Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX, czyli strach ma wielkie uszy:)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

XYZPawel, co do mojego wzrostu to faktycznie koszykarzem nie jestem. Ale o honorze lepiej nie rozmawiajmy, bo to temat dla Ciebie zupełnie obcy i znowy wyjdzie na to że źle zrozumiałeś pojęcie tego słowa. Konkrety już podałem wcześniej - jak zwykle w swoim stylu je przemilczałeś udając że ich nie było. Będąc precyzyjnym, wśród tych wspisów które nie zostały usunięte - audiofili debilami nazwał rbej, Ty mu tylko wtórowałeś, nazwałeś ich też zidiociałymi snobami - co na jedno wychodzi. Nie zależy mi na dyskusji z Tobą, interesuje mnie temat testów a w ich kontekście też ABX oraz pozostali uczestnicy tych wątków - więc zamiast gróźb możesz mnie w końcu zablokować. Wątek rozpoczęty przez paltona zapowiada się znacznie ciekawiej.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 29 Lis 2009, 21:14

>XYZPawel, co do mojego wzrostu to faktycznie koszykarzem nie jestem.

wzrost jest tu najmniejszym problemem, jesteś malutki duchem.

Oczywiście nikogo też nie nazwałem "zidiociałymi snobami", ale ty jak zwykle masz kłopoty z faktami.

Dowodów na swoje oszczerstwo nie masz, jak zwykle. Generalnie przestaję z tobą dyskutować, i tak pieprzysz ciągle te same bzdury.

Honoru oczywiście nie masz.

Bez odbioru.

fotek, 29 Lis 2009, 18:34

>mlb, 29 Lis 2009, 18:21

"... A że posłużył się doświadczeniami z zagranicy? Nic w tym złego. Języki

znać to zaleta. Nie ukradł tych zagranicznych tekstów, ale przybliżył. Więc oskarżanie o plagiat czy kradzież jest, delikatnie mówiąc, głębokim nieporozumieniem."

Albo inaczej:

"... A że posłużył się utworami skomponowanymi zagranicą? Nic w tym złego. Języki

znać to zaleta. Nie ukradł tych zagranicznych tekstów, ale przybliżył ("dorobił" polską wersję). Więc oskarżanie o plagiat czy kradzież jest, delikatnie mówiąc, głębokim nieporozumieniem."

"Artysta" tylko przystosował, wykorzystał czyjąś pracę do swoich potrzeb:)

A DZIEŁO i TANTIEMY oraz CHWAŁA jest JEGO!

Czy Ty fotek za przeproszeniem - "zaczadziałeś"?

Widać żeś człowiek obeznany w show businesie:)

Na prawie autorskim znasz się jak mało kto!

Paweł>>>

Schodząc coraz niżej i niżej - nie zauważyłeś dna! Nikomu to jeszcze się nie udało!

BRAVO!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

mlb, 29 Lis 2009, 21:14

Ja czegoś nie rozumiem - gdybyś 1/10 energii skierowanej na dyskredytowanie Pawła i zachwalanie przejrzystości swojego systemu przeznaczył na pokazanie głuchej gawiedzi (np. mnie), że rozróżniasz cd, kable, kondensatory (jak twierdzisz), to dyskusja stałaby się całkowicie bezprzedmiotowa, a Paweł pozbawiony by został jakichkolwiek argumentów. A tak słowa, słowa, słowa....

elkabelka, 29 Lis 2009, 22:54

I ja czegoś nie rozumiem.

Były co najmniej 3 zaproszenia na takie testy (moje ciągle aktualne!).

Gdybyś skierował/ła choć 1/10 energii - zamiast kłapać i udawać bohatera...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 29 Lis 2009, 23:04

>elkabelka, 29 Lis 2009, 22:54

>

>I ja czegoś nie rozumiem.

>Były co najmniej 3 zaproszenia na takie testy (moje ciągle aktualne!).

>Gdybyś skierował/ła choć 1/10 energii - zamiast kłapać i udawać bohatera...

Wiesz, jakbym ciągle kogoś zapraszał, a ten ktoś by nie przychodził, to bym się zastanowił, czy ze mną wszystko w porządku (poczytaj swoje wpisy). Jeśli możesz się powstrzymać, to nie odpowiadaj.

fotek>>>

Przyjedziesz, czy potrafisz tylko kłapać, jak Koledzy po fachu?

Rebciu, 29 Lis 2009, 23:11

>elkabelka jesteś troszkę nie w temacie - mbl proponował wspólne spotkanie testowe, nie tylko on

>zresztą i nie ma chętnych więc nie wypisuj tych bredni.

Więc zróbcie w końcu ten test. Ile można pisać o tym, że Paweł, że to, że tamto ??? Jak się siada do pokera, to trzeba mieć świadomość, że ktoś powie w końcu sprawdzam.

elkabelka, 29 Lis 2009, 23:10

>Wiesz, jakbym ciągle kogoś zapraszał, a ten ktoś by nie przychodził, to bym się zastanowił, czy ze

>mną wszystko w porządku (poczytaj swoje wpisy). Jeśli możesz się powstrzymać, to nie odpowiadaj.

