Skocz do zawartości
IGNORED

krótka potyczka Kef,Monitor Audio,Focal

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

podczas wizyty w jednym z salonów próbowaliśmy dla sportu raczej na Vicku (zaznaczam ten na górze potrafi cykać)wiedziony testami a Audio.W potyczce brały udział jednak podłogowce w cenach ok 7 tys:

Monitor Audio- zwiewne ale cykajace

Kef - ciasto

Focal - debeściak

Na ra,

haha co za prowokacja. No ale po wpisach zobaczymy czy udana :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

de_moon

napisałem 1/krótka 2 w dodatku potyczka,więc bądż łaskaw - nie pieprz:-))

wiedziony ostatnim Audio (a właśnie zaprenumerowałem, i tak kupuję a jeszcze extra cd)

postanowiłem sprawdzić acz podłogowce

nb - Focali się nie sprzedaje,te się kupuje, już mam 3 cie kolumny oparte o ich głośniki.A że głośników Focal już do Zollerów nie robi,to kto wie czy nie będę musiał czegoś szukać,

więc doszukujący się jakichś podtextów - odp się

Jakew, 30 Cze 2009, 10:48

>mikel, 30 Cze 2009, 10:00

>

>>haha co za prowokacja. No ale po wpisach zobaczymy czy udana :)

>

>jaka znowu prowokacja? ta co za

Czego nie rozumiesz? Temat przecież bez sensu. Ale widze ze ty sie łapiesz...

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Jaki temat taki wpis :) Generalnie potwierdzam. Fokale są the best :)

.

Właśnie zaciekawiły mnie te wysokie notowania Focali, o których już wcześniej słyszałem wiele dobrego, i chciałem w przyjętej konwencji dowiedzieć się nieco więcej o soundzie debeściaków arcyciekawego testu:)

Foki są dobre od 6000zł w górę i tylko napędzane małą spawarką.

A w tym teście to po konkretnych modelach stwierdzone czy po całokształcie opinii i sołndu brandów?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

puścliliśmy płytę i zaczęliśmy zabawę, kefów nie lubiłem nigdy,bo to brzmienie dla grzecznych panienek uważających,co by do nazbyt słodkiego ciasta nie wsypać ciut soli, lubicie bułki z małosolonego ciats?

ma ,które wysoko cenię pobzykały za mocno, nb potem podłaczyliśmy dla wyczynu ma z lepszej serii za 11900, to grało !!!

ale ogółnie focal okazał się najbardziej uniwersalny (Focal uniwersalny ? he,eh,a jednak),czyste,energetyczne,dynamiczne brzmienie

i tyla..... bez qrw żadnych złych intencji,zdaję sobie sprawę,że na innej amplifikacji mogłoby być inaczej....

a za chwilę inne pytanie...

"Foki są dobre od 6000zł w górę i tylko napędzane małą spawarką. "

Generalizujesz, Point Source duzo mniej kosztowały i nie potrzebował sadystycznego podejscia do mocy.

Poza tym Focal zagra tak jak chcesz - zimno, ostro, ciepło, kluchowato, chudo, grubo i w sam raz -mozliwosci wiele. Jedne z niewielu głosników w których można kształtować brzmienie końcowe do woli i jak komu sie podoba.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja sluchalem wielu Focali , jedne mialem w domu to byly 906 Signature a podlaczone byly do AN Oto SE i o dziwo dal im rade co w konsekwencji objawilo sie calkiem fajnym dzwiekiem (pamietam ze DM zagralo jak nigdy dotad) jedynie ten glosnik Tioxid zawsze dawal o sobie znac slychac jego charakter zawsze i wszedzie mimo to dzwiek z klasa.

Sam zastanawiam sie czy sobie nie kupic cos z tej stajni skutecznego pod lampe hmm?

robix

jasna sprawa, ze focaliki wypadly najlepiej tam nie ma zadnego voodoo, swoja droga polecam wywiad z manfredem zollerem w duzej mierze poswiecony jm.labom

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a kiedyś w tym samym Salonie słuchałem zestawu 2000 Denona na niezgorszych podłogowcach JBL.Było świetnie. Jak jeszcze nie byli w grupie Harmana a pełna nazwa James B.Lansing,CA nie istniały dla mnie inne głośniki. A zwłaszcza w paczkach pro na PA. Bo w piecach królowały Celestion. Co to za czasy byli :-(((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.