na tym forum..) a musnąłeś w życiu pewnie zaledwie może 2, 3 amplitunery.....Nie rozśmieszaj mnie i nie baw się w doradzanie ludziom, jak nie masz jeszcze o tym za bardzo zielonego pojęcia, ok? Tym bardziej,że zakładasz miesiąc wcześniej taki post:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wiele innych, które świadczą tylko o tym,że nie bardzo czujesz się jeszcze na siłach w tym temacie, więc nie podważaj propozycji innych. Ja właśnie chciałem, aby dziewczyna nie wtopiła na darmo kasy i żeby jej przygoda z KD nie skończyła się rozczarowaniem. Prawda jest taka, że każdy z zestawów do 5 tyś. zagra na podobnym poziomie jeśli chodzi o jakość dzwięku, ale na pewno brzmienia te będą się różnić od siebie barwą, przestrzenniścią itd. Moim zdaniem (przesłuchałem wielu zestawów w tej cenie zaczynając od yamahy a kończąć na harmanie) to jedne z lepszych urządzeń w tej cenie.

Anulka, najlepiej jak podjedziesz do kilku salonów ze sprzętem i sama posłuchasz co bardziej Ci odpowiada. Każdy słyszy inaczej, więc nawet moje propozycje wcale nie muszą odpowiadać Tobie. Przesłuchałem masę sprzętu,ale te zestawy mogę Ci z czystym sumieniem polecić. Każdy producent dodaje do swojego brzmienia coś charakterystycznego i tak np: Yamaha dla niektórych brzmi ostro i agresywnie (czyt. gra bardziej średnicą), co nie znaczy że Ty akurat tak to odbierzesz i że Tobie to się akurat nie spodoba. Denon z kolei gra spokojniej ale za to dominuje w wysokich tonach. Harman gra zdecydowanie ciemniej od w/w wymienionych, ale za to ma kawał basu. Chciałem Ci tylko ułatwić sprawę, żebyś nie musiała przebierać w całym tym galimatiasie sprzętowym:)

W każdym razie pozdrawiam i życzę udanego wyboru.

pozdrawiam,

VALVEKING

Ukryta Zawartość

anulka, 29 Cze 2009, 13:36

>z jednej strony dobrze jest poznac konkretny sprzet, ale z drugiej nie wiadomo czy on dobrze zagra

>w tym moim pokoju z niewiadoma akustyka i tu lepiej poznac zasady.

Tym bym się na razie nie przejmował. Wg mnie proponowany powyżej sprzęt spełni pokładane w nim oczekiwania.

Więc jeszcze raz:

Ukryta Zawartość

600PLN

Ukryta Zawartość

1749PLN

Ukryta Zawartość

1450PLN

Ukryta Zawartość

1070PLN

Suma: 4869PLN

Myślę, ze to bardzo dobry zestaw. POLECAM

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.