Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

magazynier, wywal tego FC z nfb. Piasłem Ci kiedyś o szarych(niebieskich) Philipsach, w nfb napewno lepsz od Panasoników FC. te Philipsy były u javoreczka 50szt za 6,10 zdaje się. Ale do Drakuli ten Philips to jednak profanacja;)

spokojnie można dac BG N i to nie będzie żadna przesada.

Sliszu, sliszu.

Pokombinuje z ruskimi, jak tylko jakoś stabilnie płyteczkę zamocuję. No BG N, fajne, ale wiesz jak jest :)

Jest cieżko....

:)

Może jakaś dobra duszą pożyczy mi do testów BG N

Pozdrowienia

nie RCA, połączone Cardasem Goldenem z nosdaca > pre > maga witawa > Drakula...

no podobać się Kali ;) ale tak po gdzinie zaczyna to grać wszystko u niego... potrzebuje rozruchu...

Panowie w związku z dość przyzwoitym :-) zainteresowaniem płytkami pod ten dość dobry moim skromnym zdaniem wzmacniacz uruchamiam produkcje nowej parti. Cena się nie zmienia 9,5zł za szt czyli kanał.

rogus, 13 Mar 2006, 20:20

>DeTom

>Super !!! Zamawiam 4 płytki, na razie, jak odsłucham na swoich kolumnach Drakulę to może więcej ;-)

>

>Pozdr.

hehe rogus to kino domowe na drakuli będziesz robił ? ;))))

Witam Wszystkich :)

Jestem tu nowy i bardzo zaciekawił mnie ten wzmacniacz. Chciał bym się dowiedzieć jeśli można jaki jest koszt budowy tego wzmaka. nie pytam o dokładną cene ale tak mniej wiecej jeśl to możliwe.

Pozdrawiam wszystkich :)

Troche nie na temat ale coz.

Jakie napiecie powinien miec transformator na wyjsciach zeby po wyprostowaniu bylo +/- 35V???

Znalazlem 400VA 2x35V i zastanawiam sie czy by pasowal do tego wzmacniacza?

troche nie na temat i troch lamersko... :)

żeby uzyskac 35V DC czyli stałego musisz kupićtrafo (35/sqrt2) + 1,2 i wynik to właśnie napięcie zmienne czyli takie, jakie muzi dawać trafo

Panowie, jeśli w sterowaniu stosujecie OPA552 to 35V jest za wysokim napięciem. OPA552 ma maksymalne napięcie zasilania +-30V. Można mu dać trochę więcej, ale 35V bym nie próbował.

Proszę wszystkich zainteresowanych płytkami o potwierdzenie na maila. Będę też zamawiał tranzystory IRFP240/9140 i parował. Cena jak zwykle 14zł para.

Jezeli opa 552 jak twierdzi DeTom ma tylko zasilanie max +-30V to mozna zasilic samego opampa tym +-30V a stopien koncowy zasilic wyzszym napieciem np. +-40V dla uzyskania wiekszej mocy.

Wlasnie sie zaopatrzylem w trafko 450VA 2x24V i nie wiem czy ryzykowac z tymi 64V dla OPA552... niby to tylko 6.7% wiecej, myslicie ze mozna zaryzykowac czy lepiej dac stabilizacje na lm-ie do tych +/-30V??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.