Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX, czyli strach ma wielkie uszy:)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Generujecie burdel, który niczemu konstruktywnemu nie służy.

Zastanawiam sie czasami skąd u co poniektórych tyle wolnego czasu , ze poświęcaja swój cenny pseudo merotoryczny czas na takie pierdoły, i to jeszcze na tak miałkim forum.

Mysle że to obsesyjne maniactwo natrec a mówiąc sciślej zjawiskowa wręcz forma skrzywienia psychicznego.

Niestety potrzebny jest psychiatra, na szczescie przejawia sie to na tyle nigroznie ze przypomina psa szczekającego do upadłosci na kota co siedzi na drzewie i macha ogonkiem, pies ochrypnie zdechnie a kot dalej sobie bedzie siedział. Pawle dostaniesz odcisków na palcach od klepania tych bzdur a ludzie jak beda i tak miauczec chocbys ich próbował zaszczekac a raczej zacharczec na smierc.

Watek przypomina starodawne powiedzonko ludowe.

1. rozprawiała babka z babka jak by gowno zakryc czapką.

2. gdybys była moja kupiłbym ci skrzypce ale ze nie jesteś zagraj se na pipce

XYZPawel

7 Lip 2009, 13:16

a mam takie pytanie....czy ty lubisz prowokować i kłócić się z kilkoma osobami naraz?No już udowodniłeś, że jesteś dobry w bronieniu swoich tez i w słownych przepychankach...myślę, że inni też to potwierdzą....szacun!

XYZPawel, 7 Lip 2009, 13:15

>Nie potrzebuję Twoich podpowiedzi.

To jest tekst w stylu "Nie potrzebuję lekarza". Skąd Ty możesz wiedzieć czego Ty potrzebujesz, albo czego potrzeba innym od Ciebie? :) Ja mam wrażenie, że nie przyjmujesz do wiadomości, czyli typowa postawa "nie potrzebuję lekarza".

>Napisałeś, że są oczywiste różnice pomiarowe, to je w końcu

>przedstaw. Fakty są takie, że ich nie znasz.

No pewnie, że są. Do user manuala obydwu zajrzyj na parametry i poczytaj. Takie same? Nie. Skłamali? Jeśli tak, to udowodnij. Ja Ci tylko mówię, że to powód, dla którego grają inaczej, być może nie jedyny.

XYZPawel

>ja tak nie uważam, uważam co innego. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Ja już lepiej wiem co uważasz, a co nie:-) A tak serio, to przecież cały czas wałkujesz, że branża audio to naciągacze.

Dobra, pozdrawiam wszystkich. Piszcie sobie ja zaglądne do wątków z sensem, bo ten to kolejny bełkot założony tylko do bełkotania.

XYZPawel, 7 Lip 2009, 13:07

>McGyver, 7 Lip 2009, 12:05

>

>

>>>żadnego kota nie odwracam: mój czas jest po prostu zbyt cenny, żebym go marnował na dojazdy do

>>>każdego Kazia, który sobie tego zażyczy. Poniał ?

>>To dlaczego marnujesz swój niezwykle cenny czas na siedzienie godzinami przed kompem i wypisywanie

>>pierdół? Nieskutecznych pierdół, bo nikogo tym nie przekonasz. Masz szansę raz na zawsze rozprawić

>>się z tym, co uważasz za mity, a jak się już rozprawisz to nie będziesz musiał tyle przed kompem

>>przesiadywać. Ale nie, Ty się boisz konfrontacji. Wolisz siedzieć bezpiecznie ukryty za klawiaturą

>>i

>>stamtąd prowadzić tą swoją krucjatę.

>

>To jest mój czas i ja nim dysponuję. Jeśli to są dla Ciebie pierdoły, to po cholerę się tutaj pchasz

>?!? Nie boję się konfrontacji,

Tak? To przyjedź tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nic Cię to nie będzie kosztować.

>ale Ty TAK. Czekam u mnie na Twoją rękawicę. Stchórzyłeś ?!?