Nie mogę się powstrzymać ze śmiechu i z żalu...

Kurna!

Poziom intelektu, który reprezentują "żołnierze" Pawła jest niewiarygodny! Ile masz lat? 15?

Zgodnie z Twoją znakomitą dedukcją, to XYZ i muls muszą się grubo zastanowić na sobą.

Nikt nie chce do nich przyjechać:( Zauważyłeś?

Błyszczysz!!!

Rada: nie trać czasu na myślenie, a tym bardziej na czytanie swoich wpisów!

Może by tak do szkoły?

zukzukzuk, 29 Lis 2009, 23:22

>elkabelka, 29 Lis 2009, 23:10

>

>

>>Wiesz, jakbym ciągle kogoś zapraszał, a ten ktoś by nie przychodził, to bym się zastanowił, czy ze

>>mną wszystko w porządku (poczytaj swoje wpisy). Jeśli możesz się powstrzymać, to nie odpowiadaj.

>

>

>

>Nie mogę się powstrzymać ze śmiechu i z żalu...

>

>Kurna!

>Poziom intelektu, który reprezentują "żołnierze" Pawła jest niewiarygodny! Ile masz lat? 15?

>

>Zgodnie z Twoją znakomitą dedukcją, to XYZ i muls muszą się grubo zastanowić na sobą.

>Nikt nie chce do nich przyjechać:( Zauważyłeś?

>

>Błyszczysz!!!

>Rada: nie trać czasu na myślenie, a tym bardziej na czytanie swoich wpisów!

>Może by tak do szkoły?

Ilość inwektyw i wykrzykników jest w Twoich wpisach wprost proporcjonalna do intelektualnej bezradności i odwrotnie proporcjonalna do kompetencji. Sam zrób test. Na samą myśl, że mógłbym się z kimś takim jak Ty spotkać, odechciewa mi się wszystkiego.

• Redaktorzy

Przypominam, że odpowiedzialność za przebieg dyskusji ponosi również autor wątku (o ile się w nim udziela). Nie jest to groźba moderacji, tylko przypomnienie o obowiązkach: nie wystarczy zapoczątkować dyskusję, należy też o nią dbać, aby nie wyrodziła się w grubiaństwo.

XYZ >>>

Tobie, człowiekowi, który opiera się na dowodach (co widać szczególnie w pkt. 7 Twojego "expose" dot. wyboru sprzętu) też ciągle się coś wydaje?

Gdzie napisałem, że skopiowałeś testy?

Wyszystko na temat, używania i wykorzystywania pracy innych, wyłuszczył Ci mlb.

I to był jego ostatni post przed banem...

Banujesz - bo napisał prawdę? I dlatego nazywasz go chamem? Przeszedłeś samego siebie!

Który z artykułów, badań czy testów nt. ABX jest Twój? Chyba tylko ten niedoszły u Lutka...

Co do hardych chłopaczków typu elkabelka, którzy najpierw nawrzeszczą, wymachują szabelką i naubliżają oraz strzelają "złotymi myślami", a potem gdy mają udowodnić co nieco, biorą ogonek pod siebie i chyłkiem wycofują się (jak zresztą wszyscy), bo są urażeni (oni tylko mogą!) - to zrób im jakiś kurs. Albo zmień "wojsko". Tu trzeba czasami pomyśleć, zanim się wystrzeli!

elkabelka>>> możesz śmiało przyjechać na test.

Mnie tam nie będzie:)

Nie będziesz musiał spotykać się z kimś takim:)

Gość

(Konto usunięte)

zukzukzuk, 30 Lis 2009, 11:20

>Gdzie napisałem, że skopiowałeś testy?

Ależ proszę:

""Artysta" tylko przystosował, wykorzystał czyjąś pracę do swoich potrzeb:)

A DZIEŁO i TANTIEMY oraz CHWAŁA jest JEGO!"

Masz widzę ze sklerozą problemy.

Czyje prace przystosowałem i wykorzystałem ?

Przedwczoraj wykonaliśmy ślepe testy, koleś przytazgał Oriony ,ja z ''waflem'' zwyczajne kolumny z allegro Voice Kraft podłogowe, które okazały się o kilka klas lepsze od Orionów,ale co tu się dziwić... jak one w ślepym to i z tekturą przegrały!

Oto szczegóły:w teście brały udział kolumny Voice Kraft- okazały się czarnym koniem i zgniotły w miazgę Oriony,których stopa perkusji daje taki efekt jakby w puszkę po Tyrolskiej pukał,wysokie to przejaw zapiaszczenia,że trudno to w jakiś sposób opisać...no może tylko porównanie z przesypywaniem piachu na żwirowni,o średnicy nie będę pisał, bo nie ma o czym.Już więcej nie dam się namówić na testy takiej tandety jak Oriony,bo szkoda klepania w klawiaturę...aaaa fakt nie można ich było rozróżnić tylko w jednym przypadku... przy porównaniu z radyjkiem tranzystorowym a'la lata 60-te,bo grały tak samo!

