Skocz do zawartości
IGNORED

Sonda-ilu z nas to naiwniacy.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

Grzegorz7.

Jakich to czołowych producentów masz na myśli?

Co do wzmacniaczy lampowych to mam akurat różne zdania.Trudno w aplikacjach o kolumny,które zwykle mają niską skuteczność lub są za małe do dużych pomieszczeń,jak już mają tą właściwą to się nie podobają.Zawsze jest jakiś problem,to wzmacniacz nie ma odpowiedniego odczepu,to brumi itd.

Dlatego mam tranzystor.

Sittek:

>Temat kabli będzie jak na razie nieśmiertelny. Kto słyszy zmiany te jest po prostu bogatszy w doświadczenia z dźwiękiem. Jednak nie każdemu jest to pisane i nie każdy ma odpowiedni sprzęt.

Zarzucasz przynajmniej połowie Forum brak doświadczeń z dźwiękiem. Trzeba mieć audiofilski tupet aby takie teksty przechodziły przez klawiaturę!

Masz jakieś kompleksy?

Modrzew:

> Jakich to czołowych producentów masz na myśli?

No daj spokój. Nie wymieniałem marek i nie będę. Ani w dobrej wierze, tym bardziej w złej;)

Zajrzyj na hasło „polscy producenci wzmacniaczy lampowych”. Wśród nich jest dwóch takich.

A może te wzmacniacze są znakomite jak na technologię? Mnie się nie muszą podobać. Nie będę nikogo krzywdził.

A poza tym może jestem „mniej bogaty w doświadczenia” ;).

Grzegorz7.

>>No daj spokój.Nie wymieniałem marek i nie będę.

No też mi coś.Wiesz kto nie zmienia poglądów?

Nikt Ci nie każe nikogo krzywdzić,mieć własne zdanie i je napisać to nic złego.

Może kolega u którego byłeś źle skomponował system?Może to wina prądu(za gęsty)?Nie wiadomo.

Może ja go znam?

A ja właśnie uruchamiam iluminofonię :).

Wygrzebałem ją z przepastnego archiwum niedokończonych urządzeń. Bajer nad bajery ;)

Muzyka jakaś niezależna od mnie. Ale fajna.

• Użytkownicy+

Grzegorzu.Co myślisz o sterowaniu głośnością z CD, końcówką mocy ? Czy wiara w to że można zaoszczędzic na pre. i kupic lepsze CD+ amp. jest naiwnością.

ps.Jak pociągniemy temat o sieciówkach to .......

(Jestem nad jeziorem i słaby zasięg mam.)

Robercie:

Wychowałem się na architekturach w których każdy element jest oddzielnym klockiem. Zawsze można wówczas wymieniać to i owo ;)

Gramofon, CD, DVD, Magnetofon, Tuner, Przedwzmacniacz, Crossover, Wzmacniacze mocy, Zespoły głośnikowe.

Z czego tu można zrezygnować? Popatrz w wątek o tunerach. Są śliczne!

Ubolewam, że mam ograniczona przestrzeń na swojej szafce ;(.

"Czy wiara w to że można zaoszczędzic na pre. i kupic lepsze CD+ amp. jest naiwnością."

Nie. Kwestia jak zwykle odpowiedniego doboru i spasowania takze elektrycznego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Palton.

Dopiero przylazłem z budowy,zmachany jestem jak diabli.Nie chce mi się nawet walić w klawiature ale Ci odpowiem.Gęsty prąd to taki co powoduje zagęszczenie brzmienia.W 1mm2 jest go tyle,że powoduje szybszy przepływ.Kompresja.W głowie też.

Ja Ci dam intrygi!Czekaj.

Grzegorz7.

Wychowałem się na architekturach w których każdy element jest odzielnym klockiem.

U mnie zostało to do dzisiaj.Zasada,wszystko oddzielnie nawet wzmak dzielony na monobloki.To podstawa.

Co do tunerów to czekam na tuner Electrocompanieta.Mam nadzieje,że już nie długo.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Porównywałem dzisiaj ze sobą 3 karty dźwiękowe PCI.

W tym segmencie rynku raczej trudno o urządzenie z wyraźnym "charakterem". Albo gra lepiej albo gorzej, ale z reguły dość podobnym typem prezentacji.

Naszła mnie potem pewna refleksja.

Czy nie jest tak, że producenci sprzętu audio /myślę tu o rynku konsumenckim/ nie starają się do dźwięku jakie powinno produkować prawidłowo brzmiące urządzenie dodawać "coś od siebie"?

Przecież trzeba czymś się odróżnić od konkurencji, mieć własną filozofię dźwięku, etc, etc.

Gdyby wszystkie urządzenia audio były jedynie poprawne pod względem sonicznym to tylu producentów na rynku by się nie wyżywiło, nie wspominając już o producentach kabli i całej reszty gadżetów audio.

rochu.

>>Naszła mnie potem pewna refleksja.

To nie refleksja a rzeczywistość.

Dopiero teraz,taki doświadczony audiofil na to wpada?Pachnie mi małą prowokacją.

Czyli że jak, zaraz wyjdzie na to, że XYZPawel jednak ma rację?

Hue hue, a to dopiero numer ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Czy Waszym zdaniem kolumny ERYK S. CONCEPT KETSUS to już hi-end ?

Dodam, że ja ich jeszcze nie słuchałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rochu

(Konto usunięte)

parantulla, 14 Sie 2009, 21:18

>Czyli że jak, zaraz wyjdzie na to, że XYZPawel jednak ma rację?

>Hue hue, a to dopiero numer ;)

Nikt tak przecież nie twierdzi : )

A co do mojej konstatacji zamieszczonej powyżej.

Ostatnimi czasy przesłuchałem sporą ilość sieciówek z przedziału od kilku stówek do kilku ładnych tysięcy.

Jedne bardziej mi się podobały w moim systemie inne mniej, ale każda wnosiła coś od siebie.

Powiem krótko - krew mnie zalała i wpiąłem zwykłe komputerowe.

Jest gorzej ale za to normalnie.

jozefkania.

Pytasz w takim razie czy to Hi-end z wyglądu?

No to Ci powiem,że po samym wyglądzie nie można określić czy to Hi-end.

Projekt wzorniczy dość popularny i już moim zdaniem opatrzony.

Coś kombinujesz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.