A w sumie czemu nie? Mogę przyjechać. Na takich samych zasadach jak ciebie zaproszono:

Ukryta Zawartość

Finansujesz mi paliwo na przejazd, i nocleg dla mnie i tych którzy ze mną przyjadą. Wyżywienia już nie musisz, poradzimy sobie ;-)))

>>>Rozumiem, że nie lubisz słowa: "udowodnić", bo nie jesteś w stanie tego zrobić w stosunku do

>>swojego

>>>pseudo-tuningu.

>>Jedną z form wykręcania kota ogonem stosowaną przez ciebie jest odpowiadanie na zarzuty atakiem

>>personalnym. Jesteś w tym bardzo przewidywalny. Ja twierdzę że portkami trzęsiesz przed

>>konfrontacją, a ty na to "a pse pani, bo on robi tuningi!" Tani chwyt. Myślisz że ktoś da się na

>to

>>nabrać?

>>Mówiłem Ci już żebyś się nie wypowiadał na temat moich tuningów bo nie masz o nich bladego

>pojęcia.

>

>To Ty przylazłeś do mojego wątku wygadywać głupoty, ja Ci tylko wytknąłem prawdziwy powód Twojego

>zdenerwowania.

Ależ nie ma żadnego zdenerwowania, ergo nie może być też powodów, ani "prawdziwych" ani też urojonych. Poza tym ja tu żadnych głupot nie wygaduję, obnażam tylko twoje pustosłowie. Gadać/pisać potrafisz, ale jak trzeba przejść do czynów to chowasz głowę w piasek.

>Udowodnij mi, że nie mam "bladego pojęcia".

Nie ma sprawy. Mogę przyjechać i udowodnić. Na takich zasadach jak napisałem powyżej. Będziesz miał przewagę, bo to będzie na twoim terenie. Podejmujesz wyzwanie?

>>Nie mam potrzeby udowadniania czegokolwiek, ale jak skorzystasz z zaproszenia składkowego

>>zaproponowanego tutaj, to mogę się pojawić i poddać tym twoim testom ABX któryś z moich DACów albo

>>odtwarzaczy.

>

>Ależ proszę przyjedź do mnie i się poddaj. Z czego wynika "dobroć" Twoich DACów ?!? W czym są lepsze

>o np. mojego CD ?!? W jakim parametrze ? Lepiej brzmią ? To udowodnij wpierw, że się RÓŻNIĄ.

Nie ma sprawy. Mogę przyjechać i udowodnić. Na takich zasadach jak napisałem powyżej. Będziesz miał przewagę, bo to będzie na twoim terenie. Ja tylko przywiozę klocki. Podejmujesz wyzwanie?

>Nie przyjedziesz, bo to by była jedna wielka Twoja KOMPROMITACJA :)

Nie ma sprawy. Mogę przyjechać. Na takich zasadach jak napisałem powyżej. Będziesz miał przewagę, bo to będzie na twoim terenie. Podejmujesz wyzwanie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

michelangelo, 7 Lip 2009, 13:27

>XYZPawel, 7 Lip 2009, 13:15

>>Nie potrzebuję Twoich podpowiedzi.

>To jest tekst w stylu "Nie potrzebuję lekarza". Skąd Ty możesz wiedzieć czego Ty potrzebujesz, albo

>czego potrzeba innym od Ciebie? :) Ja mam wrażenie, że nie przyjmujesz do wiadomości, czyli typowa

>postawa "nie potrzebuję lekarza".

hmm, a jakie jest Twoje wykształcenie w zakresie audio ? Bo coś mi się wydaj, że kolejny humanista :)

>No pewnie, że są. Do user manuala obydwu zajrzyj na parametry i poczytaj. Takie same? Nie. >Skłamali?

a dlaczego ja mam zaglądać ? udowodnij mi w końcu na czym polega oczywista parametrowa lepszość Accu, bo ja Ci mówię, że na niczym.

Moim skromnym zdaniem:

Kable można porównać do lekarstw przepisywanych przez lekarza(producenta, recenzenta): Lekarz zazwyczaj przepisuje lekarstwa droższe, ponieważ często dostaje gratyfikacje za przepisywanie tych "lepszych", jak się potem okazuje w aptece można kupić tańsze,które mają ten sam skład i nie różnią się jakością, czyli w naszym wypadku czystą miedź! Wiadome jest ze lek za 100zł będzie subiektywnie lepiej leczył od leku za 10zł mimo że skład jest ten sam. Wiadomo że lepiej nie popadać w skrajności w skrajność i nie kupować najtańszych leków/kabli tylko to wypośrodkować czyli kupić kabel solidny o estetycznym wyglądzie, ale nie za jakieś kosmiczne pieniądze czyli powiedzmy kabel za 10-15zł metr .