?

XYZPawel, 30 Lis 2009, 11:42

Bez urazy... Ty masz problemy znacznie większe:), skoro cytujesz moją wypowiedź, w której nie ma słowa o KOPIOWANIU! Ot, taki artystyczny cover zrobiłeś i to z klku utworów...

Jeśli słowa: PRZYSTOSOWAŁ i WYKKORZYSTAŁ są dla Ciebie róznowznaczne ze słowem SKOPIOWAŁ, to nie dziwię się, że również w audio głosisz tezę tożsamości. A jednak są pewne różnice...

Przypomnę (bo pamięć masz faktycznie płytką), co napisał mlb:

"To może odwrócę pytanie: co takiego wynalazłeś i opracowałeś samodzielnie?

ABX? Nie. Zaczął o nich pisać w 1982 roku niejaki David Clark.

Testy wzmacniaczy za pomocą ABX? Nie. Zostały wykonane w 2001 r. Nawet mam wątpliwości czy kiedykolwiek zrobiłeś jakiś test samodzielnie, bo żadnych szczegółów nigdzie nie widziałem. Projekt kolumn? Nie - kupiłeś. Powołujesz się na jakiś artykuł który okazuje się wpisem na własnym blogu."

Czy to fałsz?

witam.Jak na razie oprócz pokrzykiwan nie widze chetnego.Moze jednak swiat według zukzuka okresli sie w jakichs terminach i datach.Na razie nie widze chetnych.Chyba ze cóś mi umklo.

Tarik, 30 Lis 2009, 12:15

>byca gnomie...

Mam nadzieję, że "administrator" tego wątku widzi te wycieczki personalne oraz wyzwiska i zbanuję Tarika aby zapanował spokój w tym wątku. Czy się jednak mylę? :) :) :)

muls, 30 Lis 2009, 12:32

>witam.Jak na razie oprócz pokrzykiwan nie widze chetnego.Moze jednak swiat według zukzuka okresli

>sie w jakichs terminach i datach.Na razie nie widze chetnych.Chyba ze cóś mi umklo.

Zawsze przerywasz, a teraz również przekręcasz fakty:)

Czekam na sakramentalne "TAK". A Wasze wojsko w krzakach siedzi...

Gość

(Konto usunięte)

zukzukzuk, 30 Lis 2009, 12:07

>XYZPawel, 30 Lis 2009, 11:42

>

>Bez urazy... Ty masz problemy znacznie większe:), skoro cytujesz moją wypowiedź, w której nie ma

>słowa o KOPIOWANIU! Ot, taki artystyczny cover zrobiłeś i to z klku utworów...

>Jeśli słowa: PRZYSTOSOWAŁ i WYKKORZYSTAŁ

co przystosowałem i od kogo, powtarzam. Konkrety. Ostatni raz pytam. Masz szansę jeszcze przeprosić.

XYZ>>>

O dzięki MIŁOSIERNY i PRZEBACZAJĄCY! Dałeś mi szansę:)

Czy Tobie sufit na głowę się zwalił?

Za co mam padać na kolana?

Faktycznie działasz jak inkwizycja!

"To może odwrócę pytanie: co takiego wynalazłeś i opracowałeś samodzielnie?

ABX? Nie. Zaczął o nich pisać w 1982 roku niejaki David Clark.

Testy wzmacniaczy za pomocą ABX? Nie. Zostały wykonane w 2001 r. Nawet mam wątpliwości czy kiedykolwiek zrobiłeś jakiś test samodzielnie, bo żadnych szczegółów nigdzie nie widziałem. Projekt kolumn? Nie - kupiłeś. Powołujesz się na jakiś artykuł który okazuje się wpisem na własnym blogu."

mlb...

Nie rozumiesz tego tekstu?

Grasz jakiegoś ociemniałego idiotę, któremu nagle odebrało wszelkie możliwości percepcji i rozumienia słowa pisanego?

Jeśli ten cytat mlb to NIEPRAWDA, to udowodnij, że tak jest!

A jeśli PRAWDA (co potwierdzają liczne odwoływania się do wyników cudzych badań i artykułów na Twoim blogu), to bezczelnością jest żądać przeprosin...

Gość

(Konto usunięte)

arturkali5, 30 Lis 2009, 13:42

>XYZPawel, 30 Lis 2009, 13:20

>

>>Masz szansę jeszcze przeprosić.

>Napisz jeszcze jakie kwiaty lubisz... haha

nie przepada, ale dobry alkohol byłby ok :)

• Redaktorzy

Panowie, czy wy już nie macie o czym pisać? Od kiedy to cytowanie czyichś badań i podawanie linków do czyichś wyników jest czynem nagannym i wymagającym napiętnowania? Proponuję szklankę wody wypić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.