Skocz do zawartości
IGNORED

Sonda-ilu z nas to naiwniacy.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

Modrzewiu:

Nie stawiaj przeciwko konstrukcjom jednak amatorskim czołowych producentów! Nie bądź naiwny.

Na tym Forum takie sprzęta ma prawie nikt ;).

A jednak o hi Endzie gada wielu.

Ja tylko twierdzę, ze zamiast naiwnie podniecać się zdjęciami w necie albo w ekstra periodykach, ludzie z tego forum są w stanie zbudować sobie sprzęt klasy lepszej od gadaczy! Nie twierdząc przy tym, że zrobili coś lepszego od rzeczywistego hi end`u. Ot po prostu, lubią to hobby.

A gadacze tylko utyskują i dalej pokazują tu fotki, pitoląc, czego to nie słuchali; na audio show z ogólnym zamęcie ;D.

Grzegorz7

Mnie nie interesują inni,jak pisze o czymś to przeważnie to miałem lub ma ktoryś z moich kolegów(to rzadziej)i u nich słucham.Nie wypowiadam się o AS bo to byłoby idiotyzmem i naiwnością.Interesują mnie poza tym firmy zacne i uznane oraz porównania do nich.Lubię wyzwania i szanuje ludzi,którzy na wyzwania dali by się namówić.To jest coś.

• Użytkownicy+

Grzegorzu, na koniec października mogę zorganiaowac odsłuch (kabli). Kłopot w tym że pomieszczenie, to 47m2 (żeby pomieścic gości). Nie dysponuję kolumnami odpowiednimi do tego pomieszczenia (pozostały sprzęt mam).

PS. Może po tym spotkaniu, to ja napiszę : Grzegorzu gdzie jesteś ze swoimi kabelkami ? :-)

• Użytkownicy+

modrzew47

Miasto Inowrocław, sprzęt w zasadzie do uzgodnienia, kilku nas tu jest to coś złożymy (może ktoś z czymś przyjedzie). Natomiast chodzi mi o to żeby pokazac nie wierzącym, że kable mają wpływ na dźwięk, co ty też słyszysz. Zwykły drut, kontra dobry kabel.

Pozdrawiam Robert

Ps. Już wcześniej deklarowałem chęc organizacji tego porównania.

• Użytkownicy+

modrzew47

Tu wcześniejsze (wybrane) moje wpisy w tym temacie :

"DZIĘKUJĘ za twój wpis,takie to proste było.Kryteria i szczegóły do dogadania.Ze względów domowych można by to było zrobic w domu moich rodziców ,wtedy większa ilośc osób bez problemu się zmieści,a może nawet w dwóch pokojach jednocześnie(mam nadzieję kochani rodzice że się ucieszycie :-).Może jednak najpierw uzgodnię i dam znac."

"Potwierdzam chęc organizacji.Jednak w tej chwili mam problemy rodzinne (brat miał w nocy operację ,było zagrożenie życia).Jak się wyjaśni ta sprawa to dam znac.Teraz nie mam do tego głowy.

Pozdrawiam Robert Ps.Odsłuch ma byc w domu rodziców ,w pokoju brata."

Gość

(Konto usunięte)

modrzew47, 21 Sie 2009, 18:36

>XYZpawel

>Niedawno pisałeś,że mój najlepszy wybór to co innego.Teraz uważasz,że Dynaudio.BĄDŹ KONSEKWENTNY.

Pisałem o Twoich kolumnach, nie o firmie. Nawet najlepsza firma nie zrobi z dwudrożnych kolumienek najlepszych kolumn.

• Użytkownicy+

XYZPawel

" Nawet najlepsza firma nie zrobi z dwudrożnych kolumienek najlepszych kolumn."

To zależy od priorytetów i wielkości pomieszczenia. W małym pokoju np.15m2 mało jakie kolumny z wieloma głośnikami zagrają poprawnie. Mało tego sądzę że małe kolumny mają lepszą przestrzeń i wielu za ten aspekt zrezygnowało by z rozciągnięcia pasma w dół, czy większej dynamiki. Ale na ten temat założyłem inny wątek żeby nie zaśmiecac tego (Kształt obudowy - wpływ na dżwięk.).

Pozdrawiam Robert

Ps. Wiem, wiem założyciel wątku się ze mną nie zgadza, może i tak jest że highend potrafi więcej, jednak w cenie powiedzmy do 10 000zł sądzę że mam rację.

Pozdrawiam Robert

palton, 22 Sie 2009, 21:21

>Mało tego sądzę że małe kolumny mają lepszą przestrzeń i wielu

>za ten aspekt zrezygnowało by z rozciągnięcia pasma w dół, czy większej dynamiki.

