Skocz do zawartości
IGNORED

szukam zdjęć Monitor Audio Rx6

lelek01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś widział gdzieś zdjęcia nowej serii MA Rx6. Mają zastąpić niby serię silver Rs. W sierpniowym numerze AUDIO jest news o nich na stronie 11. poszukuję więcej zdjęć, a może już ktoś je szłyszał. Chciałem kupić model RS6, ale chyba poczekam do września. Wtedy mają wejść do sprzedaży. Cena wg AUDIO 4300 PLN. przetworniki jak w serii GOLD a wykonanie jak to MA.

piano wyglada pieknie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Witam. Czy ktoś widział gdzieś zdjęcia nowej serii MA Rx6. Mają zastąpić niby serię silver Rs. W

>sierpniowym numerze AUDIO jest news o nich na stronie 11. poszukuję więcej zdjęć, a może już ktoś je

>szłyszał. Chciałem kupić model RS6, ale chyba poczekam do września. Wtedy mają wejść do sprzedaży.

>Cena wg AUDIO 4300 PLN. przetworniki jak w serii GOLD a wykonanie jak to MA.

konieczni musisz przeczytać to co napisałeś

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

WItam załaczam kilka zdjec o ktore prosiłes czyli troche tylnej bizuterii. Pozdrawiam serdecznie. Polecam głosniki kazdemu, Rewelka, w odsłuchu czysta extasa

Ukryta Zawartość

post-25339-100001077 1257697640_thumb.jpg

post-25339-100001078 1257697639_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

we wtorek na łamach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powinna pojawić się recenzja tytułowych podłogówek ze zdjęciami mojego autorstwa. Przy okazji robienia zdjęć miałem okazję chwilę ich posłuchać i ... mając 4kzł do wydania poszukałbym czegoś znacznie ciekawszego na rynku wtórnym. Wyglądają na prawdę świetnie, ale brzmienie w dość małym stopniu koresponduje z ich designem.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

oczywiscie, ze mozna wybrac cos lepszego z wyzszej polki z drugiej reki, tyle ze tak mozna napisac o kazdym produkcie.

Jezeli ktos lubi taka szkole brzmienia, czyli dynamiczne granie z naciskiem na skraje pasma, to jest to swietny wybor. mi takie granie nie odpowiada, ale potrafie docenic produkty, ktore w swojej kategorii sie wyrozniaja.

czarne nie wygladaja jakos specjalnie (chyba ze jest to piano finish) ale inne kolory wygladaja b. ladnie.

• Redaktorzy

nie chcąc robić Recenzentowi "koło pióra" napiszę na razie tylko tyle, że na nasyconą średnicę i sejsmiczne pomruki nie ma co liczyć ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Witam

od czasu kiedy załozyłem wątek już kolumny dawno widziałem na zywa, ale dziekuje za zdjęcia.

Cóż troche sie zdziwiłem, że nie są takie dobre. Trzeba ich posłuchac po prostu, chociaz, ja lubie dobre podstawkowce.

Zentaur ty chyba z Poznania jestes, ja też. Widziałem Cie na forum HFM i chyba tez masz system yamahy s1000 lub 2000. ja szukam czegos do s1000. na razie myślę o Proac studio 100, Vienna Haydn grand, Dynaudio Focus i właśnie Rx6. Wiem, że kazda z tych kolumn to inny typ grania. musze zobaczyć, który mi najbardziej odpowiada. a Słucham rocka, elektorniki (DM, radiohead) troche jazzu wokalnego ogólnie różnej.

Witam, myslę nad nową serią Monitor Audio, miałem serie Gold GS10 i byłem zadowolony. Myslałem nad monitorem Rx2, może ktoś już słuchał tych kolumienek z 20cm głośnikiem. Ciekawe jak ma się brzmienie tej serii do serii gold? czy to inny charakter?

MF z serii Electra i ProAc Studio 100. Wszystko uzywane oczywiscie. Pamietaj, jednak, ze ProAci to bardzo muzykalne, ale jednoczesnie neutralne granie. Basu ktory masuje klate z nich nie uzyskasz. Niektorzy narzekaja tez na dynamike. Natomiast musisz ustalic czego szukasz, bo jezeli to brzmienie Ci bedzie odpowiadalo, to predko sie ich nie pozbedziesz.

• Redaktorzy

w High Fidelity się nie zmieściło, więc wrzucam tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• 1 miesiąc później...

witam

Jest troche opini na temat RX6 a czt ktos sluchal RX2 ?? - zastanawia mnie jakby zagraly z CREEK EVO 2 - ??

- czy ktos testowal Monitor Audio (RX , RS, GS) z lampą ?? - myśle o RX2 zeby spiac z Xindakiem V10 lub Prima luna Pro. One

dzieki

• 3 miesiące później...

ja porównywałem bezpośrednio rx1 i rx2

rx2 mają więcej dynamiki mocniejszy bas i więcej góry

większą scenę tworzą bardziej bezpośrednią

rx1 zagrały delikatniej i będę skłaniał się ku nim

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.