Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 4tysięcy

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

mac2005, 27 Lip 2009, 20:35

To co właściwie chcesz zmienić w brzmieniu kolumn? Bo skoro pakujesz estradowe kolumny do 12m kw. i twierdzisz że jest OK to po co coś zmieniać ? Lepiej zmień system jak przejdą Ci upodobania do masażu wnętrzności. W tej chwili szkoda wyrzucać kasę. A jak już te altusopodobne na....lacze się rozsypują to kup niedrogie aktywne kolumny estradowe (posiadane wzmaki sprzedaj na allefrogo) i dalej na...laj x-P

do autora kup siesty ale podlogowce ,zobaczysz basu sporo a zarazem troche audiofilizmu w nich rowniez twki ,hmm basu sporo ale to zalezy z czym na moim 670es bylo sporo ale jak na probe podlaczylem juz pod 770es to naprawde bardzo ladnie to gralo bas bardzo kontrolowany nie bylo wrazenia ze membrany zaraz wyskoczą a bas niczego sobie takze polecam siesty i mocny wzmak a nie zabawke marketową

ale wpadlem na pomysl ze jesli chcesz bas zeby ci okna powylatywaly z ramy to mozesz uzywane FOCALE ZOLLER takie sobie sprawic kolumny troche wyzsze jak 1,70m i naprawde potrafią

odrazu mowie nie robie zadnej reklamy !!!!!

ale bierz takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jorkers

28 Lip 2009, 09:54

No i po co polecasz Siesty?!

Niewiadomo, czy będzie wznowiona produkcja (zapasy się pokończą wnet), a takie "polecanie" tylko cene podbija nawet używanych zestawów ;)

Co to za samoróbka..a fe:P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Muszę posłuchać tych Triangle. Jestem ciekawy jaki w nich jest bas. Nie oczekuje trzesienia ziemi(zreszta jak bedzie bardzo basu brakowało to kupię subwoofer Velodyne). Chcę zmienic kolumny aby poprawić jakość dźwięku, nie tylko basu. Zastanawiam sie tylko jakbym kupił podłgowe co z tym basem by sie dzialo. Co to znaczy że mam za mały pokój to podłgowych kolumn. I drugie pytanie czy jest jakaś inna propozycja zamiast Traingle czy to najlepszy wybór? Chciałem jeszcze dodać że kiedy miałem Paradigm Monitor 3 v1. to bas to był jedyna rzecz ktora była w miarę ok. Te kolumny przegrały w mojej opinii z moimi pod wzgledem wysokich tonów, barwy dźwięu, czystości itd.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

mac>>> Tak sie sklada ze bylem dawno temu posiadaczem 3 v1 i w muzyce rozrywkowej nie mialy sobie rownych a basior w 18 m2 byl ogromny doslownie zmiatal kolesi z sofy!

Poczytaj troche na temat akustyki to bedziesz wiedzial dlaczego podlogowe kolumny odradzaja Ci koledzy z tego forum:)

robix

A nie pomyślałeś żeby poszukać kogoś żeby Ci te kolumny zabgreidował ? Powiesz człowiekowi co byś

chciał , i możesz mieć podobnie , ale inaczej . Czyli zostawić to co w nich dobre , a zmienić , to co nieporzadane. Skrzynki tych kolumn są naprawdę porządne. Za połowę kwoty do wydania na kolumny ,stosunek tego co włożysz do efektów będziesz miał bardzo dobry. Masz pudła , kosze , więc nie musisz na to wydawać .pikop58

Kilka danych technicznych ZG 40-C-115

1.Moc znamionowa 40 W

2.Impedancja 8 Ω

3.Pasmo przenoszenia 65-18000 Hz

4.Wymiary 570x350x250 mm

Nie dziwota, że bas z Paradigmów był lepszy. 65 Hz na dole, to tylko co nieco wyższego basu.

Nic poza tym. Zresztą - nawet wielkie Alusy czy Zeusy nie miały zejścia.

Szczerze wątpię czy wymiana części pozdzespołów zrobi z Unitry "rakietę".

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Możliwe że nie miały sobie równych. Bas rzeczywiście nie był na najgorszym poziomie. Ale moje ZG40 w mojej opinii były znacznie lepsze, i nie chodzi tutaj tylko o basy chodzi mi także o wysokie.(ZG40 miały większe odejście)

Odejście?

Chyba nie zdajesz sobie sprawy, że są kolumny, na których można posłuchać muzyki i każdego instrumentu z osobna:) Przy tym dźwięk umieszczony jest w przestrzeni, poza kolumnami:)

Jakieś naście lat temu kupiłem wreszcie nówki Altusy 300 (marzenie).

Los chciał, że kolega przywiózł z Niemiec jeszcze większe, hamerykańskie skrzynie...

