Skocz do zawartości
IGNORED

Prof. Leszek Kołakowski nie żyje

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

vereker pisal:

"Jeśli żydowstwo jest wrogiem kościoła to trzeba je zwalczać. Oczywiście z zachowaniem symetrii metod."

a ty u Rydzyka na naukach byles??

zmierz se symetrie mozgu bo cie jakos na bok sciaga...

nie masz innych problemow??

to ten burdel na strychu posprzataj

>Ale jakie ten doniosły fakt ma znaczenie w kontekscie tu rozpatrywanym?

Użyłeś terminu antysemityzmu i porównałes go do poglądów w stosunku do postkomunistów.

Według wikipedii:

"Antysemityzm – antyspołeczne uprzedzenie i dyskryminacja Żydów[1][2][3] oraz osób pochodzenia żydowskiego, postrzeganych jako grupa religijna, etniczna lub rasowa. Ekstremalny antysemityzm głosiła ideologia niemieckiego nazizmu, doprowadzając do próby wyniszczenia narodu żydowskiego w okupowanej Europie."

"Postkomuna – funkcjonujące w publicystyce, pejoratywne określenie na grupę ludzi, którzy w czasach Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej zajmowali ważne stanowiska państwowe lub partyjne, a po 1989 r. nadal uczestniczą czynnie w życiu politycznym lub społecznym"

Zauważyłem jedynie irracjonalność tego pierwszego, z powodu, że mieć pretensje do kogoś za pochodzenie jest irracjonalne. Jaki miałeś wybór, że sam nie jesteś Żydem ... lub jesteś?

Kariera polityczna to natomiast samodzielny wybór człowieka.

>Jakie znowu karanie? Ja np. żądam uznania wszystkich żydów w polsce za mniejszośc narodową i

>ograniczenie ich liczby w Sejmie do 2.

Przede wszystkim, o mniejszości narodowej mozna mówić wtedy gdy ta mniejszość przyznaje się do innej narodowości. A ten ułamek procenta chyba nawet nie musi mież przedstawicielstwa w sejmie...

D

• Redaktorzy

">Jakie znowu karanie? Ja np. żądam uznania wszystkich żydów w polsce za mniejszośc narodową i

>ograniczenie ich liczby w Sejmie do 2."

Witaj, imbecylizmie. Status mniejszości narodowej niesie za sobą przywileje, z których jednym jest otrzymanie z defaultu, bez konieczności wyborów, określonej niewielkiej liczby miejsc w sejmie - dla zapewnienia reprezentacji ich interesów. Natomiast przepisy oczywiście nie ograniczają możliwości startu przedstawicieli mniejszości w normalnych wyborach. Innym przywilejem jest np. umieszczanie dwujęzycznych tabliczek z nazwami ulic czy miejscowości. Na szczęście dla naszego geniusza, Żydzi nie ubiegają się o coś takiego. Widząc tabliczki hebrajskim alfabetem, chyba by się zgryzł biedak. Bo przecież, zgodnie z jego religią (?), Żydzi są wszędzie.

Redaktor, 28 Lip 2009, 20:00

>Witaj, imbecylizmie.

Bądź pozdrowione pokurwieństwo!

> Status mniejszości narodowej niesie za sobą przywileje, z których jednym jest

>otrzymanie z defaultu, bez konieczności wyborów, określonej niewielkiej liczby miejsc w sejmie - dla

>zapewnienia reprezentacji ich interesów. Natomiast przepisy oczywiście nie ograniczają możliwości

>startu przedstawicieli mniejszości w normalnych wyborach

Moje przpeisy tego nie przewidują. Ale nawet gdybym zachował teo których mowa, to przy nazwisku kandydata powina widnieć informacja co za jeden i wtedy mógłby se startować. Pies z kulawą nogą by na niego nie zagłosował.

>Innym przywilejem jest np. umieszczanie dwujęzycznych tabliczek z nazwami ulic czy miejscowości.

Ciekawe jakie to niby miasta miałyby być w taki zaszczycone. W przypadku Opola czy Szczecina taka możliwość jest uzasadniona przeszłą przynależnoscią do terytorium innego państwa. A o ile się nie mylę nigdy na naszej szerokości geograficznej nie było żadnego Żydolandu i żadne z obecnie polskich miast na jego terytorium się nie znajdowało. Prawo do przykręcania tych drugich tabliczek byloby takie samo jak do przykręcania tablic z napisem "Rzym" w mieście Roma czy "Monachium" w München czy "Carogród" w Istanbul.

ja nie kumam problemu ...sami Polacy ze soba nie daja sobie rady...

dla odprezenia polecam stara 20-to letnia , kultowa ballade ANNA wiecznego wroga z zachodu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>to przy nazwisku

>kandydata powina widnieć informacja co za jeden i wtedy mógłby se startować. Pies z kulawą nogą by

>na niego nie zagłosował.

