Skocz do zawartości
IGNORED

SONDA czy słyszysz kable?

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

zawi przepraszam za OT,przesłałem Ci na PW wiadomość.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

zawi

Nie prowokuj ;) - test ABX stolików to moze byc wyzwanie dla XYZ.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

zawi, 14 Lip 2009, 19:16

>Ponieważ temat pomału dogorywa proponuję aby XYZ lub jego kumple założyli nowy pt.

>CZY SŁYSZYSZ SWÓJ STOLIK AUDIO

Ale po co ja ? Ja nie jestem specjalistą od słyszenie WSZYSTKIEGO, od tego jest Rochu... Jest nawet taki jego wątek...

A czy Ty słyszysz swój stolik ?!? I kiedy lepiej ?

>A czy Ty słyszysz swój stolik ?!? I kiedy lepiej ?

słyszę gdy się buja na nierówności....i wtedy laser podskakuje i zrywa nagranie.

Lepiej jak nie buja.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Najbardziej jednak slyszę jedną z klepek parkietu-franca się rozlazła.

Zrobiłem nawet rodzinny test ABRCH i okazało się że po przejściu najpierw żony a następnie córki słychać tak samo.Żeby nie było niedomówień cały czas podczas testu miałem zawiązane oczy a kolejność przejścia była przypadkowa.Oczywiście podczas testu wielokrotnie zmieniano obuwie.

NIC kompletnie nic.Test wykazał że jestem głuchy bo nie słyszę różnicy a na dodatek jestem naiwniakiem bo fachman walną mnie na drogi parkiet który i tak źle położył.

XYZPawel, 14 Lip 2009, 16:25

>mikson, 14 Lip 2009, 16:12

>

>>żeby dolać oliwy do ognia to u mnie po wymianie zworek badziewnych metalowych na kawałki tego

>>samego kabla głośnikowego wniosło poprawę w wysokich tonach jest mniej szelestów

>

>wymień jeszcze cewki w głośnikach, ile tam jest marnotrawionego brzmienia :)) dziesiątki metrów...

właśnie. ale czy jeśli wymiana kawałka małego tyle daje, nie warto próbować nawet z małymi kawałkami?

raczej warto.

????

Musku zawiadujący tym forum

Czerpiesz jakąś osobistą korzyść z zawiadywania tym burdelem, tudzież przyjmujesz jakąś osobistą korzyść w postaci rozdarcia majtek ze śmiechu podczas czytania tego? Wydajesz mi się zdrajcą własnych ideałów. To nie nałóg, to choroba. Przypomina szukanie dobrego kuponu w obślizłym kontenerze. Co kto woli....

Tak jak w formule 1 - kilka pierwszysz zespołów wystąpiło z ciągłego nakazywania "zakazów" . Biedny Max Mosley musiał się przyznać do błędu. Zespoły wróciły. O czym tu kużwa czytać - o wzmakach grających tak samo? Tego typu bzdurach? Kablach jakoby zbyt drogich i nic nie znaczących. To jest żenujące. Sorry, w jaką mańkę idziemy?

A najlepszy jet Parantullla - głupi i głuchy, że aż miło - tyrady,że az zesrać sie mozna ze śmiechu , gość nie z tego świata, miłosnik kina domowego sprowadzajacy wszystko co się dzieje na tej ziemi do swojego Merca. Matko Bosko!Idealny skecz!

• 8 miesięcy później...

TAK

ale z uwagi na brak choroby zwanej audiofilizmen zauważyłem na razie tylko w jednym swoim porównaniu, tj. Sonik Link AST 75 z Monitor Atmos Air Silver. Więcej nie porównywałem.

Gość wswier

(Konto usunięte)

Violet, 15 Mar 2010, 23:33

>Dla zapalczywych :)

Violet - dobre posuniecie. Moze faktycznie ten watek bedzie ujsciem dla wszystkich "wojownikow" ;-),

a w pozostalych "kablarskich" zakwitnie merytoryczna dyskusja bedaca probami odpowiedzi na pytania ich zalozycieli - eeeeech marzenia ;)

pzdr

wswier

PS

Moja odpowiedz na ankiete :

TAK - slysze IC, glosnikowe i zasilajace. Dodatkowo - slysze listwy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.