Skocz do zawartości
IGNORED

DAC DIR9001 + WM8740 by pkrecz

Rekomendowane odpowiedzi

>>>Pechowe jest dla mnie to zamówienie, to znak.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

czy ktoś wie kto to jest w ogóle keisan, czy jest chociaż pełnoletni ?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Rambo, nie przesadzasz?:)

Kolega Keisan ogranizował już zamówienie na preamp lampowy, w którym też uczestniczyłem. Wszystko poszło wtedy sprawnie i bezproblemowo.

Teraz akurat trafilismy na taki okres, że były Święta, poczta nie działała + masa opóźnień z powodu ilości wysyłanych paczek. Skoro Keisan jutro wyjeżdza to pewnie się pakuje do wyjazdu i nie ma za bardzo czasu wejśc na forum. Doskonale go rozumiem bo sam jutro wyjeżdzam i tez nie zdąze wysłać paru rzeczy.

Czekamy już tyle, że te pare dni nie zrobi wielkiej róznicy. I nie ma co się czepiać oraganizatora bo robi to bezinteresownie i chwała mu za to.

Dobra to ja będę upierdliwy, możecie się na mnie wyżyć.

Zaczynam mieć już dość zamówień organizowanych non profit w terminach liczonych w latach świetlnych.

Szczerze? wolałbym zapłacić i mieć to w jakimś przewidywalnym terminie.

W efekcie tego oczekiwania:

Zakupiłem dawno wszystkie części.

Zaprojektowałem sam płytkę (wersje jednostronną) - na pewno nie tak dobrą jak zrobił to pkrecz, tym nie mniej dac zagrał bardzo ładnie.

I teraz szkoda mi jedynie zamrożonych pieniędzy.

Ale jak kiedyś dostanę płytkę pkrecz-a to sobie porównam moje dzieło z robotą zawodowca.

też jestem za tym, żeby organizator dostawał kilka złotych. żadne to obciążenie przy dużej ilości zamawiających a można wtedy oczekiwać poważnego zaangażowania. myślę, że to dobry pomysł, chyba że ktoś wyraźnie odmówi na zasadzie wyjątku.

Ja też zaczynam żałować, że podłączyłem się pod zamówienie. Chciałem WYŁĄCZNIE układy scalone (bez płytek) WM8742, AD797 i AD8021 (w sumie 6 sztuk). Pieniądze wpłaciłem 9 listopada. Wysłałem PW do Keisana i 4 grudnia dostałem odpowiedź, że cyt."w środę dostanę przesyłkę". Nie dostałem ! 11 grudnia cyt" mam już części, niestety czas jest moim wrogiem wysyłam w poniedziałek". NIC nie dostałem!. 16 grudnia obiecał, że cyt."w najgorszym wypadku dostanę ze wszystkimi i że nie dopłaciłem 5zł do WM-ów". Faktycznie, biję się w piersi nie dopłaciłem (nie było to wyrażnie powiedziane ile do WM i przeoczyłem), ale 16 grudnia już dopłaciłem. Dzisiaj jest 29 grudnia i Keisan wyjeżdża, nie pisząc nic o wysyłce. Moje zdanie jest takie: jesli już się ktoś podejmuje czegokolwiek, to powinien się wywiązać ze zobowiązań !!! Jeśli robił to charytatywnie, to chyba był tego świadomy. Jak chciał za to mpieniądze to powinien od początku o tym jasno powiedzieć. Nie podoba mi się takie załatwianie sprawy przez Keisana. Miał wystarczająco dużo czasu, żeby wysłać mi 6 (słownie: sześć )układów scalonych (nie musiał czekać na płytki bo ja ich nie brałem) i mimo dwukrotnego zapewnienia nic nie wysłał, a kontakt na PW się urwał. To moje pierwsze uczestnictwo w zbiorowym zamówieniu i się zawiodłem.

W moim środowisku takie postępowanie nazywamy "zlew na misia"

Jak sobie przśledziłem zamówienia robione przez pkrecz-a, słowa złego nie można powiedzieć. Natomiast jesli chodzi o keisana no cóż jest to człowiek młody, mało doświadczony z diy, miałem nadzieję że ktoś bardziej doświadczony podejmie się tego zamówienia. Ale w sumie się nie odzywałem bo biorę tylko płytki i 1 WM-a. Trudno, widać Keisan ma inne priorytety.

Wcześniej, jak opisałem wyżej Keisan mnie zwodził i czekał na płytki od PKrecza. Nie chciałem być "upierdliwy". Coś się ruszyło na wątku więc opisałem swoje wątpliwości

jak zwykle...

ludzie przejrzyjcie zamowienia na forum a sie okaze ze wszyscy maja inne priorytety. nikt nie zostanie na swieta w pracy lub szkole zeby porozsylac przesylki do ludzi z forum. zamowienia robi sie przy okazji i z tego nie czerpie sie zazwyczaj zyskow. jesli ktos jest innego zdania to niech zrobi zamowienie na tylko 2 rozne przedmioty czegokolwiek dla 80 osob... wtedy niech cos pisze .