Tu się mylisz.

>Ciekawe jakie to niby miasta miałyby być w taki zaszczycone. W przypadku Opola czy Szczecina taka

>możliwość jest uzasadniona przeszłą przynależnoscią do terytorium innego państwa. A o ile się nie

>mylę nigdy na naszej szerokości geograficznej nie było żadnego Żydolandu i żadne z obecnie polskich

I tu też się mylisz. Na Kaszubach funkcjonują podwójne tabliczki i nikomu to nie przeszkadza.

Redaktor nie powinien dyskutować na forum i bronić jakichś opcji politycznych czy innych - ale nasz redaktor tego nie rozumie... taka jego kultura

a po drugie Żydzi prześladowani byli wszędzie także z tego powodu, że stawali po stronie okupantów czy agresorów, co zrozumiałe - jeśli ktoś się nie asymiluje to uważa, że jeśli dwie nacje się wyżynają to nie ich sprawa, tylko że później jak pokonani wrócą trzeba zapłacić,

większość geniuszy forumowych niewiele wie - zero pojęcia o historii

bruner_, 28 Lip 2009, 22:01

>a po drugie Żydzi prześladowani byli wszędzie także z tego powodu, że stawali po stronie okupantów

>czy agresorów

To akurat jest mniejszy problem, w końcu wojny zdarzają się dość rzadko. Głównym problemem jest to że żydzi są dla państw siłą (świadomie) destrukcyjną i jeśli komuś zależy na pomyślnosci kraju nie może tego nie wziąć pod uwagę.

Do takich samych wniosków doszedł przed wojną Giedroyć i sformuował ścrodki zaradcze (numerus clasus itd.).

>większość geniuszy forumowych niewiele wie - zero pojęcia o historii

Dlatego PiSS zarządził tajne komplety z historii dla swojej agentury.

Jestem Europejczykiem.

jar1, 28 Lip 2009, 18:29

>Zauważyłem jedynie irracjonalność tego pierwszego, z powodu, że mieć pretensje do kogoś za

>pochodzenie jest irracjonalne

Czy wszystko musi być zaraz racjonalne? Czy koszulę seledinową którą masz na sobie wybrałeś w sklepie kierując się racjonalnymi przesłankami? A żonę - racjonalnymi?

To małżeństwo dynastyczne?

>Jaki miałeś wybór, że sam nie jesteś Żydem ... lub jesteś?

A co to ma do rzeczy? Ci którzy przypadkowo urodzili siężydami - są niebezpieczni. Wystarczy?

>Przede wszystkim, o mniejszości narodowej mozna mówić wtedy gdy ta mniejszość przyznaje się do innej

>narodowości.

Nie żadne tam "przyznawanie się" bo wyjdzie jak z oświadczeniami lustracyjnymi. Kto jest żydem jest dokładnie określone przez samych żydów - taki co miał matkę żydówkę. Koniec, kropka. I tę zasadę należy przyjąć.

jar1, 28 Lip 2009, 21:47

>I tu też się mylisz. Na Kaszubach funkcjonują podwójne tabliczki i nikomu to nie przeszkadza.

Bo to też robota żydowska. W dawnych czasach bardzo popularni byli na polskich ziemiach kupcy "ormiańscy".

Tacy z nich byli Ormianie jak ze mnie - Szwed!

verker...

a..

kogo sie najbardziej boisz?

a) Zydow

b) Rusow

c) Niemcow?

bo mnie to ciekawi..jak takie mozgi jak twoj lacza...

mam z Beryla 102 jeszcze LP 86 -moze ci cos pomoze..

poza tym..prostowanie mlotkiem 2000 Gramowym glownej diody w mozgu 15 do 20 minut na dzien

>A co to ma do rzeczy? Ci którzy przypadkowo urodzili siężydami - są niebezpieczni. Wystarczy?

>

To jak ty, chłopie znosisz fakt, że Królowa Polski też miała "w poprzek" ?

To, też Żydzi ją sobie obrali?

vereker, 28 Lip 2009, 22:31

>Czy wszystko musi być zaraz racjonalne? Czy koszulę seledinową którą masz na sobie wybrałeś w

>sklepie kierując się racjonalnymi przesłankami? A żonę - racjonalnymi?

>To małżeństwo dynastyczne?