Tu nie było różnic. To była PRZEPAŚĆ!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

mac2005, 28 Lip 2009, 14:46

>Możliwe że nie miały sobie równych. Bas rzeczywiście nie był na najgorszym poziomie. Ale moje ZG40

>w mojej opinii były znacznie lepsze, i nie chodzi tutaj tylko o basy chodzi mi także o wysokie.(ZG40

>miały większe odejście)

A wiesz co to jest średnica?

mac2005, 27 Lip 2009, 21:44

>Ok jak znajde chwile czasu to podjade. Dzięki. Te podłogowe już z samego wygladu są lepsze. Dla

>mnie sprzęt musi odpowiednio ważyć. Tak samo wzmacniacz, jaki poleciacie lepszy od PMA-560? Nie chce

>żadnego Rotela, bo przeciez jak patrze na zdjęcia to takie malenstwo w porównaniu do mojego Denona.

>Wiec jak to ma grać, jak tam nie ma nic??

Ty se jaja robisz?

Może kup w takim razie 4 rotele to tak jak dwa denony :) Zagra na pewno a i waga będzie ! ! !

ja mam usher s520 w 14m2 i na brak basu nie narzekam :) nawet powiem że jest on bardzo urozmaicony szybki i lekko ocieplony :)

do masowania klaty to lepszy będzie sub :)

Focal + Naim

Skoro Paradigmy nie mialy odpowiedniej ilosci basu to nie ma co sie zastanawiac bierz te Cerwin Vega

Tu filmik poglaodowa, na youtube znajdziesz jeszcze kilka. Bas dudni , az milo spokojnie bedziesz mogl organizowac imprezki dla calego sasiedztwa przy czym nie beda oni musieli ruszac sie z wlasnych mieszkan.

I jeszcze inny model CV.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Panowie nie ma sensu chyba edukować. Mam kolegę który w swoim aucie ma "super" audio (wzmacniacz, tube itp) i do dziś nie potrafię mu wytłumaczyć że to co słyszy to wcale nie jest świetny i czysty bas tak jak on twierdzi :) Skończy się na odsłuchu u mnie. Ale moge sie założyć ze powie: "ale mało basu" :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Ukryta Zawartość

O Gosh, czego oni słuchają..co to za muzyka..a już wiem jakieś pseudo komercyjne techno, lub euro-dance. :/ Nie wiem jak można tego słuchać i czerpać z tego przyjemność. MA-SA-KRA

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Przepraszam. Jacy "Oni"?

Jak napisałem wcześniej nie słucham ani techno ani trance ani hiphopu ani mixów itp. Słucham rocka/pop słucham także muzyki filmowej(uwielbiam ścieżkę dźwiękową z Króla Lwa lub z Łzy Słońca). Słucham także rocka np. Dire Straits oraz pop Michael Jackson. Macie może jeszcze jakieś propzycje?, bo na razie kolumny ktore mam przesłuchać to Triangle, a może jeszcze jest coś lepszego? może paradigm Studio będzie lepsze od Triangle, jak myślicie??

Z góry dzięuję za opdowiedzi.

Pozdrawiam.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Na temat kupowania kolumn jako recepta na bas to mam już chyba wyrobione zdanie... Jeśli Tobie

Paradigmy nie dały zadowolenia w basie to nie wina kolumn niestety a całej reszty. I co by tu koledzy Ci nie radzili to tylko przypadek sprawi iż kupisz coś co Ci podejdzie ... Albo zaczniesz temat analizować pod kątem co jest źle + czego tak naprawdę oczekuję a dopiero potem weźmiesz się za zakupy albo nigdy nie wyjdziesz z du...y

a moze cos z innej beczki - RLS Deimos II, jesli chodzi o jakosc gory i srodka napewno bedzie duzo lepsza, basu przypuszczam ze w takm malym pomieszczeniu bedzie akurat :)

jedyny problem to ze jedyna szansa ich odsluchania to albo audiopunkt albo bezposrednio w RLSie, czyli tak czy inaczej warszawa...

jeśli paradigm to zdecydowanie studio np/60 v3,v4 lub 5.

bardzo ladnie to brzmi z xindakiem 6200 lub 6950 v.

mnie się podobało,paradigmy dobrze brzmią w repertuarze muzyki rockowe etc

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

mac2005, 29 Lip 2009, 16:22

>Co lepiej zagra Traingle czy Paradigm Monitor 9 a może Partadigm Studio 20? Jak myślicie? I jaki

>wybrać do tego wzmacniacz??

Moim zdaniem bez odsłuchu nie licz na to, że ktoś Ci sensownie poradzi co wybrać do Twojego konretnego pomieszczenia i do Twojego konkretnego ucha i gustu. Rady mogą mieć wyłącznie charakter orientacyjny, powinieneś gdzieś potelefonować do salonów, umówić się na odsłuch - i cześć. Inaczej wszystko będzie "na macanego" i jeżeli będziesz zadowolony to raczej przypadkiem... Najlepiej byłoby podpiąć sprzęt u Ciebie, włączyć Twoją ulubioną muzykę i się samemu przekonać co gra, a co nie gra. Ot, moje 3 grosze.

Owocnych poszukiwań!

;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.