Ps. chyba ze w zamowieniu braly 2 osoby jedna z 1 szt czegos tam a druga z 6 sztukami...

Ps.' w swieta poczta zawsze kiepsko pracuje...

Po czwarte czemu nikt się nie zgłosił do organizacji kitów?

Teraz wszyscy narzekają, trzeba było się zadeklarować i mieć z głowy.

Po piąte tak mam inne priorytety, zamówienie zorganizowałem non-profit w miarę wolnego czasu.

Aka tak przy okazji to nie mam zaksięgowanej tej dopłaty, poza tym nie tylko od Ciebie jeszcze.

Tego nikt nie liczy jak wy się ociągacie, koledzy pobudzili się grubo po terminie, a resztą nie ważne i tak widzicie koniec własnego nosa.

Pozdrowienia

Nie biorę udziału w tym zamówieniu, ale uważam że krytyka kolegi jest nie na miejscu. Takie zamówienie oszczędza czas i pieniądze wszystkich poza organizatorem.

Keisan przygotował kilka wariantów, pozamawiał części z różnych źródeł a co niektórzy jeszcze narzekają...

Przelew został wykonany 16.12.2009 na Twoje konto "PRZELEW ZEWNĘTRZNY WYCHODZĄCY

Tytuł operacji DOPŁATA 2 SZT WM Rachunek odbiorcy 74 8369 0008 0001 8308 3xxx xxxx. Dysponuję potwierdzeniem przelewu w pliku pdf. To Twoje konto?

KEISAN

Wierzę w twoją uczciwość i bezinteresowność w załatwianiu tego zamówienia. Na potwierdzenie tego przedstaw rozliczenie wszystkich części, gdzie kupiłeś i ile zapłaciłeś. Każdy sobie popatrzy i będzie wszystko jasne. Myślę, że to dla Ciebie żaden problem

Mogę przedstawić, ale po co?

Przecież widziałeś kalkulację przed zamówieniem, wtedy Ci pasowało a teraz nie?

Jak pisałem mogłeś się zając zamówieniem i byłby problem z głowy, zrobił byś to lepiej, uczciwiej, rzetelniej, nie szukaj teraz problemów.

Jedno mogę powiedzieć na pewno nie miałem z tego zysku, wręcz przeciwnie parę złotych wyszedłem na minus, mimo tych dopłat.

Głupio mi było "wołać" po raz kolejny pieniądze od Was więc siedziałem cicho.

Drożej wyszły WM i jedne i drugie musiałem zapłacić za przesyłkę z Anglii, żeby nie płacić Vatu z Mouser.

Mnie wszystko pasuje. Cena też, bo wiedziałem ile płacę i zapłaciłem. Nie szukam problemów. Chciałem tylko wiedziec ile co kosztowało- np ile kosztuje przesyłka z Anglii, jaka cena elementów w tym sklepie (jaki to sklep?) dla porównania, czy kupując więcej sztuk był rabat, czy może był od kwoty zamówienia i jakiej itd. Ja poprostu lubie wiedziec. Może ktoś inny z zamówienia też chciałby wiedzieć. Czy rozliczenie jest dla Ciebie problemem?

Do domu wracam 02.01 (myślę ,że ramo), więc będę miał 2.01 i 3.01 na uporządkowanie spraw typu brakujący adres do wysyłki i brakujące płatności (w tym miejscu liczę na Was).

Dnia 4.01 (wcześniej pisałem chyba 3.01, ale to niedziela) z rana przesyłki ruszą do Was.

Przesyłka z Anglii kosztowała mnie 20E.

no i teraz odpowiedź jest git :)

To jest chore, żeby takie rzeczy robić na wycieczce, zamiast odpoczywać ja się martwię Wami i tym marudzicie, chodź to nic nowego, ale poproszę o adresy osób (może idę na łatwiznę, ale na PW ich nie miałem):

ASMODEUS

Theoevo

kjeld

toza72

jankre

peja

tan

rambo

maciej71

maczekg

St_thomas

jacent3

krisio06

stero

netrol

aka63

betton

Antichoise zrezygnował "na rzecz" Mabor55

Sliwkazg zrezygnował "na rzecz" Dzsikoosek

Madly miał "kaprysy":)

Mabor55 jeszcze mamy coś do dogadania.

Jak o jakimś udziwniemiu zapomniałem PW.

I chyba za mało diod BYV kupiłem.

Mój już ładnie śmiga :))) Płytka jest OK, bez żadnych błędów :)))

Powodzenia !!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Elementy poszły.

Dodam w temacie, że przez Wasze kręcenia, ciągłe zmiany, narzekania i wieczne nie zadowolenie,a moje "miękkie" serce ja pozostaje bez swoich części, bo dla jednego kolegi zabrakło, gdyż dopisał się i zapłacił jak już większość części było pozamawiane. Więc, Panowie wychodzi, że jestem jakieś 200zł do tyłu.

Jutro wysyłam kity mam nadzieje, że wszystkie i będę miał już to gówno z głowy.

Pozdrawiam i życzę miłego słuchania Jakub

• Pokaż nowe odpowiedzi