W takim razie po co z uporem maniaka wypisujesz tu rózne "racjonalne" dowody na coś co, nie jest racjonalne. Wystarczy napisać: kur.a, jak ja ich nienawidzę.

I koniec, kropka.

szumidokolalas, 28 Lip 2009, 22:52

>kogo sie najbardziej boisz?

>a) Zydow

>b) Rusow

>c) Niemcow?

Żydzi z Niemcami są w sojuszu, Rosja to dziady ale dziady są w sojuszu z Niemcami. W sumie więc - to wszyskto jeden pies!

jar1, 28 Lip 2009, 23:21

>W takim razie po co z uporem maniaka wypisujesz tu rózne "racjonalne" dowody na coś co, nie jest

>racjonalne. Wystarczy napisać: kur.a, jak ja ich nienawidzę.

>I koniec, kropka.

Kiedy ja nie mam do nich stosunku uczuciowego...

>Kiedy ja nie mam do nich stosunku uczuciowego...

Nieracjonalny oznacza uczuciowy - czy tak uważasz czy nie.

Człowiek ma zmysły i umysł. Umysł racjonalizuje, zmysły przeciwnie.

Dzisiaj o godz. 13 w kościele św. Marcina w Warszawie rozpocznie się msza święta w intencji wybitnego filozofa prof. Leszka Kołakowskiego. W czasie nabożeństwa nie będzie wystawienia trumny z ciałem profesora.

Homilię w jego intencji wygłosi biskup Bronisław Dembowski, z którym Kołakowski przyjaźnił się od czasów studiów filozoficznych.

Na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach prof. Kołakowski zostanie pochowany obok zmarłego w ubiegłym roku prof. Bronisława Geremka. Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się tam o godz. 15. Nad grobem pożegnają prof. Kołakowskiego jedynie członkowie jego rodziny i najbliżsi przyjaciele, m.in. historyk i polityk Karol Modzelewski, historyk Henryk Samsonowicz, pisarz i publicysta Jacek Bocheński oraz uczniowie profesora.

Ciekawe że ci panowie życzą sobie po śmierci "pokropków". Już w latach 70-tych władze Partii, z Edwardem Gierkiem na czele zauważyły że uroczystości takie jak śluby i pogrzeby mają w Kościele Katolickim godną oprawę i wagę, czego nie można powiedzieć o ich odpowiednikach świeckich, które reprezentują co tu dużo mówić - kompletną tandetę.

I właśnie wtedy narodziła się sławna idea Nowej Świeckiej Tradycji której elementy opisywały partyjne okólniki, którą paradoksalnie najbardziej rozsławił Stanisław Bareja w komedii "Miś".

Redaktor, 29 Lip 2009, 12:17

>I jaki to ma związek ze śmiercią Kołakowskiego?

Zastanawiam się tylko czy to taka chytrość, żeby wymigać się od naleznego Piekła czy Ostatnia Perwersyjna Zlosliwość: patrzecie, całe życie niszczyłem i plwałem a teraz mi jeszcze posługę uczynią!

> Nie mówiąc już o nazywaniu pogrzebu katolickiego "pokropkiem"?

Pokropek to fachowa nazwa obrzędu niższej nieco rangi.

vereker, 29 Lip 2009, 12:38

>

>Zastanawiam się tylko czy to taka chytrość, żeby wymigać się od naleznego Piekła czy Ostatnia

>Perwersyjna Zlosliwość...

>

widzicie, vereker, z wami to takli jest problem,

że wy zadajecie niewygodne pytania, obnażacie często różne rzeczy co by lepiej, zasłonięte pozostały,

podkopujecie zaufanie u "maluczkich" i naruszacie spójną wizję świata prezentowaną przez naszych inżynierów i redaktorów,

nie wstyd wam, vereker?

Admin mi właśnie napisał o jakichś "bezprawnych" wypowiedziach. Wynikaloby z tego że do wypowiadania się trzeba mieć jakieś uprawnienia, niczym 007 na zabijanie. Ja się nawet zgadzam żeby sobie licencję wyrobić pod warunkiem ze nie trzeba bardzo dużo płacić za znaczki skarbowe.

• Redaktorzy

Wątek poświęcony śmierci człowieka stał sie miejscem gorszących wpisów. Ponieważ administracja nie oczekuje, że autorzy obraźliwych wypowiedzi zechcą zerwać ze swoim dotychczasowym obyczajem i zacząć zachowywać się przyzwoicie, wątek zostaje zamknięty. Uczestnicy tego niesmacznego wiecu nad grobem otrzymają oddzielne upomnienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.