Ludziom nie pozwoli się kupować kabli za normalne pieniądze bo za dużo ludzi by na tym straciło.

Wzmaczniacze, cdki, dac-e a już na pewno kolumny różnią się od siebie ale na pewno nie w taki sposób jak poetycko piszą recenzenci audio, dobierając wyszukane słowa i zwroty.

Wydaje mi się że o jakości wzmacniaczy, cdkow decyduje jakość zastosowanych części,oraz sensowne poparte dowodami innowacje wprowadzane przez producentów a nie nazwa,marka urządzenia.

Skończy sie jak zwykle

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

McGyver, 7 Lip 2009, 13:30

>>Nie przyjedziesz, bo to by była jedna wielka Twoja KOMPROMITACJA :)

>Nie ma sprawy. Mogę przyjechać. Na takich zasadach jak napisałem powyżej. Będziesz miał przewagę, bo

>to będzie na twoim terenie. Podejmujesz wyzwanie?

wytłumacz mi, dlaczego ja mam finansować rzucanie mi przez Ciebie rękawicy ?!? Nie czujesz się dobrze.

Gość

(Konto usunięte)

marko3T, 7 Lip 2009, 13:29

>>ja tak nie uważam, uważam co innego. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

>

>Ja już lepiej wiem co uważasz, a co nie:-) A tak serio, to przecież cały czas wałkujesz, że branża

>audio to naciągacze.

nieprawda

Nie mam zamiaru bronić autora wątku, bo moim zdaniem nie ma racji, ale jak już wspomniał wyżej jozefkania powinniśmy choć chwilę zastanowić się nad sensem audiofilizmu i jaką rolę w tej całej zabawie odgrywają czysto ludzkie emocje.

Wielu z nas, szczególnie tych mniej zamożnych (dziwny zbieg okoliczności?) sceptycznie podchodzi do wpływu np. kabli na brzmienie systemu, ale z drugiej strony odmawiamy właścicielom tańszych urządzeń "dostępu do nieba".

Audiofilia powoli staje się kolejnym polem do popisu dla wszelkich odmian snobizmu, marketingu rodem z seriali Sci-Fi itp., małomiasteczkowej zawiści i pieniactwa. Czasem sięga to granic absurdu, jak w przypadku w/w autora niniejszego tematu.

Dla audiofilia jest dążeniem do uzyskania brzmienia tzw. kompletnego/idealnego (ktoś inny wybierze np naturalność), ale do cholery kompletnego(natuaralnego) dla mnie!

Nie istnieje żaden wzorzec. To banał, ale coraz częściej zapominany.

I na koniec jeszcze jedno - zastanawiacie się czasem dlaczego zdecydowana większość środowiska audiofilskiego to mężczyźni? A dlaczego np. kobiecie wystarczy wiedza, że jej nowy samochód jest czerwony, nie interesuje jej nic ponad to? I prawie nigdy w rozmowie na temat swojego auta nie zaczyna się wychwalać od podania jego ceny? Czy odpowiedź na to pytanie nie jest dla nas oczywista?

Uważam, że to forum jest bardzo pozytywne...bo np. ktoś samotny nie ma z kim pogadać w domu i poza domem..to napisze na forum coś kontrowersyjnego i już wszyscy z nim piszą...zaproponują spotkanie integracyjne......itd....tak, ten portal jest bardzo w porzo....

XYZPawel, 7 Lip 2009, 13:10

>A kto uważa, ze audio to ściema ?

Ja napisałem wcześniej, że w dużej mierze to ściema. Wyjaśniłem o co mi chodzi. O zbyt emocjonalne podejście do sprawy, które przesłania człowiekowi realną ocenę sytuacji. Każdy z nas tego doświadczył, bo przecież im drożej tym na pewno lepiej(?).