A to nie dlatego że w większych kolumnach głośniki średnich częstotliwości są zbyt duże ? no bo istnieje taka stara szkoła że dla tonów niskich najbardziej odpowiedni jest duży głośnik,dla średnich średni a dla wysokich adekwatnie proporcjonalny do pozostałych ;) .

Tak jak np poniżej :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

XYZPawel.

Jak zwykle piszesz dyrdymały!To odnośnie kolumn.

Twoją wypowiedź w związku z tym należy rozumieć tak,że Dynaudio to dobra firma ale tylko,gdy produkuje kolumny powyżej trzech dróg.Sam poczytaj jakie bzdury piszesz.He,he,buha,ha,ha

XYZPawel.

Jak zwykle piszesz dyrdymały!To odnośnie kolumn.

Twoją wypowiedź w związku z tym należy rozumieć tak,że Dynaudio to dobra firma ale tylko,gdy produkuje kolumny powyżej trzech dróg.Sam poczytaj jakie bzdury piszesz.He,he,buha,ha,ha

palton.

Nigdy nie negowałem wpływu kabli na brzmienie.Neguje tylko ceny a to z wiadomych względów,które podziela wielu z tego forum.Często jest tak,że za wydaną kasę na kable można poprawić brzmienie inaczej dysponując wydawaną gotówką.To istotny powód i proporcje to następny.

ps.

Pytałem jakie kable mają byc porównywane i z jaką elektroniką.To dość istotna informacja.Bynajmniej dla mnie.

• Użytkownicy+

Jeszcze nie wiem jakie urządzenia będą, jaki mam sprzęt(kable) wiesz. Chcę zorganizowac fajny sprzęt, ale do twojego poziomu bedzie ciężko. Chodzi mi o osoby które mają średniej jakości sprzęt, aby się przekonały że kable wprowadzają zmiany. Nie żeby zaraz mieli je kupowac, czy warto niech się sami przekonają. Mój AQ midnight II jest na posterunku, ale będą też inne. Sądzę że te kable wystarczą na wykazanie zmian. Może jakieś sugestie z twojej strony ?

palton.

Trochę mi nie fortunnie odpowiadać,ale to wygląda tak jakbyś mi kazał wysiąśc z Audi i pojechać Fiatem a później napisać czy mi się dobrze jeździło.Porównawcze odsłuchy mają sens tylko w warunkach akustycznych,które znam.

• Użytkownicy+

Modrzewiu, dlatego raczej nie do ciebie kieruję te wpisy (przepraszam że w twoim wątku, przeniosę się na przyszłośc z nimi do mojego), chociaż byłby by fajnie się z tobą spotkac.

Grzegorzu, chodzi głównie o tych co zmian kabli wcale nie słyszą. Również chciałbym zmieniac inne części np.CD i słuchac czy są to zmiany większe niż kable. Co do kabli to mogą byc i droższe niż moje pytanie czy lepsze.

• Użytkownicy+

A pierniczenie o tym co się ma jest ok. :-), jak by to miało wyglądac ? Kilka osób miało sprzęt tych samych producentów i wymieniały się spostrzeżeniami- to w zakładce kluby :-). Z klubów najlepszy "Klub dobrej whisky" :-). Bardzo naiwny ten wpis :-)

Pozdrawiam Robert

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

A tak poza tym chcialbym niesmialo zauwazyc ze plyta LP vinylowa jest mlodsza ..od komputera..i teraz pomyslmy gdzie bylo by audio gdyby muzyka byla tak waznym elementem w zyciu ludzi jak wazny jest komputer..gdyby tyle energii poswiecono jej ,do jej zapisu i odtwarzania jak tej maszynie dzieki ktorej wlasnie mozemy dyskutowac..

Robercie!

Robisz niesamowite postępy. Za jakichś 300 wpisów ciężko będzie z Tobą zadzierać.

Kolega Janek albo ma coś o czym tutaj nie dyskutujemy, albo ma wszystko i zauważył, że bredzimy ;)

To i ja zażartuję:

Ja słucham muzyki i sobie gadam. A jak słucham dla przeżycia czegoś więcej to nie gadam. Takie proste. Ludziska naiwnie tu zaglądają i myślą, że. . . no właśnie co sobie myślą, że tu znajdą? Jest kilka tyś wątków, oni wchodzą tu i nam ubliżają, jacyś popie. . .cy ;).

Polska. Nic wnieść a zrobić zamęt. . .

• Użytkownicy+

Grzegorzu, jak nie zaczniemy pisac w temacie to nam Modrzew da ... :-). Ale co tam, kolejny twój wpis spowodował u mnie banana :-)))

Hmm co tu by w temacie... naiwne jest że o tej godzinie jeszcze coś mądrego napiszę :-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.