Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman LV-103 oraz Rotel RA-840Bx2

adi1

Rekomendowane odpowiedzi

adi1

9 Lip 2009, 12:55

widzę, że tym razem ty masz ubaw :-)dałeś temat, a inni się znów kłócą :-)no i jak tu można forum coś się odezwać jak cię zaraz skrytykują i z dyskryminują...chyba też założę jakiś temat i poobserwuję jakąś awanturę :-) na razie muszę już kończyć, bo pewnie będę musiał zaraz coś odpisać poniżej :-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mario na tym forum czesto pisze sie o czyms co widzialo sie tylko na obrazku. Jesli piszesz o suchosci HK 6100 a jest to wzmak z cofnieta srednica pozbawiony szczegolowosci i kontroli na basie moglem przypuszczac ze po prostu go nie slyszales i swoja opinie opierasz na spostrzezeniach innych.

discomaniac71

9 Lip 2009, 13:50

nie...ja kiedyś porównywałem HK6200 z luxem lv112 bo akurat razem miałem je w domu no i u mnie było słychać tak, że luxman miał jeszcze bardziej muzykalne i jakby zaokrąglone tony wysokie od HK...chociaż owszem, HK6200 i tak daleko do jasnego i twardego dźwięku np. rotela ra-980....natomiast hk6500 grał jakby trochę sucho na wyższych tonach, ale za to bardzo szczegółowo i przestrzennie (jak za 2000zł)a jak go rozkręciłem to w środku znalazłem dwie wielkie bańki po 12000 sztuka :-)chyba ,,elna for audio''jak dobrze pamiętam....ojej!czy ja napisałem, że rotel ra980 gra jasno i twardo?Ja chyba źle się wyraziłem...jest to bardzo dobry i mocny wzmacniacz nie tylko pod względem obudowy :-)

zapomniałem dodać, że HK6200 i 6500 grają płytką sceną, ale za to bardzo szeroko...luxy lv mają więcej głębi, ale już nie tak szeroko....tylko tak mi się wydaję :-)

discomaniac71, 9 Lip 2009, 12:42

Jak Ci się zachce postaw LV90 na STKu przy L 430 - można się zdziwić

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

ja kiedyś miałem l-410 i nadal mam do nie sentyment (ten wygląd i żarówka nad gałką)i bardzo mi się podobał ten dźwięk...ale wypożyczyłem od znajomego lv111 (konstrukcyjnie dużo słabszy od l-410, np. bańki w lv-111 miały tylko 2x6800, a w l-410 2x15000 :-) itd.)....bardzo się zdziwiłem, ale mnie bardziej spodobał się lv111...

Wciaz nie wiem co lepiej kupic do moich monitorow Mordaunt-Short. Yamahe Ax-500 czy Luxmana LV-90. Ostatecznie musze wybrac miedzy tymi dwoma wzmakami. Jesli ktos sluchal obu prosze mi pomoc dokonac wyboru. Pozdrawiam

Jak coś ma większą moc od LV90 to jet już inny wzmacniacz - trany

Powtórzę - LV90 jest na STK sanken

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kaviter juz raz Ci napisalem kim jestes. Nadetym bufonem ktory nie potrafi sie przyznac do bledu tylko zrzuca na innych. O ile pamietam to szukales na sile tematow zastepczych bo ciezko bylo zrozumiec ze nie masz zielonego pojecia jesli chodzi o Pioneera mimo ze zalozyles tak powszechnie obsmiana strone internetowa. Nie pomoglo nawet wklejenie serwisowek ktore jasno i wyraznie mowily ze PD 71 i PD 9300 to jeden odtwarzacz na rozne rynki. Podobnie jest z PD 65 i PD-S 901 oraz PD 41 i PD 9700. Co wiecej o Sansui pojecia tez nie masz (i do tego te Twoje slynne teksty o impedancji). Wiec splyn gondola matolku. Zal Ci dupe sciska ze wiecej sie nie odezwalem? Tamten temat mam w ignorowanych bo zwisa mi co masz wiecej do powiedzenia.

discomaniac71, 9 Lip 2009, 16:45

no i znowu zamiast o sprzęcie jest opierdol......eh.

Luxmana nie słyszałem.

Rotel RA 840BX2 i owszem.

Gdyby ten wzmacniacz miał funkcjonalność obecnych klocków Rotela .........byłby świetny.

Seria 8xx była zdecydowanie lepsza od 9xx i 02. Niestety było to bardzo dawno.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

ktoś coś znowu pisał o Sansui? znowu? w wątku o Luxmanie i Rotelu? litości!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Dla przypomnienia - legenda firmy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

coś na S, gwoli przypomnienia

discomaniac71, 9 Lip 2009, 14:15

a mój wpis dla przypomnienia:

Mogłeś jeszcze 550 postawić - też by nie było - i co z tego czytać i pisać nauczyli...

L80 to jakiś 75r

Jeśli ma trany germanowe będzie miał bardzo miły, lampowy charakter ale technicznie, Luxy z tego okresu to jeszcze daleko do hi end'u

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.