W audio taki tok myślenia się nie sprawdza i starzy wyjadacze dobrze o tym wiedzą - tylko nie często to mówią. Pomijając sprawę "jakości" recenzowania, o czym było na początku, to młodym zapaleńcom wciska się kit w gazetach, opowiada bajki i rozwija ich wyobraźnię, zamiast powiedzieć otwarcie - te kolumny grają do dupy, te są poprawne, te są warte ceny, tamte to ściema itd, itp... Za dużo emocjonalnego podejścia do prostej rzeczywistości i prostych urządzeń. Siła marketingu wykreowała ten obecny sposób patrzenia, opowiadania o sprawach audio i ten matrix się świetnie rozwija.

Według poniższych ślepych testów lepiej gra tani discman sony od DAC AudioNote a amplituner yamaha jest nierozróżnialny od marka levinsona :

Ukryta Zawartość

Przydałoby się to dokładniej zweryfikować .

Ukryta Zawartość

michciusek

Jak dla ciebie wszystko jest takie podobne, i małe różnice to co wniosła modyfikacja zwrotnicy w twoich kolumnach.

A jeśli marka niema dla ciebie znaczenia to dlaczego kupiłeś np: rotela a nie coś z rynku pod zegarem czy na giełdzie samochodowej?.

Porządny gruby i masywny kabel może też kosztować 4-6 zł, wiem bo taki kiedyś miałem, nie rozumiem zupełnie kupowania kabli za 15zł/metr, za markę i kondonka się płaci, a za 6 zeta masz to samo.

Jeśli jest ktoś przeciwnikiem kabli to powinien kupować kable właśnie za małe kwoty ale grubsze bo bas tam coś głośniej, i to rozumiem, a nie 10-15 zł., to jest dopiero ściema i szukanie jeleni, a takich kabelków sprzedaje się najwięcej, i co sklepy nie mają z tego interesu sprzedając na dużą ilość?.

Zastanów się chwilę.

XYZPawel, 7 Lip 2009, 13:34

>a dlaczego ja mam zaglądać ?

Po to, żeby Twoje posty nabrały innego waloru niż rozrywkowego.

udowodnij mi w końcu na czym polega oczywista parametrowa lepszość

>Accu, bo ja Ci mówię, że na niczym.

Mniejsze zniekształcenia - lepszy dźwięk. Większa dynamika - lepszy dźwięk.

>hmm, a jakie jest Twoje wykształcenie w zakresie audio ? Bo coś mi się wydaj, że kolejny humanista

>:)

Czy jest jakaś szkoła, która kształci z branży audio? Mam wykształcenie wyższe elektroniczne, o audio na studiach też było, i o THD...

XYZPawel, 7 Lip 2009, 13:46

Podejmij wyzwanie, to skończą się "dziwne teksty", albo zajmij się konwersją np. tubylców z Amazonii.

Bez urazy, ale ten spór trwa zbyt długo.

Ostatecznie możemy poprosić Redaktora, żeby w najbliższym AudioShow udostępnił pokój na małe testy.

Ja chciałbym zrobić następujące porównanie:

dwa identyczne wzmacniacze - jeden w opakowaniu fabrycznym, drugi w "nieciekawym" DIY. I ankieta, który grał lepiej.

Jakie będą wyniki?

Nie obalą przecież argumentów żadnej ze stron, ale dadzą do myślenia.

XYZPawel, 7 Lip 2009, 13:39

>McGyver, 7 Lip 2009, 13:30

>

>>>Nie przyjedziesz, bo to by była jedna wielka Twoja KOMPROMITACJA :)

>>Nie ma sprawy. Mogę przyjechać. Na takich zasadach jak napisałem powyżej. Będziesz miał przewagę,

>bo

>>to będzie na twoim terenie. Podejmujesz wyzwanie?

>

>wytłumacz mi, dlaczego ja mam finansować rzucanie mi przez Ciebie rękawicy ?!? Nie czujesz się

>dobrze.

Już ci tłumaczyłem dlaczego. Dlatego że ja nie mam żadnej potrzeby udowadniania czegokolwiek, tym bardziej więc nie zamierzam owego udowadniania finansować z własnej kieszeni. Ty natomiast jeżeli jesteś tak granitowo pewien jaki będzie wynik testów, to powinieneś skorzystać z danej ci sposobności pokazania tego wszystkim w praktyce:

Ukryta Zawartość

Tym bardziej że nic cię to nie będzie kosztować. Natomiast twoje dalsze pisanie na forum bzdur bez pokrycia będzie coraz bardziej demaskować twoją postawę, taką:

post-3550-100000715 1246967525_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

michelangelo, 7 Lip 2009, 13:51

>>a dlaczego ja mam zaglądać ?

>Po to, żeby Twoje posty nabrały innego waloru niż rozrywkowego.

>udowodnij mi w końcu na czym polega oczywista parametrowa lepszość

>>Accu, bo ja Ci mówię, że na niczym.

>Mniejsze zniekształcenia - lepszy dźwięk. Większa dynamika - lepszy dźwięk.

Po pierwsze nieprawda, poniżej 0,1% THD człowiek już nie słyszy poprawy, dynamika na wszystkich CD jest ograniczona formatem do 96 dB, po 2, wykaż, że accu ma te parametry lepsze

>>hmm, a jakie jest Twoje wykształcenie w zakresie audio ? Bo coś mi się wydaj, że kolejny humanista

>>:)

>Czy jest jakaś szkoła, która kształci z branży audio? Mam wykształcenie wyższe elektroniczne, o

>audio na studiach też było, i o THD...

jak widać sama wiedza elektroniczna nie wystarczy, trzeba coś jeszcze wiedzieć o fizjologii człowieka, a Ty nie masz najmniejszej chęci rozszerzyć swojej wiedzy. Nawet nie potrafisz podać szczegółów Twoich pomiarów.

Gość

(Konto usunięte)

BECO, 7 Lip 2009, 13:51

>Podejmij wyzwanie, to skończą się "dziwne teksty", albo zajmij się konwersją np. tubylców z

>Amazonii.

>Bez urazy, ale ten spór trwa zbyt długo.

Ten wątek jest TYLKO o procedurach testów, nie wiem po cholerę mam w związku z tym podejmować jakieś wyzwanie ?!?

Test ABX może zrobić KAŻDY, z pomocą JEDNEGO KOLEGI. XYZPawel nie jest do tego W OGÓLE POTRZEBNY. Czy to jest jasne ? To nie jest test XYZ, tylko ABX !

zapewniam ze nie takie to proste. Pewnego rodzaju prypadłosci sa aspołeczne albo nawet wulgarne, Jezeli bronisz swojej racji konstruktywnie to ok, jezeli zas wychodzisz z załozenia ze autorytatywnie masz racja a kazdy twoj rozmowca, posiadający inne niz ty zdanie to k**wa, manipulant , zlodziej i szumowina to lekka przesada. Celem samym w sobie Pawła nie jest krucjata audio lecz chec skierowania na siebie agresjii innych. Jaki ma w tym cel nie wiem treba by było zasiegnac u specjalistow z dziedziny maniactwa natrect nerwic i innych psycho-somatycznych zmian.

Osobowość chwijna nie poddająca sie korekcji, jest taka formułka i nie widze w tym nic dziwnego. Człowiek skrzywdzony przeszłoscia , doswiadczający w zyciu niezyczliwosci ze strony innych bardzo czesto kierujac sie checia umartwienia siebie samego w celu ostentacyjnego ukazania swiatu swojej racji i swojej krzywdy. To taki samomasochizm niedopowiedziany. Widzicie chce dla was dobrze a wy tego nie doceniacie plujecia na mnie a ja wam otwieram oczy, orgazm dla prowokujacego,

Samobójcy dziela sie na tych skryto samobójczych. po traumatycznych doznaniach i na tych którzy publicznie zabijajac sie obryzguja innych swoją naleciałościa, Paweł popelniasz sepuku skaczac redaktorowi albo producentom audio z 20 pietra wprost na nowgo masserati.

Pciach ubezpieczenie odda kase i oni dalej beda robic swoje a po tobie zostanie juz tylko wspomnienie rozbryzganej ideologicznie papki anty intelektualnej. Orgazm ideologiczny nie zostanie osiągnięty, całe to gówno na nic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.